URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Aprilie 2019, 17:25

"Frate române…". Scrisoarea cutremurătoare pe care disidentul Iulius Filip i-a trimis-o, în 1986, lui Augustin Lazăr, după ce i-a fost refuzată a doua oară eliberarea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Apar noi detalii interesante în scandalul care-l are în centru pe procurorul general al României, Augustin Lazăr, care, în anii '80, se afla în fruntea comisiei de propuneri pentru punerea în libertate condiţionată a Penitenciarului Aiud, care a refuzat de două ori eliberarea lui Iulius Filip, un disident al regimului Ceauşescu.

Centrul de Consultanţă Istorică a publicat pe Facebook o scrisoare despre care susţine că Iulius Filip i-ar fi trimis-o lui Augustin Lazăr imediat după ce i s-a refuzat a doua oară eliberarea, în care disidentul scrie că "te-ai ostenit prea puţin ca oameni să nu fie torturaţi şi schingiuiţi deşi era o atribuţiune care îţi revenea".

"Nu auzi durerea neamului românesc?"

Scrisoarea a fost trimisă pe 14 iulie 1986 şi era adresată preşedintelui "comisiei de propuneri", în condiţiile care preşedintele comisiei de eliberări de la Aiud era procurorul Augustin Lazăr. S-a întâmplat la o săptămână după ce comisia îi refuzase pentru a doua oară eliberarea (8 iulie 1986). Există, însă, şi voci care susţin că scrisoare l-ar viza de fapt pe colonelul de Securitate Gheorghe Lazăr, şeful biroului CI al Penitenciarului Aiud, cel pe care Filip l-a descris ca fiind un torţionar.

"Am citit caracterizarea pe care mi-aţi făcut-o şi cunosc cine v-a pus la dispoziţie materialul informativ. Reţinerea cererii ptr. liberare condiţionată mă obligă să întreb – de unde să mă liberez dacă am fost şi sunt un om liber? Cînd o să citeşti aceste rînduri, o să ţi se pară deplasată această poziţie, dar am să adaug: aici este închisoarea cea mică dincolo de zidurile ei, închisoarea cea mare şi atunci din nou fireasca întrebare – de unde să mă liberez?", a început Iulius Filip scrisoarea sa.

Disidentul făcea un apel la conştiinţa celor din sistemul represiv. "Te întreb frate române chiar dacă faci parte din aparatul de represiune – Nu auzi durerea şi oftatul neamului românesc? Nu vezi cum această Ţară bogată şi frumoasă cu un popor harnic a ajuns săracă? La nivelul la care te găseşti care crezi că sînt cauzele? De ce crezi că mă găsesc în închisoare? După părerea mea cele două închisori Aiud şi Gherla sînt ruşinea Ardealului, României, Europei că să nu spun lumii?", îi spunea Filip actualului procuror general.

Iulius Filip a stat 5 ani de detenţie şi a petrecut 42 de zile în izolare ca urmare a celor 5 pedepse primite din partea administraţiilor penitenciarelor în care a fost închis.

Într-o înregistrare realizată prin tehnică operativă din perioada detenţiei, Iulius Filip îi mărturisea unui coleg de celulă că timp de 6 luni a fost ţinut cu lanţuri la picioare şi cătuşe la mâini.

Verificat de CNSAS

Augustin Lazăr era preşedintele comisiei în calitatea sa de tânăr procuror criminalist în raza procuratorii din Alba Iulia. Comisia în sine nu era cea care decidea eliberarea, dar putea să o propună unei instanţe, la fel cum se întâmplă şi în zilele noastre.

CNSAS a anunţat zilele trecută că îl va verifica din nou pe procurorul general al României, în lumina acuzaţiilor apărute pe site-ul luju.ro, unde se arată că, în calitatea de preşedinte al comisiei de liberări condiţionate din Penitenciarul Aiud, Augustin Lazăr a refuzat de două ori eliberarea lui Iulius Filip.

"Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la procurorul general al României, Augustin Lazăr, Colegiul CNSAS, în şedinţa de astăzi, 04.04.2019, a decis reverificarea sa, pornind de la elementele noi care au fost dezbătute în mass-media", se arată într-un comunicat al CNSAS. 

Lazăr: Se încearcă denigrarea mea

După publicarea informaţiilor referitoare la refuzul de eliberare a lui Iulius Filip, mai multe persoane au cerut demiterea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror şef. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a trimis o scrisoare prin care îi cerea preşedintelui Klaus Iohannis să facă acest lucru.

Pe de altă parte, procurorul general susţine că drama unor foşti deţinuţi politici din vremea comunistă este folosită pentru a-l denigra. "Nu pot să nu constat cu amărăciune cum drama unor foşti deţinuţi politici este folosită de persoane interesate pentru denigrarea mea, evident în contextul în care mi-am depus candidatura pentru un nou mandat de procuror general. Prin astfel de acţiuni se urmăreşte influenţarea desemnării pentru următorii trei ani a procurorului general", a spus Lazăr.

Declaraţiile sale au fost făcute şi în contextul în care, la Antena 3, un alt fost deţinut politic, Ioan Muntean, a susţinut că a fost băgat la "izolare" de actualul procuror general, lucru pe care acesta din urmă l-a negat, arătând că pedepsirea deţinuţilor nu intra în atribuţiile sale.

Săptămâna aceasta, Inspecţia Judiciară s-a autosesizat în legătură cu informaţiile apărute în presă şi a decis să facă verificări în acest caz.

Citeşte aici dezvăluirile publicate pe luju.ro în ceea ce-l priveşte pe Augustin Lazăr şi aici un interviu cu Iulius Filip, în emisiunea "Memorialul Durerii".


CITEŞTE MAI JOS TEXTUL INTEGRAL AL SCRISORII

„Scrisoare deschisă
Către preşedintele comisiei de propuneri

Frate române:
Am citit caracterizarea pe care mi-aţi făcut-o şi cunosc cine v-a pus la dispoziţie materialul informativ. Reţinerea cererii ptr. liberare condiţionată mă obligă să întreb – de unde să mă liberez dacă am fost şi sunt un om liber? Cînd o să citeşţi aceste rînduri, o să ţi se pară deplasată această poziţie, dar am să adaug: aici este închisoarea cea mică dincolo de zidurile ei, închisoarea cea mare şi atunci din nou fireasca întrebare – de unde să mă liberez? Oriunde pe teritoriul României sînt acasă şi liber, mai ales pe aceste meleaguri ale Albei, centrul de Istorie bogat al Ţării inima care pulsează în fiecare român cînd îi pronunţă numele, leagăn veşnic pentru eroii neamului românesc, iar eu să fac cerere către aceştia să ne mai acorde o dată – Libertatea -. Cum sîntem în stare să profanăm mormintele şi memoria lor dacă nu sîntem în stare să păstrăm ce ne-au lăsat? Unirea, Libertatea şi Frăţia. Dar cîte sacrificii: Blajul paşoptist, Iancu aşteaptă, Horia şi Doja plîng, Bobîlna este înşelată şi ne întoarcem la Marea Unire…

Ne-am păstrat fiinţa neamului nealterată şi te întreb frate române – avem dreptul a ne plînge? Nu sîntem gata să stăm în faţa istoriei şi să suportăm prezentul la fel? Cum ne-am pierdut dreptul cîştigat de strămoşii noştri de-a trăi liberi? Ce am făcut noi cei prezenţi trebuie să facă fiecare român şi atunci ar dispare fără urmă dictatura şi tirania internă. Te întreb frate române chiar dacă faci parte din aparatul de represiune – Nu auzi durerea şi oftatul neamului românesc? Nu vezi cum această Ţară bogată şi frumoasă cu un popor harnic a ajuns săracă? La nivelul la care te găseşti care crezi că sînt cauzele? De ce crezi că mă găsesc în închisoare? După părerea mea cele două închisori Aiud şi Gherla sînt ruşinea Ardealului, României, Europei că să nu spun lumii?

Te-ai întrebat vreodată cîţi fraţi români au trecut pe aici? Te-ai întrebat vreodată de ce Istoria şi timpul prezent n-au transformat aceste închisori în muzeu? (sau altă destinaţie).

Iar acum am să-ţi scriu despre mine. Mă trag dintr-o familie de ţărani deveniţi muncitori, datorită unor condiţii de viaţă modeste de pe Valea Samus (Valea Someşului) – să nu crezi cumva că s-au îmbunătăţit, înainte de arestare am fost în aceste zone ale Sălajului şi Maramureşului – sărăcia, durerea şi oftatul erau la tot pasul, părinţii mei s-au stabilit în Banat unde m-am născut şi eu.

Tata este arestat şi condamnat ptr pactizare cu sîrbii, cunoşti frate române graniţe ptr puntea Libertăţii? În acea perioada marele, viteazul, iubitul dictator şi tiran I.V. Stalin era supărat pe Tito şi dacă El era supărat trebuia să fie şi poporul român, pentru că El era peste tot iar ceilalţi nu aveau nici o valoare. Familia mea este o familie care nu suportă dictaturile, tiraniile şi totalitarismul şi atunci firesc drumul nu poate fi decît acesta.
Anumiţi fraţi români din acea perioadă supuşi cu zel marelui stalin (după cum vezi nu merită nici literă mare) au obligat familia să părăsească zona de graniţă. Tata nu mai trăieşte a murit de silicoză de cînd mă aflu în închisoare. Ştii frate române ce este această silicoză? Toţi fraţii lui tata au fost mineri, deci mă trag dintr-o familie de mineri. Ai auzit frate române de Valea Plîngerii 1977? Ştii ce a fost acolo? Sigur că ştii! Înainte de a muri tata a venit la poarta închisorii vrînd să mă vadă dar administraţia nu i-a dat voie deoarece eram pe restrictivă. Ce părere ai frate române de acest “umanism”?

Îţi scriam mai înainte de Valea Plîngerii, dar mai este una tot a plîngerii şi anume Valea lui Samus (îţi dau traseul Cetan pînă dincolo de Jibou) ştii de ce plînge Samus? Cel mic racolează toată murdăria de la Cluj – Bonţida (crescătoria de porci) Gherla (combinatul de mobilă) iar cel mare Bistriţa şi G. Gh .Dej iar jos spre Satu Mare merg împreună. Frate române – Samus înseamnă viaţă – iar Samus nu mai are viaţă ptr. că apele reziduale l-au distrus. La fel au fost distruşi plămînii pămîntului cu sălbăticie în zonele Vad (aici domnitorul Ştefan ne-a lăsat o moştenire) Valea Groşilor, Dobrocina, Fodora, Chizeni, Şimişna, Răstoci pînă la Jibou (dealurile golaşe plîng prin marile alunecări de teren).

Ştii de ce toate acestea frate român? Cum explici flora şi fauna distrusă? Nu se poate face irigaţii, nu se pot adăpa animalele, nu se mai scaldă oameni, nu se poate topi cînepă, malurile s-au surpat ptr. că sălciile, plopii, arinii care le susţineau s-au uscat. Dacă acestea se usucă, omului îi spun: codrul a fost întotdeauna frate cu românul – iată sacrificiul meu ai grijă de tine – şi oamenii au avut, au părăsit satele.

Înainte de colectivizarea forţată fiecare din cele 100 de sate cît numără Dobrocina (se spune Dobrocina şi nu Dabrocina ptr. că este format din două cuvinte DROB şi CINĂ sau tradus sarea în bucate) aveau doi, trei bivoli acuma au rămas foarte puţini. CeAPeul este falimentar sau mort de la naştere. Oare cine sînt cei care au ordonat colectivizarea forţată a agriculturii şi zonele de deal şi munte au rămas pustii?

Pe data de 9 iunie 1983 ajung la Aiud, pe restrictivă. Despre torturile, schingiuirile, teroarea, discriminarea umană care le-a făcut cu mine banda criminal-teroristă formată din: Lt. Trifan, plt adj Ionică, plt adj Vaida, sg maj Lazăr mai tîrziu, după ce termin închisoarea.

Da frate române ai fost numit să ai mare răspundere, care apasă din ce în ce mai greu pe umeri tăi, să nu uiţi că cei pe care-i serveşţi iau mulţi bani pe funcţiile lor, dar fi sigur că nu o să aibă parte de ei. Niciodată banii cistigati pe oasele şi cadavrele fraţilor tăi nu pot avea decît mirosul durerii şi nenorocirilor. Bunul Dumnezeu v-a face mare dreptate. De ce sînt în închisoare ştii dar te-ai ostenit prea puţin ca oameni să nu fie torturaţi şi schingiuiţi deşi era o atribuţiune care îţi revenea.

Încă din şcoala primară mi-a plăcut să aştern pe hîrtie semnele înţelegeri şi bunătăţi omului, dar terorismul întîlnit aici va cuprinde multe sute de pagini. Printre preocupările înainte de a fi condamnat a fost şi poezia. O parte din poeziile scrise le-am adunat într-un poem intitulat “Laudă minciunii” cu tema: analizarea, concluzionarea, criticarea şi satirizarea unor fenomene ca: prostia, minciuna, grandomania, incultura, demagogia, cultul, mitul şi dictatura, iar în final arătam cum ţara a ajuns în pragul falimentului şi sărăciei. Desigur că o să te întrebi cine mi-a dat dreptul să fac aşa ceva.

Iată cine – legea sfîntă a ţării – Constituţia (art. 17) – Cetăţenii RSR fără deosebire de naţionalitate, rasă, sex sau religie sînt egali în drepturi în toate domeniile vieţi economice, politice, juridice, sociale şi culturale. Statul garantează.

În luna ianuarie 1981 am trimis autorităţilor o poezie intitulată “Vis şi speranţă” pentru care mi-am pierdut locul de muncă. M-am reîntors la Uzina de reparaţii locomotive Cluj la ceferiştii mei. Ca muncitor m-am adresat sindicatului Solidaritatea din Polonia cu ocazia Congresului de la Gdansk. Acolo se găseau şi corespondenţi de presă străini care au reluat mesajul şi iar necazuri deoarece în România este interzisă lozinca “Proletari din toate ţările uniţi-vă”. Francezi, în special ziarul “Le Monde” se află în dosarul meu ca act de acuzare. Ei frate române acum începe represiunea regimurilor totalitariste.

În noaptea de 12/ 13 decembrie 1981 sînt atacate mişeleşte sediile sindicatului “Solidaritatea” iar o mare parte dintre membri arestaţi inclusiv Lech W. preşedintele Solidarităţi ales legal şi recunoscut pe plan intern şi internaţional. Specific legal şi recunoscut ptr că anumite cadre ale ministerului de interne din Polonia sau constituit în bandă [neinteligibil] cu sadism. În data de 14 dec 1981 am fost arestat şi condamnat la 8 ani închisoare fiind acuzat de pactizare cu forţele contrarevoluţionare din Polonia. Oare o organizaţie sindicală legală recunoscută pe plan intern şi internaţional cu program de reforme şi drepturi ptr poporul muncitor polonez este un act contrarevolutionar? Ca o dovadă a recunoaşteri sale internaţionale am făcut cerere să fiu primit în rîndurile Solidarităţii. Te întreb frate române sînt duşmănos la adresa României? Preşedintele Walesa a primit premiul Nobel pentru pace crezi cumva frate române că cei care au acordat acest premiu sînt contrarevoluţionari?

Data de 14 iulie 1986
Filip Iulius”

(Sursa: Arhiva CNSAS)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
ZIP
Am pomenit ILIESCU, el e un comunist notoriu.
Postat 07 Aprilie 2019, 18:24 de Sandu1206
Sandu
L-ai dat exemplu tocmai pe Visinescu, Ala a facut tampeniile care le-a facut la puscarie cu detinutii de acolo, insa nu a dat legi. Nu ai pomenit nimic insa, despre comunistii notorii care au preluat puterea in '89, au facut si semnat legi, au facut si semnat contractele pt "marea privatizare", au tras sforile in politica dupa bunul lor plac, etc. Asta ai scris. Asta am inteles. Mai jos ai exemplele pe care ti le-am dat.
Postat 07 Aprilie 2019, 17:38 de ZIP
Bolsevic dar inca util?
Greu a ajuns stirea asta la Oradea. Valiza celor de la Rise Project continand bomba jurnalistica diploma de bacalaureat a fiului lui Dragnea, a ajuns in vreo doua ore. Faptul ca actualul Procuror General al Romaniei era parte al aparatului represiv din anii 80', nu prezinta prea mare importanta, poate astepta chiar si 8 zile. Mai lent e doar Iohannis, care tace de o saptamana jumate. El e mare critic al comunismului, dar n-are nici o problema sa numeasca si sa mentina in functii publice relicve bolsevice. E drept ca Lazar i-a clasat niste dosare, plus mai e si dosarul sotiei cu casa obtinuta prin fals. Asa ca intre ei functioneaza legea lui Om. In loc sa-l fi demis de 5 luni, Iohannis a preferat sa schieze si sa joace tenis. Unde sunt useristii, penelistii si huliganii rezist, care de doi ani stau cu ciuma rosie in gura? Iata ciuma rosie in toata splendoarea ei!
Postat 07 Aprilie 2019, 13:26 de 1x1
ZIP
Ești tare cultivat. Dar mai da o tură pe la comentariile mele. Tu nu ai înțeles nimic.
Postat 07 Aprilie 2019, 12:52 de Sandu1206
Oradea Civica + Lazar = Bitcoin
Oradea Civica,iesim sa manifestam impotriva TORTIONARULI LAZAR ???? Am uitat,Lazar are Bitcoin si voi iubiti Bitcoinul !! Multi nemernici si in orasul asta !!!
Postat 07 Aprilie 2019, 08:48 de bogdan1
Sandu
Daca un om vrea sa stie pe ce lume traieste, are o singura optiune: Sa invete. Asta necesita insa efort.
Postat 07 Aprilie 2019, 06:50 de ZIP
Sandu
1. Scrii de cartea lui Filip Teodorescu. Daca zici ca ai citit ce spune fostul ofiter de securitate, ar trebui sa stie ca Securitatea l-a informat pe N. Ceausecu in legatura cu "Lovilutia" care era in pregatire. N. Ceausescu nu a crezut ca se va intampla asa ceva, neluand astfel nici o contramasura in aceasta directie. Nicolae Ceausescu stia si de Tokes Laszlo. 2. A fost Ion Iliescu securist sau a fost comunist ? Ion Iliescu a fost comunist, o perioada in preajma lui Nicolae Ceausescu), (urmarit de Securitate pt legaturi cu Moscova). Fostul general N. Militaru (pus ministrul al apararii atunci la "Lovilutie", a fost si el urmrit de Securitate pt legaturi cu Moscova. Stii cine sunt Petre Roman si Adrian Nsstase, si ce functii au avut inainte de 1989 in PCR si ce functii au avut dupa "Revolutie"? Stii cine a fost Silviu Brucan ? A fost securist sau a fost comunist ? Alexandru Barladeanu, presedinte al Senatului (1990-1992) Dan Marțian, presedinte al Camerei Deputatilor (1990-1992) Victor Stanculescu, ministru al Apararii (1990-1991) ? Au fost acesti FSN-isti securisti sau fosti comunisti ? In dec. 1989. FSN a desfiintat Securitatea (adica tocmai pe cei care i-au urmarit pe unii din ei si stiau cine sunt). Ca ulterior au fost si unii din fost Securitate care s-au imbogatit cunoscand anumite parghii, mecanisme prin care au facut bani, asta e altceva. Legile, "PRIVATIZARILE", marile contracte le-au facut si semnat cei din FSN, ulterior si cei care s-au perindat pe la putere (PNL, PNTCD, si care au mai fost). Studiaza nea Sandule. Studiaza. Adevarul te va elibera, asta in cazul in care adevarul nu te deranjeaza. :) Poate ai fost un comunist de rand, simplu membru de partid (ai mancat salam cu soia) asa cum au fost cateva milioane de romani cu carnetul rosu, dormind linistit noaptea ca sefii tai (cei de pe nivelurile superioare vegheaza asupra ta). Ei, uite ca nu a fost chiar asa. Dimpotiva, au fost unii care au facut tocmai pe dos, conspirand impotriva ta. Exista documente publice cu privire la acele evenimente, la personajele respective, cine sunt ele, unde, cand, ce si cum. Studiaza-le.
Postat 07 Aprilie 2019, 06:32 de ZIP
ZIP
Bătrânii nu au fost înlăturați, au avut funcții și mai bune ( sa nu vorbim despre VIȘINESCU ). Dar au fost securiști loiali care nu au trădat, și au fost securiști trădători care voiau să pună mana pe putere ( cum sa și întâmplat ), pt că Ceaușescu nu le permitea Mercedes-uri sau vile. O carte buna pt tine ' UN RISC ASUMAT, de FILIP TEODORESCU ". Sa vb despre I.M.P. a trădat regimul, dar nu a trădat Romania.
Postat 07 Aprilie 2019, 00:40 de Sandu1206
sandu
iliescu si restul celor care au preluat puterea in '90 au fost in proportie de 90 % esaloanele doi si trei din PCR. Batrinii au fost inlaturati iar ei au preluat fraiele. Mai studiaza si tu putin inainte sa scrii la com.
Postat 06 Aprilie 2019, 21:59 de ZIP
state paralele...?
Acest domn procuror sigur NU a fost colaborator al Securitatii , probabil doar face parte din SISTEM.....
Postat 06 Aprilie 2019, 19:47 de shareware
Iliescu
El trebuia in '90 sa nu permită funcții publice, persoanele care au avut funcții publice înainte de "90. Dar el fiind un Moscovit nu se putea împotrivi. Totodată partidul creat de el a fost format din securiști. Am avut un rege și nu ia permis intrarea în țară, dar nici sa fie instalat ca rege. Drept urmare ILIESCU a trimis minerii la București. Și Iliescu le-a mulțumit minerilor prin închiderea minelor. Am pierdut 30 pe apa sâmbetei, o sa mai pierdem 70 până să ne deșteptăm.
Postat 06 Aprilie 2019, 18:17 de Sandu1206
'80-'81
"80-'81 abia de terminase scoala si dupa aceea a fost stagiar cam 3 ani sau mai mult? In fruntea carei comisii se afla ca stagiar? Cred ca se face o imensa manipulare la care pun botul aiurea si ordonat o gramada ordonata de ziaristi!
Postat 06 Aprilie 2019, 17:53 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON