URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Octombrie 2019, 20:12

Dorin Corcheş, dat afară din ALDE. A preferat scaunul călduț de la București, garantat de PSD

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dorin Corcheş nu mai este şeful ALDE Oradea, ba nici măcar membru de rând al acestei formaţiuni.

Vineri seară, Corcheş a publicat pe Facebook o postare prin care dă de ştire că pe 1 octombrie Biroul Politic Executiv al partidului a decis "radierea din baza de date" deoarece "a acceptat propunerea PSD de a rămâne pe funcţiile de conducere ocupate în administraţia centrală şi în Guvern, fiind susţinut de PSD, faţă de care ALDE se află în opoziţie" din data de 26 august, când a hotărât retragerea de la guvernare.

Rechizitoriu pe Facebook

Punând la dispoziţie documentul prin care i-a fost adusă la cunoştinţă excluderea, Corcheş a comentat noutatea într-un rechizitoriu cu multe majuscule şi semne de exclamare adresat foştilor săi şefi de partid: "Păcat, stimabililor! Păcat! Aţi distrus proiectul politic ALDE. Aţi predat partidul celor pe care-i condamnaţi de 3 ani de zile... Aţi renunţat la LUPTA IMPOTRIVA ABUZURILOR comise cetăţenilor acestei ţări! Aţi ajuns să folosiţi ABUZUL împotriva propriilor colegi. Vă anunţ că RĂMÂN activ şi perseverent!!!".

Solicitat de BIHOREANUL să ofere detalii, Dorin Corcheş a declarat că abia vineri seară a aflat decizia de excludere adoptată pe 1 octombrie. "Astăzi am fost şi eu anunţat prin mail. Nu mă aşteptam, dar nici nu pot spune că sunt surprins, după toată conduita pe care conducerea partidului a avut-o în ultima perioadă", a spus el.

Corcheş a confirmat, totodată, că la propunerea premierului Viorica Dăncilă, va rămâne vicepreşedinte al Administraţiei Fondului de Mediu, funcţie pe care o deţine de aproape doi ani, ca reprezentant al ALDE, chiar dacă în august, la fel ca toţi membrii ALDE din Guvern, îşi depusese demisia.

Pleacă sau nu la PSD?

Pe de altă parte, întrebat dacă urmează să se alăture PSD, Corcheş a spus că "nu mi-am pus această problemă astăzi", iar în ce priveşte viitorul imediat a afirmat că nu ştie: "Nu ştiu, m-aş antepronunţa, şi nu îmi stă în caracter".

"Pot să anunţ doar că nu mă retrag din politică şi că nu voi renunţa la munca pe care am făcut-o. Mă voi consulta cu colegii mei care au fost excluşi, pentru că sunt mulţi care nu sunt de acord cu deciziile ALDE, şi vom vedea ce facem", a mai spus proaspătul fost preşedinte ALDE Oradea.

Despre grupul excluşilor din ALDE care au preferat să-şi păstreze funcţiile guvernamentale, presa centrală a arătat că acesta intenţionează fie să înfiinţeze o nouă formaţiune, fie să intre în PSD.

În trecut, în guvernarea Boc, Dorin Corcheş a fost şi preşedinte PD Oradea, ulterior înscriindu-se în Partidul Conservator, absorbit în ALDE prin fuziunea cu Partidul Liberal Reformator al lui Călin Popescu Tăriceanu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
CORCHES TV=UN PAPAGAL POLITIC DE 2 LEI
Nu ar mira pe absolut nimeni ca acest rebut politic asemeni partidului din care pana mai ieri alaltăieri făcea parte sa ajungă sa îl linga în cur pe Mang (ca doar au același caracter infect demonstrat chiar de catre actiunile domniilor lor) sau pe cei de la Pro Romania sa îl salveze cariera de pupincurist de altfel este lesne de înțeles că jocul la dublu este cartea favorita a acestui individ.Poate dacă tot a acceptat sa devină sluga PSD ne prezintă un raport privind activitatea sa de vicepreședinte al AFM și proiectele derulate în Bihor sau modul în care a pus umărul la dezvoltarea județului de unde a cerșit voturi.Îi reamintesc domnului Corches ca la Derna exista o problema cu suturile de deșeuri care poluează incontinuu așa ca decât sa stea toată ziua pe la tv sa îi dea unu altul cu masa în cap pentru ca în general vb prost și pe lângă subiect ar face bine sa rezolve această problemă a bihorenilor sau poate e prea mult pentru inteligenta dumnealui.
Postat 04 Octombrie 2019, 23:30 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON