URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2018, 15:45

Vânătoarea de… nunţi! Fiscul le trimite notificări tinerilor căsătoriţi, ca să vadă cât au cheltuit!

Vânătoarea de… nunţi! Fiscul le trimite notificări tinerilor căsătoriţi, ca să vadă cât au cheltuit! foto generic, vistina.com.mk
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Statul vrea să facă rost de bani cu orice preţ. ANAF a început să le trimită tinerilor căsătoriţi formulare în care le cere să declare câţi bani au cheltuit pentru nuntă cu fotografii, formaţia, restaurantul unde au petrecut, dar şi câţi bani au dat la cununia religioasă.

Potrivit profit.ro, Fiscul doreşte să afle nume de persoane/firme, numere de telefon, adrese şi intermediari, pentru că prin astfel de servicii sunt încasate sume mari de bani şi, de cele mai multe ori, nu ar fi declarate. 

În scrisorile care au început să fie trimise, deja, în toată ţara, ANAF le cere contribuabililor să spună şi cât au plătit preoţilor pentru cununia religioasă.

Cei care refuză să ofere aceste informaţii riscă amenzi cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Bihoreanoradean
Asta-i cum zici, ți-au dat și lăutarii factură, factură pe cort, cat despre taxe ar putea fi mai mari cu 30 de lei
Postat 19 Octombrie 2018, 10:25 de Sandu1206
ev mediu
am trecut de la statul care dadea tinerilor casatoriti o locuinta la statul care incurajeaza tinerii sa intemeieze o familie cerand taxe . Mai ramane sa vina ceva reprezentant de la stat sa ceara dreptul primei nopti ( cu mirele sau mireasa ca tot nu a trecut referendumul ) si vom fi in plin ev mediu . Astept si anunt de infiintare inchizitie ca sa plec din tara ca pe urma vine ci ciuma , cel putin in cartile de istorie asa zice ca era mersul in evul mediu . Nu stiu daca directia e buna da cred ca e clara .
Postat 19 Octombrie 2018, 08:46 de User anonimizat
@ sandu
Eu când m-am căsătorit am avut contract, facturi, bonuri fiscale pe tot ce am cheltuit. Un om corect și cinstit nu ar trebui să își facă griji in această privință. E drept, metoda aleasa de fisc nu e tocmai ortodoxa și nici eficienta, se mai fac și ei că muncesc. Cât despre mărit taxe iar ești pe lângă: articolul vorbește despre evazioniști. Stii vorba aia: "nu te pune cu prostii". Da, la tine mă refer.
Postat 19 Octombrie 2018, 01:24 de User anonimizat
Cum sa te vinzi la cezar
Si Iisus sa luptat cu impozitele cezarului in perioada imperiul roman, si-a luat-o rau in freza, acuma mai nou se numesc anaf, astept un nou Iisus, sper sa nu si-o ia si asta in freza ca cel anterior.
Postat 18 Octombrie 2018, 21:51 de mmdaniel
Bihoreanoradean
Taxele ți s-au mărit , Bolojan e de vină. Acu ai un motiv sa vezi din cauza cui ți s-au mărit taxele.
Postat 18 Octombrie 2018, 21:48 de Sandu1206
Căsătorii, pe banda rulanta!
E limpede.Ei cred ca dupa ce a picat referendumu', încep cozile la Starea civila cu "ghei"si "lesbi"si implicit,nunti-garla! Mai urmează să ia taxe si pe înmormântări.Ca si-acolo e profit.Ptr popi.
Postat 18 Octombrie 2018, 21:11 de Nofan
Fiti destepti ca tara geme de ăilalți.
Ce ar fi sa lasati peștișorii și sa va ocupați de marii rechini de ex.Dan Voiculescu ?
Postat 18 Octombrie 2018, 20:51 de Ducustrigacucu
Neste vouchere
Va fi oleaca nasol cu formularele,sume,nume,numere de telefon,adrese...daca ai ghinionul sa gresesti ceva te baga instant la evaziune fiscala,grup infractional organizat,obstructionarea justitiei.Partea buna e ca se vor stringe ceva parale cu care se vor deconta neste vouchere de vacanta unor bugetari greu incercati in cimpul muncii.Ca voucherele nu se trucheaza,in curind va fi riscant sa mergi la mare cu bani cash,ca banii se pot spala
Postat 18 Octombrie 2018, 20:05 de excalibur
Prostii noștri
Ce ii intereseaza pe astia proaspat casatoriti cat declara fotografii, lautarii, cantaciosii sau popii. Se stie ca popii fac evaziune fiscala. Oare aia de la fisc nu dau contribuții la biserici? Oare ei primesc bon fiscal? Sa ii controleze pe prestatorii de servicii nu pe beneficiari. Si nu, nu ii poate amenda pe beneficiarii unui serviciu ca nu vor sa dezvaluie suma cheltuita pe fotografi. Astia merg la intimidare cu incalcarea legii. Ei ma im pot intreba un om, persoana fizica, despre veniturile realizate nu cheltuielile efectuate. In ritmu asta o sa te intrebe cat si la ce magazin ai cheltuit zilnic. Trebuie puși la punct.GDPR poate fi invocat aici la prelucrarea dateleor, 679/2016 si nu caterinca romaneasca. Escroci inputiti. Eu le doresc sa imi trimita mie o hartie de aia cat m-a costat renovarea la apartament si lucrarile la casa
Postat 18 Octombrie 2018, 16:40 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON