URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Aprilie 2020, 18:40

Conducătorii cluburilor din Liga Naţională de baschet: Sezonul trebuie anulat!

Conducătorii cluburilor din Liga Naţională de baschet: Sezonul trebuie anulat! foto: Roby Boros (arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La o lună după ce s-a oprit campionatul Ligii Naţionale de baschet masculin, vineri, conducătorii cluburilor din primul eşalon au participat la o videoconferinţă, alături de conducerea Federaţiei Române de Baschet, în cadrul căreia au discutat pe marginea situaţiei actuale, respectiv în condiţiile în care autorităţile române au anunţat că vor prelungi starea de urgenţă de pe teritoriul ţării.

Concret, această măsură afectează în mod direct activitatea sportivă, dar şi "activitatea ce merge în paralel cu ea, care sprijină, moral şi financiar sportul de performanţă şi implicit echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea", după cum transmit reprezentanţii clubului campion.

La această şedinţă online, conducerea formaţiei bihorene a fost reprezentată de directorul clubului, Şerban Sere. "Nu se va pronunţa o decizie acum sau în zilele următoare. Referitor la opţiunile echipelor din Liga Naţională, 15 din totalul de 16 echipe au agreat ideea anulării sezonului competiţional. Deci o majoritate covârşitoare a opinat că actualul sezon nu poate fi completat", a declarat conducătorul clubului orădean după şedinţă, exprimându-şi încă o dată convingerea că actualul sezon nu va mai putea fi reluat şi că, cel mai probabil, va fi anulat.

Şerban Sere a explicat, de altfel, care sunt şi motivele care vor duce, cel mai probabil, la anularea sezonului. "Este o sumă de factori care conduce spre concluzia că sezonul nu va putea fi reluat. Vorbesc acum ca un întreg, nu fac referire exclusiv la CSM Oradea. Totul porneşte de la ideea că majoritatea angajamentelor semnate de cluburi cu sportivii au valabilitate până la sfârşitul lunii mai. Ori autorităţile române au anunţat deja că vor prelungi starea de urgenţă pentru încă 30 de zile. Dacă se iese din această situaţie la mijlocul lunii mai, atunci vom avea două săptămâni să completăm sezonul. Fizic ne va fi imposibil să facem acest lucru, întrucât mai avem câte 5-6 meciuri din sezonul regulat, respectiv între 9-15 meciuri de disputat în playoff. Apoi, toate cluburile au jucători din SUA, Europa şi chiar Africa. Nu ştim la momentul acela ce restricţii de călătorie vor exista, dar e firesc să ne aşteptăm ca până la mijlocul lunii mai situaţia din punct de vedere al relaxării restricţiilor de călătorie să nu fie foarte pronunţată. Prin urmare s-ar putea ajunge la situaţia în care majoritatea jucătorilor să nu se poată întoarce în România. O altă problemă rezultată de pe urma situaţiei actuale, este, aşa cum se ştie la ora actuală faptul că oricine intră pe teritoriul României trebuie să petreacă două săptămâni de carantină instituţionalizată. Asta implică, pe de o parte prelungirea perioadei în care jucătorii nu pot fi la dispoziţia echipei, dar în acelaşi timp reprezintă alte cheltuieli suplimentare şi nu cred că este în regulă să încărcăm şi mai mult lista de cheltuieli pe care le avem ca ţară", a explicat Şerban Sere, care a mai adăugat că chiar în cazul în care autorităţile vor permite reluarea activităţii sportive, aceasta se va face cu restricţii.

"Mă gândesc aici la spectatori şi la posibila variantă de a juca meciurile fără participarea lor. Publicul spectator joacă un rol esenţial în sportul de performanţă, lucru pe care noi îl ştim foarte bine pe baza celor experimentate de-a lungul anilor. Din punctul meu de vedere, sportul nu mai este acelaşi fără public. Există însă şi o problemă de natură pur sportivă. După o perioadă atât de lungă în care nu a existat activitate sportivă, la mijlocul lunii mai fiecare jucător din Liga Naţională va avea două luni în care a fost departe de echipă. Perioadă în care sportivii nu au avut pur şi simplu acces la facilităţile de care beneficiază în mod obişnuit, adică vor avea nevoie de 3-4 săptămâni în care să intre în formă fizică, fără să mai discutăm despre forma sportivă. Şi aici aş adăuga că din sezonul 2019-2020 a rămas de disputat cea mai importantă parte, play-off-ul, acolo unde efortul este maxim. Prin urmare, după două luni de nefăcut mai nimic este imposibil să-i aducem pe sportivi în formă sportivă optimă pentru ce a mai rămas de jucat", a conchis directorul clubului CSM Oradea.

Ca urmare a acestei situaţii, devine tot mai clar faptul că echipele antrenate în primul eşalon al baschetului masculin românesc sunt resemnate cu gândul că nu vor mai juca în actuala ediţie de campionat şi se gândesc deja la strategiile pentru sezonul următor.

Rămâne de văzut acum cât de mult va afecta şi echipele de baschet criza economică, care a urmat situaţiei date de măsurile restrictive luate de autorităţi pentru limitarea efectelor pandemiei COVID-19. Este foarte posibil ca unele echipe din actualul sezon să nu se mai poată alinia la startul viitoarei ediţii de campionat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON