URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2019, 09:28

Mutare neașteptată: Procurorul general Augustin Lazăr și-a depus cererea de pensionare

Mutare neașteptată: Procurorul general Augustin Lazăr și-a depus cererea de pensionare sursa foto: tvr.ro / Agerpres
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Decizie surprinzătoare a procurorului general Augustin Lazăr. După ce săptămânile trecute îşi depusese candidatura pentru un nou mandat la şefia Parchetului General, miercuri a trimis cerere de pensionare la CSM. Ultimul cuvânt în această privinţă îl va avea preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit site-ului romania24.ro, Augustin Lazăr a confirmat decizia şi a precizat că mandatul său de procuror general se încheie pe 27 aprilie.

Cum se știe, Lazăr a candidat pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura. 

În ultima perioadă, procurorul general al României a fost acuzat în presă că a refuzat eliberarea condiţionată a unor disidenţi politici, între care Iulius Filip, pe vremea când era procuror delegat la Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud. Ulterior, Augustin Lazăr a susţinut că nu ştia dacă dosarele luate în discuţie în Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor deţinuţi politici, însă şi-a cerut "scuze instituţionale" pentru practicile discutabile de dinainte de 1989. 

După izbucnirea acestui scandal, Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a decis reverificarea procurorului general în ceea ce priveşte calitatea de lucrător sau colaborator al securităţii comuniste, având în vedere informaţiile şi elementele noi care au fost dezbătute în presă.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, miercuri seară, la Digi24, că întreg comportamentul lui Augustin Lazăr arată acum "o desconsiderare, o neseriozitate faţă de Parchet, faţă de procurori, faţă de magistraţi". 

„Mişcarea lui Augustin Lazăr nu putea fi anticipată, cel puţin nu mă gândeam la aşa ceva aseară când am vorbit la postul dvs despre domnul Lazăr. Spuneam că Lazăr ar trebui să nu mai insiste cu candidatura pentru un nou mandat de procuror general, ci să aştepte să i se termine mandatul la termenul legal. Ce face Augustin Lazăr? Mai întâi, Lazăr a participat la concurs pentru un nou mandat cu domnul Tudorel Toader. Asta însemna că doreşte şi se simte în deplinătatea forţelor fizice, psihice şi morale ca să continue ca procuror general. Acesta era mesajul pe care îl transmitea celor din Parchetul General, tuturor procurorilor din România. Şi acum Lazăr se pensionează brusc. Cum se pot agrega aceste două gesturi? (...) Întreg comportamentul lui Lazăr arată acum o desconsiderare, o neseriozitate faţă de parchet, faţă de de procurori, faţă de magistraţi”, a comentat CTP.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Proverb...
Cel mai destept cedează...ce era sa faca omul? Sa lupte impotriva unui întreg sistem ? Nu ai cum...trebuie cât de cât totusi o normalitate si un echilibru, atât din partea justiției cât și al politicienilor...au fost excesce de putere si din partea DNA ,si din partea judecătorilor iar acum vin cei din guvern in forta...totusi ar trebui ajuns la un numitor comun . E simplu: ai gresit ,ai plătit! Cand faci milioane de euro e bine???atunci fiți bărbați nu fiți muieri si stati si la bulau daca ati fost șmecheri....lăsați justitia sa si faca treaba ca altu saracu sta la bulau pt un ou! Si voi ? La cat ati furat tara va faceti bulaul vostru mai PSD-stilor:)
Postat 18 Aprilie 2019, 21:44 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON