URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iulie 2022, 08:01

Trotinete cu vedere: Ce condiţii a pus Primăria Oradea pentru prelungirea avizului pentru trotinetele Bolt

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întrunită săptămâna trecută la Primărie, Comisia tehnică pentru probleme de circulaţie a prelungit cu încă o lună avizul de funcţionare a trotinetelor Bolt în Oradea.

Membrii comisiei au dat firmei termen ca până la sfârşitul lui iulie să vină cu propuneri de îmbunătăţire a activităţii: instituirea unor staţii pentru trotinete, aşa încât să nu mai poată fi văzute aruncate peste tot, creşterea frecvenţei cu care acestea sunt adunate din oraş de către angajaţi, pentru a nu mai ocupa domeniul public, şi identificarea unor soluţii astfel încât să nu se mai poată închiria trotinetele minorilor sub 16 ani şi, mai ales, să nu poată urca pe ele două sau mai multe persoane, punându-şi viaţa în pericol.

În premieră europeană, reprezentanţii firmei au fost îndemnaţi să monteze pe ghidonul fiecărei trotinete o cameră video de mici dimensiuni prin care operatorul să se asigure că vehiculul este folosit, în condiţii de siguranţă, de o singură persoană.

Altminteri, dacă educaţie nu e, doar în Oradea poate da greş un sistem folosit fără probleme în Europa...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@Dinu
Si eu m-am gandit la GDPR! Cei de la ANSPDCP, au dat amenzi de zeci de mii pt. niste fleacuri, gen tabel in clar cu persoanele care locuiesc pe scara blocului. Nu le pasa ,,alesilor", nu platesc din veniturile lor (altminteri nesimtite si mai ales nemeritate!)
Postat 01 Iulie 2022, 17:38 de pinonel
P.S.
Dacă ajunge benzina/motorina la 30-40 lei per litru, ce bune vor fi trotinetele!
Postat 01 Iulie 2022, 17:05 de Dinu29
Ce face?
In comisia asta tehnică ce studii și cespecializări au persoanele respective? "propuneri de îmbunătăţire a activităţii: --instituirea unor staţii pentru trotinete, aşa încât să nu mai poată fi văzute aruncate peste tot" - nu primăria tb să pună spațiul la dispoziție? Dacă fac doar stații de unde poți ridica și lăsa trotinetele, cum mai sunt utilizate dacă nu poți merge oriunde cu ele și tb luate/ lăsate doar in anumite puncte??? Primăria nu e in stare să pună la dispoziție spații special amenajate pt parcarea bicicletelor!!! Sunt zero barat pe acest domeniu!!! ---"creşterea frecvenţei cu care acestea sunt adunate din oraş de către angajaţi, pentru a nu mai ocupa domeniul public" - și unde să le lase? Pe domeniul privat????? Da, pot fi mai mulți care le adună, dar vezi și pct de mai sus. Tb să existe mobilitate. Dacă stația de ridicare e la primărie și eu stau in Nufărul, cu ce mă ajută???? Se pot marca locuri din 50-100 m, dar nu făcute stații special pt asta. Plus că au soft care îți arată care e cea mai apropiată trotinetă de tine și astfel poți merge să o iei să circuli cu ea. Dacă e la naiba in praznic, cui folosește? -- "şi identificarea unor soluţii astfel încât să nu se mai poată închiria trotinetele minorilor sub 16 ani şi, mai ales, să nu poată urca pe ele două sau mai multe persoane, punându-şi viaţa în pericol" - asta e discriminare tovarăși!!!! Se pot aplica regulile de la circulația cu bicicleta. Și poliția locală ce păzește? Gunoiul locatarilor și țarcurile de gunoi! Nu ii vezi patrulând pe stradă, nu îi vezi prin zonele cu scoli sau piste de biciclete, parcuri!!! Se conservă la birou și în mașini, la loc umbrit! Să iasă să patruleze și să ia măsuri pt evitarea acestor situații. Auzi să ia firma măsuri!!!! "reprezentanţii firmei au fost îndemnaţi să monteze pe ghidonul fiecărei trotinete o cameră video de mici dimensiuni" - băi, tovarasi de la comisia tehnică, când s-a solicitat implementarea legii Big Brothers, v-ați ???? pe voi!!! Acu vreți camere pe trotinete!! Este ilegal! Există astfel de echipamente in România, care să fie și omologate? Știuți despre ce vorbiți? Compartimentul juridic din primărie pt ce ia banii? Să se pună astfel de camere pe toate, TOATE autovehiculele, nu pe trotinete!!! Observ o grămadă de elucubrații scoase pe gură de unii care nu gândesc, în detrimentul fluidificării și creșterii mobilității circulației! De ce? Pt că loazele nu știu să conducă preventiv și tb menținut nr de taxiuri. Câte ore de circulație ați susținut în școli? Câte aplicații ați susținut cu elevi și studenți privind circulația, indiferent de mijlocul de transport? Atâta împotrivire, din prostie nu am mai văzut de mult!
Postat 01 Iulie 2022, 16:59 de Dinu29
lipsa educatiei
Asa este, lipsa celor 7 ani de-acasa nu o poti inlocui cu camere de filmat. Fiecare comunitate are uscaturile ei, dar la noi din pacate sunt foarte multe. Am vazut nu odata trotinete lasate in cele mai stupide locuri, exact pe mijlocul trotuarului doar ca sa incurce circulatia. Avem nevoie de educatie si de bun simt, doar apoi am putea avea pretentii la servicii europene. Dar pana cand parintii nu-si educa odraslele, asta e orasul in care trebuie sa traim.
Postat 01 Iulie 2022, 09:28 de marius_ro
Țăranilor urbanizați în ultimele trei decenii nu trebuie să le dai biciclete și trotinete cu camere video.
Nu merită niciun leu ca investiție, doar ca să arăți a oraș din EU. Țăranilor ăștia, a căror părinți s-au urbanizat prea brusc, trebuie să le dai un picior în fund din oraș, ca să se întoarcă la bunicii lor cu latrina-n fundul curții ...
Postat 01 Iulie 2022, 08:37 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON