URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Februarie 2013, 12:08

Tokes zice că "regimul Ponta" e bolnav de comunism pentru că îi "agresează" pe maghiarii din România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Europarlamentarul Laszlo Tokes s-a declarat "înspăimântat" că "regimul Ponta" suferă de comunism, dând şapte exemple în acest sens, care în opinia sa demonstrează că Guvernul USL este tot atât de pronunţat antimaghiar cum era şi regimul comunist.

"Insist asupra moştenirii retrograde comuniste, este înspăimântător că după 23 de ani de la Revoluţie încă avem de-a face cu manifestările unui regim postcomunist cu faţă umană. Uniunea Europeană, de altfel, a reuşit să dezvăluie mai multe abateri de tip postcomunist de la ordinea statului de drept şi de la normele democratice", a declarat europarlamentarul Laszlo Tokes într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o luni la Oradea.

În susţinerea acestor afirmaţii, Tokes a prezentat ceea ce el a numit "şapte norme care includ partea antimaghiară a regimului Ponta": "atitudinea antimaghiară şi antiminoritară sub aspectul agresiunii antimaghiare în televiziuni, restructurarea administrativ-teritorială a ţării fără a ţine cont de orice sugestie a maghiarilor, refuzul din start al dialogului asupra autonomiei maghiarilor, o agresiune a simbolurilor naţionale, a steagurilor secuieşti, repetarea doctrinei lui Ceauşescu de a nu se interveni în treburile interne ale României, continuarea restricţiei privind dezvoltarea educaţiei universitare în limba maghiară la Facultatea de Medicină din Târgu-Mureş şi la Universitatea Bolyai din Cluj, atacurile către memoria oamenilor de cultură maghiari din Transilvania, Wass Albert şi Nyiro Jozsef".

Tokes a declarat, vorbind despre intenţia premierului Victor Ponta şi a USL de a nu permite constituirea unei regiuni care să corespundă cu Ţinutul Secuiesc, că Ceauşescu a fost mai "generos" decât actualul premier, deoarece spre deosebire de acesta fostul dictator comunist a permis "o oarecare autonomie a maghiarilor".

El a adăugat că îi dă dreptate secretarului de stat Nemeth Zsolt, din Ministerul ungar de Externe, care a criticat "agresiunea simbolică antimaghiară" cu referire la interzicerea arborării steagurilor secuieşti pe clădirile administraţiei din judeţele Harghita şi Covasna.

"Ce se întâmplă în prezent, cu noua încercare de reorganizare administrativ-teritorială a ţării, ne aduce aminte de fosta dictatură ceauşistă, de antimaghiarismul agresiv verbal. Dar Ceauşescu a fost mai generos că a ţinut într-una judeţele maghiare secuieşti, de data aceasta se face o încercare de dezbinare a judeţelor maghiare. În vremea comunistă încă exista o oarecare autonomie a maghiarilor în chipul judeţului autonom Mureş, ori noi putem vorbi de o agresiune simbolică de care vorbea şi secretarul de stat Nemeth Zsolt faţă de steagurile secuieşti, şi de neamestecul în treburile interne ale ţării", a spus Tokes.

Europarlamentarul a mai adăugat că "se duce o campanie împotriva lui Nyiro Jozsef şi Wass Albert, ceea ce este o moştenire a trecutului comunist, respectiv o manifestare a restaurare a trecutului comunist care de 24 de ani continuă".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
@brutus mamaligaru
mamaligarilor stricati nu ati fi explodat in 89 \' fara Tokes ! sa ma ierte cei respectati dar sunt niste comunisti inputiti intre voi ca pute toata europa de ei !!!!!!!!!!!! in special de brutus voinicul care nu mai poate pe la spate si acuma o ia in gura !!!!!!!!!!!
Postat 27 Februarie 2013, 12:00 de oradean
Borat
Da nu mori o data de ciuda mai TOKFASZ
Postat 26 Februarie 2013, 10:41 de pop vasile
faci gat degeaba
Bah tokes, ia-te de mana cu base cu tot si aruncati-va in cris, sa avem cu doi securisti in minus. Si luati-va si votantii cu voi!
Postat 26 Februarie 2013, 09:51 de mihai
ia loc
CENZURAT
Postat 25 Februarie 2013, 22:30 de dani
ia loc
CENZURAT
Postat 25 Februarie 2013, 22:29 de dani
ia loc
CENZURAT
Postat 25 Februarie 2013, 22:29 de dani
ia loc
la baiatu asta ia zis cineva pâna acuma de iesirile lui extragonjugale, de copii facuti din flori? sau tre contactata fosta amanta halal popa! halal om! intrebati fota nevasta de divort (motive reale)
Postat 25 Februarie 2013, 22:29 de dani
PT oradean si pt IO
Papadiile astea doua (oradean si Io), puteti sa o luati sus de la toti astia, de langa mine. cat despre restul hunilor pisati, sa taceti.
Postat 25 Februarie 2013, 20:31 de brutus
PT oradean si pt IO
Papadiile astea doua (oradean si Io), puteti sa o luati sus de la toti astia, de langa mine. cat despre restul hunilor pisati, sa taceti.
Postat 25 Februarie 2013, 20:31 de brutus
Adevarul
Cine vorbeste de comunism ?!? Anul trecut s-au implinit sase decenii de la infiintarea experimentului stalinist \"regiunea autonoma maghiara\".... bolsevismul rusesc si iredentismul unguresc... dusmanii de moarte ai romanilor din partea de Est, respectiv din partea de Vest .Regiunea autonoma maghiara între propunerea sovietică şi opoziţia romaneasca.
Postat 25 Februarie 2013, 17:53 de zoom
Obiectiv al guvernului de la budapesta
Crearea pe teritoriile României, Slovaciei și Serbiei a unor „mici ungarii, cu toate instituţiile necesare, de la grădiniţe şi până la autoguvernările de rigoare” (citat din Viktor Orbán) și de marcare politică și culturală a acestor enclave
Postat 25 Februarie 2013, 17:47 de Valhalla-Asgard
gunoaie separatiste
marsh in pusta mamii voastre, jigodiilor ! sa va dea orban pamant. sa va bage in rezervatii, sa va separati.
Postat 25 Februarie 2013, 17:42 de @unguri separatisti
alooooo
:) pai, sa-i dea tokes in judecata pe ungurii socialisti, ca aia ii considera tzigani. tokesisti=udemeristi. doua formatiuni, cu acelasi planuri cretine.
Postat 25 Februarie 2013, 17:38 de aaaahahahahha
LOL
@IO...DU-TE TU SI PUTIN S U G E - L PE TIOCHIES AL TAU FIU DE CATEA CE ESTI....SI PENTRU VOI FRUSTRATI FARA DE TARA DE EBIHOREI BORATZI MERGETI ALATURI DE IO SI LUATI-L SUS PE TOKES
Postat 25 Februarie 2013, 16:12 de lol
LOL
@IO...DU-TE TU SI PUTIN S U G E - L PE TIOCHIES AL TAU FIU DE CATEA CE ESTI
Postat 25 Februarie 2013, 16:08 de lol
trebuie s ai dau dreptate !
ce sovinism am vazut in ultimul timp prin comente si articole trebuie s ai dau dreptate eurodeputatului ! sa nu uitam ca fara el acuma eram fii lui mult respectatul Tov Ceausescu !!! poate pt uni ca si jiji ar fi fost mai bine , manca mamaliga toata ziua si nu si batea capul degeaba fiind gol !
Postat 25 Februarie 2013, 14:00 de oradean
ce fatza are
Ce tupeu are acest gibon oparit. Nu iti e rusine, gozbore? placa din romania, sa nu te mai vedem, sau sa auzim de tine. Esti cea mai penala aratare care traieste printre noi. Sa va fie rusine pentru ce faceti in Covasna si Harghita. Sper sa se trezeasca romanii sa va dea la toti ceaiu si sa interzica limba maghiara pentru totdeauna, pe teritoriul Romaniei.
Postat 25 Februarie 2013, 13:08 de jiji
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON