URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2017, 11:30

Zoltan Teszari a urcat pe podium în topul celor mai bogaţi români. Vezi ce avere are orădeanul!

Zoltan Teszari a urcat pe podium în topul celor mai bogaţi români. Vezi ce avere are orădeanul! (sursa foto: Capital)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Revista Capital a publicat topul celor mai bogaţi 300 de români. Anul acesta, orădeanul Zoltan Teszari, patronul companiei RCS&RDS, a urcat pe podiumul clasamentului, mai precis pe locul 3, având o avere estimată la 550 - 570 milioane de euro.

În 2016, Teszari a ocupat locul 4 în acelaşi clasament, cu o avere estimată la 500-520 milioane de euro. Urcarea magnatului orădean între primii trei cei mai bogaţi români este prezentată de autorii clasamentului drept o "surpriză".

"Averea celui mai discret milionar a crescut cu aproximativ 10% faţă de nivelul consemnat anul trecut", scrie Capital. Zoltan Teszari a mai ocupat poziţia a 3-a a clasamentului întocmit de Revista Capital în 2013.  

Anul acesta, averile celor mai bogaţi 300 de români depăşesc 23 miliarde euro, fiind cu 6,2% mai mare faţă de nivelul înregistrat în ediţia precedentă.

Cel mai bogat român rămâne, pentru al patrulea an consecutiv, Ion Ţiriac, cu o avere de 1,7-1,8 miliarde euro.

Locul al doilea este ocupat de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, a căror avere a crescut fulminant. Cifra de afaceri a Dedeman, companie înfiinţată în 1992 de Dragoş şi Adrian Pavăl, a depăşit anul trecut pragul de un miliard de euro, în timp ce profitul net a crescut cu peste 25%, ajungând la 158 milioane de euro.


Top 10 - Cei mai bogaţi români

Ion Ţiriac: 1,7-1,8 miliarde de euro(În 2016, averea celui mai bogat român a fost de 1,6-1,65 miliarde de euro).

Dragoş şi Adrian Pavăl: 1,1-1,2 miliarde de euro (Anul trecut, fraţii Pavăl au avut o avere de 920-950 milioane de euro).

Zoltan Teszari: 550 - 570 milioane de euro (În 2016, patronul RCS&RDS avea o avere de 500-520 milioane de euro).

Ioan Niculae: 500-600 milioane de euro (În ediţia anterioară, omul de afaceri ocupa locul trei, cu o avere cuprinsă între 600-700 milioane de euro).

Iulian Dascălu: 480-500 milioane de euro (Anul trecut, Iulian Dascălu se afla pe acelaşi loc, cu o avere de 450-460 mil. euro).

George Becali: 400-500 milioane de euro (În ediţia din 2016, Becali avea o avere de 280-300 milioane de euro şi se afla pe locul 9).

Gruia Stoica şi Vasile Didilă: 400-420 milioane de euro (Anul trecut, cei doi antreprenori ocupau locul 6 cu o avere de 380-400 mil. euro).

Frank Timiş: 380-400 milioane de euro (În ediţia precedentă, omul de afaceri avea o avere de 270-280 milioane euro şi ocupa locul 11).

Radu Dimofte: 370-400 milioane de euro (În 2016, se afla pe locul 10 cu o avere de 280-300 milioane de euro).

Marius şi Emil Cristescu: 340-350 milioane de euro (Cei doi fraţi aveau în 2016 o avere de 350-360 milioane de euro şi ocupau locul 7).


Averea minimă pentru intrarea în "clubul elitei" româneşti a crescut faţă de ediţia precedentă, de la 20-21 milioane de euro la 20-22 milioane de euro, mai notează Capital.

La calcularea averilor, Capital a ţinut cont atât de valoarea participaţiilor în companii. Pentru evaluarea afacerilor, s-au folosit multiplicatori de EBITDA, diferiţi pentru fiecare industrie, actualizaţi în funcţie de valorile de piaţă confirmate în cazul realizării unor tranzacţii recente în domeniile respective (multiplicatorii au fost furnizaţi de Deloitte România).

Capital mai scrie că s-a ţinut cont şi de valoarea datoriilor. Pentru averea personală, s-au luat în calcul (acolo unde au existat informaţii) şi bunurile imobile (terenuri, clădiri) deţinute de milionari şi de familiile acestora, alte bunuri personale de valoare, precum şi conturile bancare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Felicitari si la mai mare
Trecand peste WiFi gratis, telefonia aproape de gratis si multe altele, ganditi-va la un singur lucru: Daca nu exista Teszari si RDS, in ziua de azi ati fi avut net si telefonie asa cum aveti autostrazi, scoli, spitale, etc etc. Suntem printre cele mai bune tari din lume la banda de net, iar cei plecati din tara din cauza idiotilor pe care ii votati la infinit pot vorbi cu mama, tata sau cu copiii aproape de gratis pt ca exista RDS. Cum pot fi unii atat de retardati sa nu vada lucruri simple pe care le intelege si o gaina? va pare rau ca are?? Da cum ati vrea sa faca toate astea, vanzand tigari in piata??? Vreti sa aveti mai mult ca el? Faceti ceva pt asta!!! Doar scotand * pe gura sigur n-o sa castigati nimic. Deci respect Zoli si tuturor angajatilor RCS&RDS. Va doresc sa aveti tot ce va doriti si sa va bucurati de ce aveti! Si multumim ca au toti idiotii net si telefon, poate se prinde ceva si de ei cu timpul. Doamne ajuta-va!
Postat 06 Decembrie 2017, 01:05 de cchris26
!!!
BESTIO! Ești TARE!
Postat 04 Decembrie 2017, 17:53 de TDS
COMBINATIA IDEALA
intre niste bani negri FORINTARESTI si niste servicii secrete straine pentru a scoate din anonimat un neica nimeni pe numele lui TESZARI individ aparut de nicaieri DAR CARE INCASEAZA MILIARDE de pe urma naivitatii Poporului Roman. SOMN USOR ROMANI,CARE PLATITI SUME IMENSE IN CONTUL acestui tradator sub forma de 'abonament rds'.
Postat 04 Decembrie 2017, 17:46 de BESTIA666
ALO STATULE ROMAN
care probabil ca ai metri cubi de informastii ....de ce e nevoie ca Teszareanul, individul ONEST, CINSTIT, PUR sa traiasca la Budapesta,intr-o cladire de dimensiunea Liceului Gojdu,pazit de bategarji,in timp ce in urma cu citiva ani isi plimba progenitura cu landoul prin centrul Oradiei ???
Postat 04 Decembrie 2017, 17:33 de BESTIA666
KI TUDJA?
Pariez că averea e și a altora! Poate și a celor doi vizitatori: nea Traian și Răducu!
Postat 04 Decembrie 2017, 17:31 de TDS
pe când?
şi salarii decente la angajaţi?pe oriunde ar fi aceştia...Personal din câte am înţeles,Zoli,trăieşte modest,şi finanţează treburi de sănătate pentru nevoiaşi.Aici bilă albă!!!
Postat 04 Decembrie 2017, 17:12 de crisan
Traiasca Tovarasul Teszari
mogulul bun caruia i-au picat in brate si din cer niste banisori FORINTISORI, UN FLEAC DE CITEVA MILIARDE,cu care s-a gindit el ca e nevoie sa apere statul de drept,justitia si domniile basaului si chiolbanisului.prin unitatea militara Digi 24, apriga luptatoare impotriva coruptiei,doar atunci cind coruptia e la 'ceilalti'.Cind coruptia e la el si la firtatii lui,e de vina binenteles 'ciuma rosie' care prin legile justitiei vrea sa inchida gura opozitiei civice,CARE CE SA VEZI MINUNE,NU CERE ANCHETAREA TOVARASULUI TESZARI , CA SA NU SE SUPERE CANCELARIILE SI AMBASADELE.....
Postat 04 Decembrie 2017, 16:25 de BESTIA666
nu cumva....
CENTRUL MEDICA MARIA ... tot ei l-au facut?
Postat 04 Decembrie 2017, 14:58 de ADINA
@cartisalex
N-am nicio datorie în a lua apărarea domnului Teszari sau a companiei lui, dar înțeleg că-l acuzi că nu e ”deschis pentru societate” deoarece angajații lui au decis să nu sponsorizeze niște acte culturale dragi ție. Cu toate astea amintesc că RDS a cablat, dotat și legat la rețea întreaga Universitate Oradea gratis. Și aici mă refer nu doar că peste 10.000 de studenți și cadre didactie au net gârlă fără să plătească un ban dar și faptul că tot ce-i router, cablu optic și echipament de reșea necesar acelei infrastructuri au fost donate de către RDS Universității. Aș mai aminti și faptul că în Oradea ai WiFi gratuit aproape oriunde - în parcuri, pe străzi. Toată acea infrastructură folosește orădenilor, e pusă la dispoziția lor și a fost realizată din banii companiei și nu ai Primăriei. În al treilea rând, orice îmbunătățire a serviciilor RDS începe în Oradea: se mărește banda de net - noi, orădenii, beneficiem primii de asta; s-au dat gratis modemuri USB 3G - noi am fost primii care le-am primit; s-au dat decodoare - noi, orădenii, le-am primit primii. Nu în ultimul rând, nicio entitate comercială nu e obligată să te asculte până la capăt sau să decidă în favoarea sponsorizării proiectelor tale culturale. În ceea ce-i privește, dacă ei consideră că proiectul nu merită sprijinit, tot ceea ce urmează legat de el e pierdere de timp. Că ție îți displace deznodământul în mod subiectiv, asta e cu totul altceva.
Postat 04 Decembrie 2017, 13:45 de Razvan_T_Coloja
Bogat cu uși închise...
Bine că lăudăm averile făcute din escrocherii și diverse tertipuri financiare, dar nu privim felul în care acești oameni sunt incapabili de deschidere pentru societate... Caz concret: mergi la sediul RCS&RDS din Oradea pentru un sprijin financiar pentru acte culturale... În 2 minute ți se spune prompt și ferm: Nu se poate! La revedere!... Nici măcar nu îți dau ocazia șă spui până la capăt de ce ai îndrăznit să bați la ușile lor „aurite”... Rușine!
Postat 04 Decembrie 2017, 11:39 de cartisalex
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON