URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 August 2010, 16:43

Fostul şef PDL-ist de la Statistică, Nicu Hoduţ, numit în secret adjunct la ITM

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A fost nevoie de o "bârfă" semnalată pe forumul BIHOREANUL online pentru a se afla o informaţie care, în mod normal, trebuia comunicată oficial cu peste o lună în urmă, de către Prefectură, Direcţia de Statistică şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Potrivit semnalării făcute de un cititor, prefectul Gavrilă Ghilea şi-ar fi "aranjat" nepotul, pe tânărul PDL-ist Nicolae Hoduţ, cu o funcţie de conducere la ITM.

Verificând informaţia, BIHOREANUL a descoperit că, într-adevăr, Nicolae Hoduţ, fost consilier al actualului deputat Ştefan Seremi pe vremea când acesta era vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, a fost numit director adjunct la ITM, responsabil cu relaţiile de muncă, funcţie care până nu demult fusese exercitată de Simona Iancu, numită la şefia instituţiei ca interimar după promovarea altui PDL-ist, Mircea Matei, la Bucureşti, ca şef de agenţie guvernamentală.

"Domnul Hoduţ a trebuit să plece de la conducerea Direcţiei de Statistică Bihor în urmă cu mai mult de o lună, după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale ordonanţele de guvern prin care anul trecut s-au făcut numirile la conducerile serviciilor descentralizate", a declarat prefectul Gavrilă Ghilea pentru BIHOREANUL.

Dana Pasc.jpgGhilea a adăugat că, drept urmare, fosta şefă a Direcţiei de Statistică, Dana Paşc (foto), a revenit pe funcţia din care a fost schimbată în 2009 şi pe care a ocupat-o, ca independentă, atât în Guvernarea Năstase (2000-2004), cât şi în Guvernarea Tăriceanu (2004-2008).

Prefectul a dezminţit, însă, categoric, faptul că ar fi într-o relaţie de rudenie cu Hoduţ sau că ar fi avut o contribuţie la numirea acestuia ca director adjunct la ITM. "Zvonul că i-aş fi unchi este total neîntemeiat, nu are nicio legătură cu realitatea, la fel şi presupusul sprijin pe care i l-aş fi dat", a declarat Ghilea.

La rându-i, Nicolae Hoduţ a confirmat că a fost numit director adjunct responsabil cu relaţiile de muncă la ITM Bihor, pe postul care era vacant după numirea, tot provizorie, a fostei directoare adjuncte Simona Iancu la conducerea acestei instituţii, pe locul eliberat prin plecarea lui Mircea Matei.

"Am fost numit interimar până la organizarea unui concurs care va avea loc probabil în septembrie sau octombrie", a declarat Hoduţ pentru BIHOREANUL, precizând, însă, că nu este sigur dacă va candida sau nu pentru ocuparea funcţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
cu casul pe mustata
Cand termina PD-ul cu juventocratia asta?Fete abia trecute de menarha(gen Rizzi,Eba,etc)si pustani abia trecuti de prima polutie(cum e si acesta, sau unul ft verbal pe care-l cheama Corcaes daca nu ma insel, apoi chiar si subprefectul actual) sunt pusi in functii importante, carora abia daca le-ar putea face fata oameni maturi.Tineretea este buna dar experienta minima n-o castigi sub 35 ani.
Postat 17 August 2010, 22:36 de miu
NEPOTUL UNCHIULUI construxctor
aaaaaanormal firmele lui unchiu GHILEA -SAU LUCRARI IN ANTREPRIZA-CARE DECONTEAZA LA pdl...... aR FI INTERESANTA O STATISTICA A FIRMELOR pdl AMENDATE DE itm DIN 2009...PUNEM PARIU CA E ZERO
Postat 17 August 2010, 22:15 de mia
PD
Din faptele lui Hodut de la statistica: imediat ce a fost instalat in functie a dat in lucru o zugraveala interioara antiigrasie de vreo 100.000 de euro pentru o firma apropiata PD. Renovarea exterioara a cladirii a costat doar 10.000 de euro...
Postat 17 August 2010, 21:54 de KK
Bulangiul
CE mecla de taran prost are asta. Il invarte sefa lui cea mega-versata de i se fac ouale hexagonale!
Postat 17 August 2010, 19:00 de Busu
TEPUSA CARE STRIGA\
Mai, l-ati uitat pe TRIFAN- PDL-istul CONTABIL SEF, ala care facea licitatiile la Primarie, pe langa lege si pe care l-a maturat BOLO in prima transa, si dupa ce a stat in medical s-a implantat cu transfer de partid pe ditamai postul bine pklatit!! Ieri dupa ce Bihoreanul a dat iama in ei, stteau sa se susoteasca TRFAN +HODUT pe scarile de la intrare, intrebandu-se in soapta daca nu cumva SEFA MARE s-a RASUFLAT! Ca sa nu moara de curiozitate, le spunem noi de la RADIO SFANT ca a avut si ea un mic aport, dar sa nu-si faca griji mai sunt si altii cu ochii pe ei! Gurile rele spun ca ar fi niste chestii care ii vor obliga sa restitue salariile incasate pe posturile ocupate ilegal!Dar informatia se tine inca la rece pana cand, partidul MAMA SI TATA, NU VA MAI PUTEA SA-I SCOATA, si-atunci o sa-i usture la buzunar! Nu-i totuna sa primesti sau sa dai, ........ Incepand cu luna martie 2010 vor putea fi obligati sa restitue tot venitul net lunar incasat-adica cam 3000-4500 RON-/ LUNA, pentru a-i despagubii pe cei in drept ! MORALA: STATI FRATILOR, CA STATI PE BANII VOSTRII NU PE AI NOSTRII
Postat 17 August 2010, 11:35 de nostradamus
Sa fim obiectivi
PASC E O MEDOCRA PERFECTA. ARE PRUNE IN GURA SI MAI NOU S-A DAT CU PNL-UL E JENUL CARE TACE SI FACE! SARACA < A FOST BINE MERSI SEFA SI PE VREMEA PSD SI PE VREMEA PDL< CA MIELUL CARE SUGE DE LA 3,4,5 cate OI trebuie!
Postat 17 August 2010, 11:15 de Recensamantatul
SEFII DE CRIZA
Baietasul habar n-are sa repartizeze corespondenta, subordonatii se strang in jurul actelor sa descalceasca haosul creat de prostanacul infantil! E haios si penibil in acelasi timp! In afara de faptul ca protejeaza firmele de partid impotriva amenzilor pentru munca la negru, nu-s buni de nimic nici el nici Carmaciu Eugen. De altfel se vede cu ochiul liber ca au fost consilieri de PULANE PORTOCALII , Carpaciu Prostaciu la Don Fellipe si Hodoroanca Fleanca la Szerenissimo. CEL mai tare TRIO care conduce o institutie: 1 .Number one Szimi IANC-UR -profesional bici- bitch-beach 2 Number Twoo- Carpaci si Hodorong Trong
Postat 17 August 2010, 11:09 de Inspectori de munca
CC a declarat neconstituţionale ordonanţele de guvern
Daca tot numirile nu au fost constitutionale, atunci nici salariile lingailor porto nu au fost constitutionale, in cazul asta intreb: cine vine cu banu de acasa, pentru acoperirea prejudiciului adus bugetului de stat????? ca putulika asta din imagine sigur o sa spuna k si-a cumparat pampersi si clearogen pt tratarea acneeilor
Postat 17 August 2010, 10:35 de ????
ce mutra de prost!!!!
...uitati-va la expresia fetei lui Nicusor!! Bine ca nu zambeste sa-si arate si gingiile! Vai si-amar cu generatia tanara de prosti facuti peste noapte directori. Niste tampi caratori de geanta pe la alti neispraviti !
Postat 17 August 2010, 09:09 de stilistul
Doamna Pasc e o profesionista
In sfarsit s-a intamplat ceva normal in tara asta. Doamna Pasc, care e o profesionista si un om cu coloana vertebrala, a fost repusa acolo unde ii e locul, dupa ce mizerabilii de PD-isti au schimbat-o pentru ca nu a acceptat sa serveasca PD-ul punand statistica in slujba partidului. Oricum, alegerile au trecut, PD-istii si-au facut de cap la statistica la alegerile EBA-parlamentare si prezidentiale.
Postat 16 August 2010, 18:55 de Oradeanul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON