URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Septembrie 2010, 17:05

Consilierii şi avioanele

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca cioara la bombardier. Ca carasu' la submarin. Ca curca-n lemne. Aşa s-au uitat consilierii judeţeni la proiectul de hotărâre cu privire la concesionarea aeroportului Oradea. Asta deşi de 10 ani e cam singurul obiect al muncii lor. Până acum bietul aeroport a fost mutat, reamenajat, concesionat şi bineînţeles urmează şi soluţia finală, să fie desfiinţat.

Cu ochii umezi, consilierii se uitau la hârtii şi nu ştiau ce să înţeleagă din ele. Pe ei îi interesau de fapt alte lucruri. Cum să facă caietul de sarcini ca Asfamix-ul să prindă lucrarea şi de pe locul patru. Sau dacă pe pistă se pot amenaja locuri de parcare şi un sens giratoriu pentru Beni Hill de la Selina. Sau dacă nu cumva clădirea aeroportului e monument de artă, să apuce un ciolan şi cei de la Constructorul Sălad, ca şi gura lor să mănâncă ceva.

Până la urmă, cu nonşalanţa cu care stewardesa îşi reface rujul după ce iese din cabina pilotului, preşedintele Consiliului Judeţean a trecut la punctul următor, adică i-a lăsat pe consilieri să-şi facă somnul de frumuseţe. Aşa că, în continuare singurul scop al existenţei acestui aeroport este să funcţioneze până iese comandantul Pasc la pensie.

Iar dacă până acum luam trenul să ne vindecăm la Cluj, de acum înainte va trebui, dacă vrem să călătorim, să luăm şi avionul tot de acolo. Iar bihorenii nu vor avea nicio şansă să zboare de la Oradea până nu zboară consilierii din posturile lor călduţe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
aeroport
ARADUL ,SATU -MARE AU CURSE INTERNATIONALE ORADEA CARE E MAI MARE SI PUTEA PRELUA MULTE CURSE SPRE ORASELE EUROPEI UNDE SUNT MARI COMUNITATI DE ROMANI ,MACAR ODATA PE SAPTAMANA ARE CURSE DOAR PR STROPIT CONTRA TANTARI SI CURSELE TAROM TREBUIA TERENUL PT KISS ERFTAS SI FILIP CARE A DUS ORADEA LA FALIMENT FAC NAVETA LA CLUJ SAU TIMISOARA CHIAR AM FOST SI LA TG MURE RUSINE CELOR RASPUNZATORI
Postat 14 Septembrie 2010, 20:48 de 112
De mult....
De mult timp iau avionul de la Timisoara sau Cluj spre Occident!Mi-e rusine cu aeroportul pe care il are Oradea!
Postat 14 Septembrie 2010, 17:00 de ion
Ce va mirati de aeroport...avem experienta in domeniu
Ce va mirati ca ramanem fara aeroport incet, incet......am avut fabrica de bere in Oradea, care a fost construita special ptr. productia de bere si a carei bere era cautata de cehii si nemtii care vizitau Romania, pe vremea lu Cioaci .....Am avut industrie usoara de nivel european Miorita, Clasicor, Soli , FCO s-au dus si alea naibii......am avut fabrica de imbuteliat vin care avea mare trecere la nemtii din RFG......am avut ferme de mere...sere.....fabrica de conserve si cate si mai cate..... Pe unele le-a \"omorat\' economia de piata dar pe cele mai competitive le-a omorat economia de jungla practicata de gastile de consilieri de la orice nivel de autoritate publica locala. Tot stilu asta tamp si incult de a face politica si economie ne refuza posibilitatea de beneficia de potentialul judetului. Da\' ce sa-i faci astia suntem. Noi ii votam, noi ii meritam. Daca ascultati cu atentie in Cimitirul Municipal si cele invecinate, auziti cum se rasucesc in gropa toti cei care au pus umarul ca orasul asta sa fie un reper economic si cultural pe harta Romaniei si chiar a partii acesteia de Europa. Nu ne meritam judetul.....
Postat 14 Septembrie 2010, 14:21 de HighlanderRo
Ce va mirati de aeroport...avem experienta in domeniu
Ce va mirati ca ramanem fara aeroport incet, incet......am avut fabrica de bere in Oradea, care a fost construita special ptr. productia de bere si a carei bere era cautata de cehii si nemtii care vizitau Romania, pe vremea lu Cioaci .....Am avut industrie usoara de nivel european Miorita, Clasicor, Soli , FCO s-au dus si alea naibii......am avut fabrica de imbuteliat vin care avea mare trecere la nemtii din RFG......am avut ferme de mere...sere.....fabrica de conserve si cate si mai cate..... Pe unele le-a "omorat' economia de piata dar pe cele mai competitive le-a omorat economia de jungla practicata de gastile de consilieri de la orice nivel de autoritate publica locala. Tot stilu asta tamp si incult de a face politica si economie ne refuza posibilitatea de beneficia de potentialul judetului. Da' ce sa-i faci astia suntem. Noi ii votam, noi ii meritam. Daca ascultati cu atentie in Cimitirul Municipal si cele invecinate, auziti cum se rasucesc in gropa toti cei care au pus umarul ca orasul asta sa fie un reper economic si cultural pe harta Romaniei si chiar a partii acesteia de Europa. Nu ne meritam judetul.....
Postat 14 Septembrie 2010, 14:15 de HighlanderRo
Pai...............
Cioara ca cioara, dar cum s-ar uita un consilier dastept sau na, chiar "fratele" presedinte la un F-22 ce i-ar trece peste capatana? Asta, bineinteles daca ar mai apuca apoi sa mai zica sau auda ceva, hihihi............
Postat 09 Septembrie 2010, 10:21 de Merlin from Berlin
festivitate de inchidere aeroport
Cu ocazia pensionarii D-lui Pasc, anuntam cu mandrie si bucurie Desfiintarea, Demolarea, Dezmembrarea, Distrugerea- aeroportului Oradea; Totul se va desfasura in cadru festiv la sediile UDMR si PDL (deodata). Masa si discursurile , pe platforma inca existenta, la aeroport. Invitati: Toate notabilitatile din Bihor, care de-a lungul timpului au dovedit dragoste pentru bunurile comune ale urbei. In sfarsit, "dragostea de galbeni " a invins.
Postat 09 Septembrie 2010, 10:06 de laurentiu
Revaltat si-atat...
Ce poti cere la "mormanele" astea de prostie, care se numesc pompos CONSILIERI si care nu fac altceva decat sa ridice mana dupa cum le dicteaza partidul care la randul lui nu reprezinta altceva de cat interesul unui grup de escroci?! Pe deoparte ungurii nu au interesul sa modernizeze aeroportul pentru a favoriza Debrecenul. PDL-istii au interese cu terenurile lui Filip si uite asa ramane Oradea fara nimic datorita intereselor de grup. Vai si-amar!!!! Pana si Zalaul ne depaseste!
Postat 09 Septembrie 2010, 08:56 de Blue Air
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON