URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Martie 2019, 18:02

Vicepreşedintele CJ Bihor, Traian Bodea, s-a pozat într-un avion Blue Air să arate că nu sunt pasageri pe ruta Oradea - Bucureşti (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor s-a pozat într-o aeronavă Blue Air, în timpul unei curse pe ruta Oradea - Bucureşti, pentru a arăta că nu sunt pasageri, fiind ocupat "maxim 30%".

El a postat, duminică după amiaza, mai multe fotografii din interiorul unui avion Blue Air, alături de un mesaj prin care disculpă Consiliul Judeţean în ceea ce priveşte retragerea Blue Air de pe Aeroportul Internaţional Oradea.

"Pentru o informare reală a bihorenilor, voi posta câteva fotografii cu gradul de ocupare a cursei Oradea - Bucureşti. Avionul este ocupat maxim 30%... aproape gol... ce-i (!) care caută explicaţii si vinovaţi pentru faptul că a treia companie s-ar retrage să mai opereze curse de la Oradea, cred că fotografiile spun totul. Mă întreb cine este de vină, Consiliul Judeţean sau faptul că nu se vând biletele?", a scris Traian Bodea, strecurând şi o gravă greşeală gramaticală.

După cum se ştie, începând din luna aprilie nu se mai pot face rezervări pentru zborurile Blue Air pe ruta Bucureşti - Oradea - Bucureşti, compania încetând astfel să opereze pe Aeroportul din Oradea.

Bodea nu a specificat când anume au fost făcute fotografiile, însă este posibil ca acestea să fi fost realizate în timpul zborului de duminică al Blue Air, care pleacă de la Oradea spre Capitală la ora 16.30.

Săptămânile trecute, şi Tarom a decis să renunţe la zborurile anunţate de la Oradea spre Barcelona şi Milano - Bergamo încă înainte de a începe să le opereze, invocând numărul extrem de mic de bilete vândute.

Citeşte şi: Adio, Blue Air! Din aprilie, orădenii vor putea zbura spre Bucureşti doar cu Tarom

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
tipic2
Nu pot sa nu remarc cata inteligenta se citeste in ochii selfistului ...
Postat 11 Martie 2019, 20:06 de oradea_mea_si_a_ta
mdm lasa ca este cine sa-ti poarte de grija !
" Am ajuns la un nivel unde banii nu mai au valoare , tu nici macar nu poti sa visezi acest nivel." De la droguri ti se trage sau ti-au sarit rotitele ?
Postat 11 Martie 2019, 17:37 de 1
@ 1
Ia uite postacii . Au mai primit un cent . Daca le spui adevartul , ii doare. Lasa ca si sacul de unde furati va ajunge la un moment dat la fund si sa va vad atunci. Fundul sacului este aproape. Despre masini si case nu intru cu tine in polemici. De smecher, sunt pe spatele meu . Nu am primit nimic de la tata si mama ( ma bucur si sunt fericit ca sunt sanatosi si in viata ), nici nu am avut vreo matusa Tamara. Nu am tepuit pe vreo banca sau vreo firma sa imi fi bagat in insolventa pt a scapa de taxe sau datorii. Daca stii pe cineva caruia i-as fi dator ( persoana fizica , firma sau taxe catre statul Roman ) te astept sa le faci publice si sa sesizezi si organele abilitate pt tragerea mea la raspundere. Despre magazine pot sa iti spun ca am mai inchis inca trei si nu plang pe umarul nimanui . Am ajuns la un nivel unde banii nu mai au valoare , tu nici macar nu poti sa visezi acest nivel.
Postat 11 Martie 2019, 15:04 de MDM
iete pozna ce afaceri !
roger 31.07.2013 23:30 ba, mdm, tu esti ala care avea 3 magazine panasonic in oras si erai smecher de smecher cu preturile si clientii? parca asa te miros... zi mersi ca nu esti la racoare! cate masini si case ti-ai tras, la ce note aveai la scoala, bine-ai mai ajuns cu plasele aduse de maica-ta d-acasa! lasa ca nu-ti plangem de mila, nici tie, nici popilor sau lui sofronel, nici lui bolojan si nici udmr-ului! Raspunde utilizatorului roger
Postat 11 Martie 2019, 13:36 de 1
@EmilianR
Spre ghinionul tau nu sunt postac de serviciu asa cum esti tu. De 25 de ani mi-am luat inima in dinti si am facut afaceri pe cont propiu. Nu am facut afaceri cu statul cu toate ca puteam . Am cantarit bine care este profitul si pierderea pe termen lung daca ma afund in clasa politica. De aburit sunteti buni , vrem fapte . Iti mai explic inca o data in alti termeni poate vei intelege. Romanii care au plecat din tara , au plecat de nevoie . Acesti romani nu sunt clientii aeroportului Oradea. Clientii aeroportului Oradea sunt oamenii de afaceri si personalul specializat care ar trebui sa aiba acces rapid la platformele industriale din jurul orasului. Platformele industriale trebuiesc aprovizionate cu materie prima . Nu toata materia prima vine pe roti , o mare parte vine pe calea aerului . ACUM PRICEPI DE CE AM SPUS HUB .
Postat 11 Martie 2019, 10:51 de MDM
Monopol
Daca toate astea sunt gandite pentru a oferi monopol Tarom? V-ati gandit la asta? De ce sa ai operatori multi si ieftini cand poti sa ai doar unul singur si scump? Se intampla la fel cu serviciile oferite de primaria din Oradea. Nici o diferenta intre cei ce conduc la nivel central si cei care conduc la nivel local. Fraierii plateec, fraierii sufera, fraierii se cearta intre ei. Intre timp cele doua partide care se tot succed la putere, mai fac cate o alianta din cand un cand ca sa fie siguti ca al treilea nu va reusu nici o data. Adica tot monopol.
Postat 11 Martie 2019, 07:26 de oradeanbihor
Vrajeala
Am calatorit cu Taromul pe ruta Bucuresti Oradea si retur in octombrie anul trecut si avionul era plin. Daca Taromul la preturile pe care le are are calatori si avioane pline Blue Air ce scuza are?
Postat 11 Martie 2019, 05:45 de Apopa
ironii..
În programul de guvernare PSD-ALDE, s-au promis 8 spitale regionale şi unul metropolitan în Bucureşti până 2020. Dar nu se va întâmpla. Pentru cele 3 spitale regionale finanţarea prevăzută în actualul ciclu finaciar a fost de 150 de milioane de euro la care guvernul trebuia să pună tot pe atât. Numai ca guvernanţii şi-au dat seama că au nevoie de 1,2 miliarde de euro pentru lucrări.
Postat 11 Martie 2019, 05:26 de tepes
Emilian R
Conducerea CJ Bihor raspunde de AO, nu femeia de servici, nu Bolojan, din pacate! Asa ca lasa ironiile si mistourile si mai bine ti-ai pune capul la treaba si in loc sa-l aperi pe dl Bodea, mai bine ati face cu Pasztor de-un brainstorming poate aduceti ceva curse externe. Nu e rocket science! Asta vor oamenii, s-au saturat de promisiunile si minciunile politicului! Vrem REZULTATE! Puteti? Sau va promit ca peste 2 ani va vedem in opozitie. Numai sa va plangeti sunteti in stare. Mama voastra de impotenti
Postat 11 Martie 2019, 01:24 de cetateanbihorean
EmilianR
Ești STRAIGHT SAU ești cu tot?
Postat 10 Martie 2019, 23:44 de Sandu1206
...și cormoranii făceau baie in piscina
D-le Bodea, vrajelile astea țin poate la Teleorman. Sau la electoratul lui Tăriceanu. Pe noi ne lăsați cu d-astea !!??
Postat 10 Martie 2019, 23:02 de Pepe
@Sandu1206
Ma uimesti cu inteligenta ta, de obicei raspunsurile iti sunt mult mai grobiene. Vezi, nu e greu sa pozezi in persoana civilizata si e chiar placut. Bravo.
Postat 10 Martie 2019, 22:44 de User anonimizat
EmilianR
Locul tau e in lanul de PORUMB. Să îți indobitocesti familia, nu pe noi.
Postat 10 Martie 2019, 22:19 de Sandu1206
Dle Bodea
Sincernu stiu ce ati facut pana acum pt acest judet, in schimb vad ca la ceva va pricepeti: la a gasi justificari pt neputinta CJ. Insa, ca de obicei, dati doar jumatati de informatie. Nu contest ca poate sunt curse catre Bucuresti cu 30% ocupare dar eu stiu sigur ca sunt mult mai multe cu peste 80%. Insa a sustine ca trei companii s-au retraspt ca nu se vand bilete e o mare minciuna si ar trebui să sc va fie rusine (păcat ca nu stiti ce e aia). Cum sa sustii ca RyanAir a plecat de la Oradea pt că nu avea pasageri cand avea cea mai buna ocupare din zona. Au avut zboruri cu peste 80-90% bilete.vandute. Cauza e in alta parte si stiti mai bine unde! Rusinica!!!
Postat 10 Martie 2019, 21:57 de andy
Clar incompetenta...
Dragnea, PSD-ul si teleormanenii nu au interes sa fie zboruri civilizate din Oradea. In cazul in care Bolojan preia aeroportul va garantez ca toate companiile din Alianta SKY TEAM vor ateriza la Oradea. Air France se gandeste deja sa reactiveze pentru noi divizia Concorde, iar un zbor Oradea-Bucuresti va dura 15 minute. Toti oradenii vor fi "flying blue gold member" și își vor face piața la Amsterdam, Paris, Londra. Pensionarii vor avea abonamente gratuite. Orădenii rupți în cur care acum pentru 5 euro in minus la pretul biletului merg la Budapesta, vor folosi toți transportul aerian din Oradea. PS MDM: Du-te sa nu intarzii, ar fi pacat, poate ramai acolo si ne scutesti de tampeniile tale. Sunt curios ce firma de c... plateste biletele de avion unui idiot ca tine. Rar am vazut o colecție mai concentrație de ineptii pe centimetru pătrat.
Postat 10 Martie 2019, 21:52 de User anonimizat
gunoaie spre bucuresti
asa e, Sandu! chiar nu ne intereseaza Bucuresti! gunoaiele trag tot la gunoaie! cei civilizati trag spre vest! un jeg de mare clasa aceasta cloace udmr+psd+alde!
Postat 10 Martie 2019, 21:41 de roger
Vai si amar
Dar de cursele externe nu ne zici nimic? Orădenii nu sunt interesați de mizeria de București
Postat 10 Martie 2019, 21:08 de Sandu1206
CJ e de vina!
Faptul că nu stiti sa coordonați si sa organizați o activitate si sa atrageti curse este vina voastră a politicienilor din Consiliul Județean. Problema in Romania in general e ca fiecare om complexat, lipsit de inteligență, prost, arogant si puturos se face fie politician fie polițist! Se vede diferența între CJ si primaria Oradea, se vede cine face politica si doar da din gura sau cine tace si face ...domnilor din CJ eu personal sunt in cautare de forță de muncă în cadrul companiei mele, merge si pt cei cu seral si facultate la ff , începeți ca necalificati si dupa 1 an va mai gânditi daca sunteti capabili de a face ceva!
Postat 10 Martie 2019, 20:44 de Adrian_Preda
flying blue gold member
Buna ziua d-nule Bodea, Pozele postate de dvs evidentiaza doar rodul muncii dvs. Sunt un client GOLD Flying Blue ( probabil dvs nu stiti ce inseamna statutul GOLD FLYING BLUE si pt aceea va rog sa accesati https://www.flyingblue.com/ro/home/explorer pt a intelege ce voi scrtie in continuare ). Calatoresc doar cu companii aeriene din alianta SKY TEAM, alianta din care face parte si Tarom. Decolez de pe BUD catre CDG sau AMS. CDG, AMS alaturi de LHR si FRA sunt principalele noduri aeriene din Europ. Cursele Air France , KLM cu decolarea din BUD catre CDG si AMS au la bord minim un sfert pasageri romani. De ce oare ? Va spun eu , acesti romani calatoresc mai departe. Dvs ati avut destinatii de shopping si plaje . Omul se si satura la un moment dat de shopping si plaje si doreste si altceva. Dvs nu ati oferit acel altceva . Acel altceva este LEGATURA CU LUMEA. Ati incercat sa faceti un dual-hub AF/KLM de genul Lufthansa de la Cluj? Daca nu , ia incercati. In incheiere va mai dau un pont : Banca Transilvania , banca cu ceea mai mare cota de piata la cardurile bancare oferta clientilor sai cardul FLYING BLUE , card de cumparaturi cu care acumulezi mile , mile pe care le poti cheltui pe bilete de avion emise de companiile aeriene membre SKY TEAM sau cumparaturi la bordul avioanelor sau de pe site-ul flying blue. Ce mai doriti , v-am dat totul mura in gura, va las, intarzii decolarea
Postat 10 Martie 2019, 20:30 de MDM
si?
Si ce? De ce sa ma duc eu la Bucuresti?? sau de ce sa se duca ceilalti la Bucuresti? E ceva extraordinar acolo in afara Casa Poporului? Ari facut ceva investitie buna , parc de distractii, sau alte atractii pt tineri/familii? Voi va duceti pt ca trebuie sa va prezentati la conferinte saptamanale. Nici nu stiu ca daca in afara de voi se mai duce doar pentru chef acolo. E penibil ruta Bucuresti, o rua cu care ne scoateti ochiul cum ar spune ungurii. Sa va fie rusine!!!
Postat 10 Martie 2019, 19:12 de Timea
tipic
Tipic gunoaielor psd+udmr+alde: pt nimic nu sunt ei vinovati, ci noi toti ceilalti. Macar pt faptul ca ar fi trebuit sa genereze bunastare si economia din judet sa mearga, pt a avea oamenii de ce sa circule cu avionul spre/dinspre Bihor, nu sunt ei vinovati ? Mars in opozitie leprelor !
Postat 10 Martie 2019, 18:20 de oradea_mea_si_a_ta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON