URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iulie 2021, 13:18

Uber a ajuns în Oradea! Cum funcţionează serviciul alternativ de transport

Uber a ajuns în Oradea! Cum funcţionează serviciul alternativ de transport (foto: The Guardian, Leon Neal/Getty Images)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania Uber, care oferă servicii de transport, a ajuns în sfârşit şi în Oradea. Astfel, începând de joi, 1 iulie, orădenii pot comanda, prin intermediul aplicaţiei dedicate, maşini care să-i ducă la destinaţie, în Oradea. Până pe 11 iulie, pot beneficia şi de reduceri, transmit reprezentanţii Uber România. 

"Uber se lansează astăzi în Oradea, al unsprezecelea oraş din România în care aplicaţia este disponibilă. Uber se lansează în oraş cu UberX, cel mai utilizat serviciu al companiei, care oferă acces la curse convenabile şi sigure, cu un timp de aşteptare de doar câteva minute", se arată într-un comunicat oficial. 

Potrivit anunţului, în perioada 1 – 11 iulie, toţi utilizatorii noi din Oradea pot folosi codul HELLOORADEA pentru o reducere de 50% din costul primelor două curse cu UberX pe teritoriul municipiului. Reducerea nu va depăşi, însă, 7 lei pe cursă.

În România, Uber este disponibil în 11 oraşe: Bucureşti, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Constanţa, Craiova, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Oradea.

Uber este o aplicaţie care conectează pasageri şi şoferi în mai mult de 70 de ţări din toată lumea, în peste 10.000 de oraşe. "Toţi şoferii parteneri din Oradea sunt licenţiaţi pentru a transporta pasagerii în siguranţă către destinaţiile lor", garantează reprezentanţii Uber. 

"Oamenii sunt din ce în ce mai interesaţi de transportul alternativ şi ne bucurăm că le putem oferi orădenilor acces la tehnologia Uber, care conectează pasageri şi şoferi şi care îmbunătăţeşte nivelul de siguranţă al călătoriilor lor. Colaborăm cu autorităţile locale şi vrem să devenim un partener de lungă durată atât pentru ele, cât şi pentru utilizatori", a transmis Ana Maria Borlovan, Country Operations Manager Uber România. 

În aplicaţia Uber, pe care o pot descărca pe telefon, pasagerii au acces la informaţii despre şofer (fotografia acestuia alături de rating, modelul şi numărul maşinii). Mai mult, pasagerii pot urmări cursele în aplicaţie, atât înainte de sosirea maşinii la locul de preluare, cât şi în timpul călătoriei, şi pot trimite statusul acesteia unui contact de încredere. 

"Anul trecut, Uber a lansat o serie de măsuri şi proceduri pentru siguranţă şi igienă, pentru a ajuta comunităţile locale să se deplaseze cu uşurinţă în perioada pandemiei. Atât şoferii, cât şi pasagerii trebuie să poarte mască în timpul curselor şi sunt rugaţi să confirme că au înţeles şi că respectă regulile de sănătate şi siguranţă recomandate de organizaţiile mondiale de sănătate", asigură reprezentanţii Uber. 

Uber s-a lansat în 2010 pe piaţa din Statele Unite ale Americii, dar s-a extins spectaculos în multe ţări ale lumii. Între timp, şoferii Uber au făcut peste 10 miliarde de curse. 

Pe de altă parte, în acest an a fost lansată în Oradea şi platforma de mobilitate Bolt, care oferă tot servicii de transport la cerere. 


Cum funcționează Uber 

-    Descarcă aplicația Uber pe telefonul tău și creează un cont
-     Aplicația se va deschide cu o întrebare simplă: „Încotro?”
-    După ce ai setat destinația, aplicația îți va arăta prețul călătoriei 
-    Poți urmări statusul cursei și trimite localizarea pe hartă și timpul estimat de sosire prietenilor sau familiei 
-    Plătește numerar sau prin intermediul plății electronice
-    Oferă rating și feedback șoferului 
-    După finalizarea cursei, vei primi un e-mail cu o chitanță electronică, iar din contul tău Uber vei putea descărca factura fiscală

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON