URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Septembrie 2019, 13:45

Fiți cu ochii-n patru! Turmă de mistreți, pozată pe o stradă din Oradea. În apropiere se plimba o familie cu un bebeluș! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fiţi cu băgare de seamă, dacă ieşiţi, mai ales seara, pe străzile din zona de deal a Oradiei. O turmă "de vreo 20 de mistreţi" a fost pozată, sâmbătă seară, de un orădean pe strada Piatra Craiului, într-o zonă locuită.

"Dacă locuiam în Bengal, m-aş fi speriat ştiind că sunt nişte tigri care pândesc în tufişuri... Dar locuiesc în Oradea, aşa că erau doar vreo 20 de mistreţi «mici şi simpatici», ce se plimbau tacticos la 8 seara pe o strada din urbea noastra!... Şi noi ne facem griji de porumbeii de prin parcuri...", a scris orădeanul pe Facebook.

Imaginile au fost făcute în jurul orei 20.25, pe strada Piatra Craiului, în zona relelui. "Cel mai grav e ca la nici 200 de metri de turmă se plimba o familie cu un bebeu în cărucior!", a mai precizat fotograful de ocazie.

BIHOREANUL a atras în repetate rânduri atenţia asupra faptului că locuitorii de pe dealurile Oradiei se confruntă cu o invazie masivă de mistreţi, care le distrug culturile şi îi fac să se teamă pentru siguranţa lor. După cum se ştie, în special în perioadele în care au pui, animalele pot deveni agresive.

Zeci de familii, din Podgoria până spre Paleu, au cerut Primăriei să ia măsuri deoarece, alungate de vânători cu strigăte şi împuşcături, sălbăticiunile revin în curţile lor, căutând de mâncare, cu riscul de a transmite pesta porcină.

"Mi-e şi frică să las copiii nesupravegheaţi în curte, că mistreţii intră ziua în amiaza mare", declara BIHOREANULUI o localnică, la finalul lunii iulie. După cum ziarul nostru a scris, la vremea respectivă, situaţia e veche de trei ani.

La insistenţele oamenilor, Primăria a încheiat în 2017 un contract de prestări servicii cu asociaţia de vânătoare Forest Hunt Paleu. "Scopul este de a reduce prin capturare, recoltare sau alungare numărul animalelor care intră în oraş. Primăria nu plăteşte nimic, iar asociaţia îşi acoperă cheltuielile din valorificarea animalelor vânate", explica viceprimarul Florin Birta. Dar rezultatul este, cum se vede, după plată...

Citiţi pe această temă articolul S-a "porcit" oraşul: Mistreţii dau iama în gospodăriile de pe dealurile Oradiei, punând în pericol proprietarii (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON