URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Decembrie 2019, 11:50

Un criminal din Bihor eliberat anul trecut grație recursului compensatoriu a ucis din nou! E a doua concubină pe care o omoară

Un criminal din Bihor eliberat anul trecut grație recursului compensatoriu a ucis din nou! E a doua concubină pe care o omoară foto generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un criminal din oraşul bihorean Aleşd, eliberat anul trecut datorită recursului compensatoriu, a ucis din nou, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Din primele informaţii, crima s-a produs în jurul orei 2. Bărbatul, Iosif Venţel, 47 ani, şi-a sugrumat concubina, după care s-a predat la Poliţie. Bărbatul a fost reţinut şi este audiat, la ora transmiterii acestei știri, de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. 

Cadou de "bună purtare"

BIHOREANUL a aflat că este a doua crimă comisă de Venţel, după ce, în 2008, şi-a ucis în mod barbar concubina care îl părăsise, mamă a 5 copii. Bărbatul a înjunghiat-o pe femeie cu mai multe lovituri de cuţit, iar apoi a lovit-o în cap şi cu un topor. El a fost arestat preventiv şi condamnat ulterior, în 2010, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 15 ani de detenţie.

Ucigașul ar fi trebuit să iasă din penitenciar în 2022, însă a fost eliberat condiţionat pe 15 februarie 2018, în baza Legii 169/2017, care prevede reducerea din totalul pedepsei a 6 zile pentru 30 de zile executate în condiţii de detenţie necorespunzătoare.

Criminali din tată în fiu

Macabru este că fiul său, Iosif Daniel Venţel, a fost închis și el anul trecut, tot pentru crimă. Așa cum BIHOREANUL scria la vremea respectivă, pe 24 august 2018, tânărul în vârstă de 21 ani şi-a strâns și el de gât iubita de aceeaşi vârstă, mamă a 2 copii, cu care se certase după ce femeia l-a anunţat că intenţionează să plece la muncă în străinătate.

Arestat imediat după comiterea crimei, Iosif Daniel Venţel a fost condamnat definitiv, în luna martie a acestui an, la numai 10 ani de detenţie, instanţele luând în considerare faptul că tânărul şi-a recunoscut fapta şi nu avea antecedente penale. 

UPDATE: Suspectul, reținut

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău, a declarat, duminică, pentru BIHOREANUL, că bărbatul reţinut este cercetat pentru violenţă în familie comisă prin infracţiunea de omor. "Este vorba despre un conflict între doi concubini, iar din primele date, ca şi cauză preliminară a decesului s-a reţinut asfixie mecanică prin sugrumare. Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore şi audiat de către procuror”, a declarat Cotrău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
mda...
Sentinta de 10 ani pentru crima, probabil liber dupa 7 ani. Superb.
Postat 02 Decembrie 2019, 16:46 de seth
Executia
Astia trebuie executati!
Postat 02 Decembrie 2019, 10:02 de imobiliar
democratia
Democratia e de vina: a dat la toata lumea drepturi dar obligatiile au cam disparut cu exceptia impozitelor si taxelor pentru omul de rand. Totusi in cazul asta suspectez ca omul -sa-i zicem asa- e nebun si locul lui era intr-un loc bine pazit si sub sedative.
Postat 01 Decembrie 2019, 20:42 de DaNu
@roger
De 30 de ani ma lupt cu sistemul dar am imbatranit...nimic nu s'a schimbat desi ma.lupt in continuare...parca ma lupt cu morile de vant...pana cand tot asa???
Postat 01 Decembrie 2019, 17:13 de Dan1977
schimbarea incepe cu noi
Astfel de specimene trebuie eliminate din societate. Cu un boloval legat de gat si aruncati in Cris. Colonia de tigani de la Alesd si Tileagd sunt spaima judetului. O rusine la adresa institutiilor statului si a politicienilor marsavi.**************************** @Dan1977, inteleg ca esti frustrat si furios pe ce se intampla cu politicienii. Solutia nu este sa fugim toti din tara, pentru ca asta ar insemna sa fim lasi. Am fost si eu plecat 8 ani la lucru in Suedia, dar doar pt a putea sa asigur un camin familiei mele aici. Am revenit in tara pentru ca adevarata bucurie si familie se afla aici, nu printre straini! Romanii care aleg sa ramana in tara sunt adevaratii eroi, pt ca se lupta cu o clasa politica de joasa speta, care nu reprezinta cu adevarat valorile acestui neam si care trebuie indepartata pentru totdeauna de la conducerea tarii. Dar schimbarea incepe cu mine, cu tine, ar fi bine sa gândim constructiv - ce putem face noi pentru tara si pentru copiii nostri aici.
Postat 01 Decembrie 2019, 16:32 de roger
Traiasca recursul compensatoriu
Fara cuvinte...nu am ce sa mai zic. Vai de tine Romanie..te a condus pana alaltaieri PSD...acum a venit PNL...degeaba...tot acelasi drac e, nu se va schimba nimic in bine deoarece TOTI sunt curupti si tradatori de tara Care puteti emigra din Romania nu ezitati, dincolo in tarile civilizate va veti simti mult mai bine si respectati
Postat 01 Decembrie 2019, 13:37 de Dan1977
Drepturi pentru infractori
În toți anii ce-au trecut s-a căutat a ordarea dd drepturi și facilități infractorilor. Au ajuns sa o duca mult mai bine decat bolnavii, decât persoanele care muncesc iar după ce-șu achita darile nu le mau rămâne bani de mancare, bani de căldură. Vai și amar! Toți imoralii din puș ării beneficiaza de servicii medicale gratuite, hrana bogată în calorii, săli de forță șamd iar pentru toate aceste condiții, oferite gratuit, atunci cand ies afară dau statul în judecată obținând despăgubiri de mii de euro.
Postat 01 Decembrie 2019, 12:44 de bde
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON