URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Februarie 2013, 10:48

3rei în unu!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria "taie" iar din şefi. Primarul Ilie Bolojan vrea să comaseze Casa de Cultură a Municipiului cu Serviciul Administrativ şi cu cel de Informatică, în cadrul unei singure Direcţii Administrative care ar putea intra în funcţiune din 1 aprilie.

Comasarea îi va lăsa fără funcţii pe încă directorul Casei de Cultură, Flavius Bunoiu, care a călcat în străchini, dar şi pe informaticianul Silviu Lucuţa.

Aflat în directa subordine a primarului Bolojan, şeful Serviciului Informatică a primit calificativul "satisfăcător" la analiza activităţii pe anul trecut, fapt care în limbaj funcţionăresc echivalează cu o retrogradare.

Omului i se reproşează, printre altele, că majoritatea programelor de calculator folosite de municipalitate sunt create de firme private, pe bani grei, şi nu de angajaţii municipalităţii, gratuit.

Sarcina eficientizării activităţii celor trei servicii îi va reveni actualului şef al Serviciului Administrativ, Mircea Oaie, care după toate probabilităţile va "păstori" viitoarea Direcţie...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Gata, m-am dumirit !
Acum am inteles de ce o d-na inginer c-tor, angajata a primariei ca dir.adj., ocupa (legal, nelegal, ce-i pasa primarului penal de ,,lege" ?! aici el e legea !) functia de arhitect-sef al Oradiei : ca sa se faca economie !!!
Postat 27 Februarie 2013, 16:56 de pinonel
doar asa putea fi numit director cu cat mai multi in subordine, nu conteaza daca au legatura intre ele , conteaza sa iasa la numar .
Postat 27 Februarie 2013, 16:24 de emil
ce tampenie si ce tampiti
bai prwostilor, cum dreaq sa comasezi 3 chestii diferite cum e cultura, informatica si administrativul ? asa ceva numai in mintea idiotului de primar si a idiotilor de lingai care-l slugaresc (printre care si "ziaristii" de fatza) se poate intampla ! ce-are frate sula cu prefectura ???
Postat 27 Februarie 2013, 16:02 de Superstar
NU AVETI HABAR CE VORBITI
Nu mai scrieti in ziar daca nu aprofundati problema. Din 7 oameni programatori pentru PMO care lucrau in 2008 cind a inceput primul mandat a domnului primar au mai ramas 3 oameni, dar pretentiile conducerii s-au triplat. Pentru mastodonul de softuri care exista in primarie la momentul de fata ar trebui minim 18 oameni ca sa se faca local, dar cine nu e in domeniu si vorbeste vorbe in vint nu stie. Acest Serviciu Informatica mai deserveste si alte institutii ale Consiliului Local.
Postat 27 Februarie 2013, 15:54 de UNU CONSOCUT
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON