URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2018, 12:50

Bored Panda despre "Bihor vs. Dior": Casa de modă copiază hainele românilor, iar aceştia ripostează "într-un mod genial" (VIDEO)

Bored Panda despre 'Bihor vs. Dior': Casa de modă copiază hainele românilor, iar aceştia ripostează 'într-un mod genial' (VIDEO) (foto: Bihor Couture)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Populara revistă online Bored Panda scrie despre campania "Bihor vs. Dior" lansată în mediul online după ce beiuşeanul Radu Frenţiu a descoperit obiecte de vestimentație Christian Dior aproape identice cu cojoacele de Beiuş, dar care se vindeau cu 30.000 euro, fără a se preciza măcar sursa de inspiraţie.

Bored Panda spune că românii au ripostat "într-un mod genial" şi au lansat o campanie prin care sunt sprijiniţi meşterii populari din Bihor. Aceeaşi sursă subliniază că, deşi Dior vinde hainele copiate după cele tradiţionale româneşti la preţuri exorbitante, nici măcar un procent din câştiguri nu ajunge la cojocarii din Bihor.

Campania "Bihor Couture" a fost lansată de revista Beau Monde, care a creat clipuri sugestive cu meşterii populari din Bihor, filmaţi în timp ce comentează creaţiile Dior. Cojocăriţele din Bihor le cheamă pe Beyonce şi Lady Gaga să-şi cumpere haine direct de la sursă.

Merită spus că unul dintre clipurile făcute de Beau Monde pentru această campanie a fost premiat recent la Cannes Lions International Festival of Creativity.

Aceeaşi revistă a lansat şi platforma bihorcouture.com, unde pot fi cumpărate produse autentice din Bihor.

Citește articolul publicat de Bored Panda, aici

Citește pe aceeași temă:

Nu cumpăraţi de la Dior, ci de la Bihor Couture! Cojoacele de Beiuş pot fi comandate online direct de la producătorii bihoreni (FOTO/VIDEO)

DiOR de Binş: Epopeea cojocului de Beiuş, copiat de casa de modă Dior, se datorează unui bihorean stabilit în Indonezia (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
PopaProstea
Nu mai sunt enoriași la biserica
Postat 05 Iulie 2018, 21:16 de Sandu1201
te ai pierdut cu firea
sandu de la scularie,pai nu despre asta am vorbit ca nu ai ce sa mergi in temple facute de maini omenesti,ai doua Evanghelii(vesti bune),una ca sa nascut Manuitorul si a doua Apocalipsa,ca vine iarasi tot in trup,e Daniel cu proorocia in Vechiul estament,reluata de Mantuitor si de Petru cu Pavel in Noul Testament,esti orbit de statul paralel al carui membru esti indiferent de culoarea politica.
Postat 05 Iulie 2018, 20:01 de User anonimizat
PopaProstea
Să-i spui la Firea DOAMNE AJUTA. Probabil ești un POPO care da la Fundulea, la copii, că așa moda in biserică
Postat 05 Iulie 2018, 19:42 de Sandu1201
@mitru
metaforic vorbind sunt prost,dar preot sunt adevarat iar ca sa ti dovedesc iti arat din Cuvant ca nu ai ce sa cauti intr un templu facut de maini omenesti ci trebuie sa te inchini in Duh si Adevar,ICOANA VORBITOARE e clopotul pe care e chipul si numele de hula Daniel,fiindca Daniel era omul lui Dumnezeu iar asta e Diavol,el vorbeste cand e tras de funia de care se spanzura cei disperati sau vorbeasta pus in miscare mecanic sub diverse forme,etc...Inchinati va toti in Duh si Adevar,la masa(nu o sa va mai faca rau tampeniile ce sunt in alimente),la volan,la munca(nu o sa mai fie accidente,ia citeste de ce a fost rastignit Mantuitorul si ucis cu pietre Stefan,primul martir:preotii s au temut ca raman fara venit!
Postat 05 Iulie 2018, 18:59 de User anonimizat
@popaprostu
Greu de crezut ca esti popa...
Postat 05 Iulie 2018, 17:01 de mitru
are DUMNEZEU ac de cojocul (M)UE
Buna ziua,acum are intregul univers dovada clara cine e de fapt si cu ce se ocupa (m)ue,de fapt ce a furat si ce fura,propria moneda(se vand in pisat de moneda euro ce ia mintile oamenilor)la fel ca si in cazul sperietorii dna ce a dirijat spagile la loc comanda(in afara tarii),toti au fugit cu euroii la diavolul ce ia creat UE,aolo s investitiile criminalilor,la fel cum ne au furat petrol,lemn,minereuri,inteligenta,fm(forta de munca),e creatie demonica UE?E...dar are DUMNEZEU AC DE COJOCUL LOR!!!!
Postat 05 Iulie 2018, 14:21 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON