URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Ianuarie 2020, 12:25

O nouă ediţie a Turului Ciclist al Bihorului, programată în luna iulie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din acest an, cu ocazia unei ediţii aniversare, "Tour of Bihor" (Turul Ciclist al Bihorului) se va muta din luna iunie în luna iulie, imediat după un alt eveniment ciclist important, Turul Sibiului.

Prin această modificare, organizatorii celor două tururi repoziţionează România pe harta ciclismului internaţional, pentru că oferă echipelor străine posibilitatea de a participa la două competiţii pe durata unei singure vizite la noi în ţară.

Traseu de 163 de kilometri

"Inclus în calendarul competiţional al Uniunii Cicliste Internaţionale, "Tour of Bihor" este primul tur ciclist din România implicat în programe de educare a copiilor şi primul tur ciclist transmis integral live în mediul online", transmit organizatorii, printr-un comunicat de presă.

La ediţia a cincea, care se va desfăşura între 9 şi 12 iulie, vor participa 20 de echipe însumând 160 de sportivi internaţionali şi 75 de manageri sportivi. Conform organizatorilor, evenimentul ciclist păstrează formatul ediţiilor precedente, cu două etape şi două semietape şi cu un contratimp în Oradea şi o căţărare cu finiş pe platoul Padiş.

Etapa 1 din acest an va avea loc în data de 10 iulie, pe o distanţă de 163 de km. pe traseul Oradea - Salonta - Căpâlna - Băile Felix – Oradea. Apoi,  în 11 iulie vor avea loc etapele 2A - contratimpul individual prin centrul oraşului Oradea şi 2B - 150 de km pe traseul Oradea - Oşorhei - Borod - Bratca - Beiuş - Pietroasa - Padiş, iar în 12 iulie se va desfăşura etapa a 3-a, de 158 de km, pe traseul Oradea - Oşorhei - Tileagd - Derna - Marghita - Diosig - Oradea.

Competiţii legate

"E o posibilitate de a atrage la start echipe ce vin de la mare distanţă şi care în mod normal nu ar veni în România doar pentru câteva zile de cursă. Multe dintre echipele care vin la Sibiu participă şi la Turul Bihorului, iar drumul de la Sibiu la Oradea le oferă cicliştilor prilejul perfect de a posta pe reţelele proprii lucruri interesante despre România. În plus, mass-media vor fi conectate mai bine la ciclism, ceea ce va aduce popularitate acestui sport şi curselor în sine", a declarat Cosmin Costea, preşedintele ACS Sibiu Sport Project, organizatorul Turului Sibiului.

"E o strategie prin care ne dorim să facem mai cunoscut acest sport, să dăm şansa cicliştilor pasionaţi din România să interacţioneze cu echipe internaţionale, să guste din ciclismul profesionist, dar în acelaşi timp este o strategie prin care ne dorim să aducem la startul celor două curse echipele de World Tour. Şi cu siguranţă în scurt timp vom reuşi. Este pentru prima oară când România va găzdui timp de două săptămâni un grup atât de mare de ciclişti profesionişti şi cu siguranţă acest fapt va stârni curiozitatea multor echipe de World Tour, pe care le vedem la cele mai importante competiţii cicliste din lume", a precizat şi Mariana Macovei, marketing şi comunicare "Tour of Bihor".

Decizia luată de organizatori îşi arată efectul inclusiv în bugetul celor două competiţii, având în vedere faptul că tururile suportă cheltuielile de transport ale echipelor, iar în noua formulă va fi o cheltuială unică, împărţită la doi. Costurile totale de organizare, în cazul "Tour of Bihor", se ridică la peste 100.000 de euro, cele mai mari cheltuieli fiind legate de cazarea participanţilor şi de premiile acordate câştigătorilor de tricouri distinctive.

Ediţiile anterioare ale Turului Ciclist al Bihorului au fost câştigate de rutieri columbieni, Egan Bernal (în 2016), Rodolfo Torres (în 2017), Ivan Ramiro Sosa Cueva (în 2018) şi Daniel Munoz (anul trecut), toţi fiind de la Androni Giocattoli. "Bernal şi Sosa au ajuns între timp la cea mai bogată echipă din ciclismul mondial - Team Ineos (fosta Sky), iar anul trecut Bernal a schimbat tricoul galben câştigat în Turul Bihorului cu tricoul galben câştigat în cea mai importantă competiţie ciclistă din lume - Turul Franţei", mai precizează organizatorii Turului Ciclist al Bihorului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON