URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Aprilie 2017, 18:25

Judecat pentru corupţie, fostul șef al Poliției Bihor, chestorul Liviu Popa, se pensionează!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind încetarea raporturilor de serviciu cu Ministerul Afacerilor Interne ale chestorului Liviu Popa, judecat pentru corupție într-un dosar al DNA Oradea.

„Nu lucrez la Casa de Pensii”

Potrivit anunţului publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale, chestorul Popa părăseşte Poliţia, unde era pus la dispoziţie după ce a fost demis din funcţie, cu începere de la data de 1 mai 2017, de când urmează să intre în pensie.

„Mă pensionez pentru că îndeplinesc condițiile de pensionare”, a confirmat, vineri, chestorul Liviu Popa, chestionat de BIHOREANUL în legătură cu motivele care au stat la baza deciziei.

Întrebat care va fi valoarea pensiei pe care o va primi lunar, Popa a refuzat să spună: „Nu lucrez la Casa de Pensii, săru-mâna”, a spus el, adăugând, la insistențele reporterului, că „nu mi-am făcut niciun calcul”.

Întrebat, de asemenea, dacă pensionarea are legătură cu dosarul DNA, chestorul a refuzat să continue discuția: „Nu pot să vă spun nimic, îmi pare rău”.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, Liviu Popa, are în total, o vechime de 21 de ani în Poliție, astfel că, cel mai probabil, va beneficia de o pensie specială aferentă unui stagiu de cotizare complet pentru funcția sa, care va depăşi, cu siguranţă, 10.000 lei lunar.

Acuzat de corupţie

După cum BIHOREANUL a mai scris, fostul șef al Poliției Bihor, Liviu Popa, a fost trimis în judecată de DNA Oradea, sub control judiciar, alături de mai mulţi foşti subordonaţi, şefi de posturi de Poliţie din Bihor, acuzați cu toţii de corupție.

Popa a fost inculpat pentru pentru luare de mită (3 fapte din care 2 în formă continuată) și fals în declarații în formă continuată, pentru că şi-a ascuns apartenenţa la masonerie. Atât el, cât și colegii săi de dosar, au primit interdicție de a se întoarce la serviciu.

În dosarul DNA, trimis în ianuarie a.c. în instanţă, sunt inculpaţi, alături de Liviu Popa, comisarul şef Remus Indrei, ginerele acestuia Eugen Balint, comisarul şef Dorin Vesa, fost şef la Poliţia Rurală Beiuş, agentul şef principal Gheorghe Bat, agentul şef principal Raul Rotar, Minodora Pătroc, consilier superior la APM Bihor, consilierul judeţean Nicolae Bodea, Ioan Simea, viceprimar al comunei Roşia, şi judecătorul Ovidiu Galea, de la Tribunalul Bihor, cel din urmă acuzat şi el că a ascuns în declaraţiile de interese apartenenţa la o lojă masonică. Galea a fost suspendat din magistratură.

Refugiu călduţ

Potrivit legii, un ofiţer de Poliţie îşi poate alege 6 luni consecutive din ultimii 5 ani ca bază de calcul a pensiei, urmând să primească lunar 80% din salariul aferent respectivei perioase, plus 1% pentru fiecare an care depăşeşte 20 de ani, plus încă o majorare între 10-20% pentru semnul onorific acordat aferent vechimii.

Liviu Popa, 48 de ani, a fost şef al IPJ Bihor din 23 mai 2005, apoi şef al Direcţiei Generale Anticorupţie, din 5 octombrie 2009, pentru ca între 23 noiembrie 2010 şi 15 mai 2012 să ajungă şef al Poliţiei Române, de unde s-a întors la comanda Inspectoratului Bihor, până în 22 septembrie 2016, când a fost eliberat din funcţie din pricina scandalului de corupţie.

Chestorul Popa nu este singurul ofiţer de Poliţie cu probleme legale care se „refugiază” în pensie. La fel a făcut-o și fostul adjunct al lui Liviu Popa, Ioan Brîndaș, dar și fostul șef al Poliției Beiuș, Remus Indrei, primul aflat în puşcărie, condamnat pentru corupţie, al doilea trimis în judecată alături de Popa. Potrivit surselor BIHOREANULUI, cei doi încasează lunar, ca pensii, cel puţin 7.500 lei, respectiv 6.500 lei.

Citiți pe aceeaşi temă: 

Poliţia corupţilor: DNA descrie Poliţia Bihor ca pe o instituţie cangrenată de corupţie, de jos până la şeful Inspectoratului

Cu mâinile murdare: Rechizitoriul DNA dezvăluie că fostul şef al Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, s-a înhăitat cu politicieni corupţi

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
DĂ TĂTĂ RUȘINEA!
Dă tătă rușinea, și păntru el și păntru unchiuțu ! Mafia italiană ar putea să ia lecții de la ăștia ...
Postat 08 Aprilie 2017, 19:56 de User anonimizat
la modul cum traiau, stati linistiti ca 10.000 lei sunt putini
degeaba are 10.000 lei ca ii ajung pe sponci
Postat 08 Aprilie 2017, 10:58 de ADINA
asta inseamna sa fii mafiot!
Furi si te pensionezi cu 10 000 lei....bravo!tata are 41 de ani in munca si pensie 973 lei...daca a fost tamp si a lucrat.Dzeu sa iti dea ce meriti dle Popa!
Postat 08 Aprilie 2017, 10:46 de onuta
pensie speciala pentru coruptie speciala?
Da este perfect normal ca dupa ce a coordonat activitatea politiei dupa bunul plac iesind din sfera integritatii care ar trebuii sa caracterizeze statutul unui politist, intrind in sfera penalului dind directive de inchidere de dosare ale altor penali (posibil masoni, dar nu numai), sa fie beneficiarul unei pensii speciale. Poate ar fi cazul sa se schimbe putin legislatia si astfel de aparatori ai legii aflati in astfel de situatii sa le fie anulate in primul rind aceste benefici speciale (parca asa este in SUA) si sa li se considere vechimea la salariul minim pe economie si evident sa poata sa iasa la pensie la 65 de ani.
Postat 08 Aprilie 2017, 08:56 de point-P-I
Cat are pensie?
Pai, daca un Lache cu o minima functie pe acolo are 8000 de lei, faceti si voi calculele!
Postat 08 Aprilie 2017, 08:15 de User anonimizat
!!!
Discret om..bravo..
Postat 08 Aprilie 2017, 07:18 de Tinas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON