URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 10 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2023, 12:35

Tragedia din Atlantic: Cei 5 bărbați de la bordul submersibilului Titan, declarați morți într-o „implozie catastrofală” (VIDEO)

Tragedia din Atlantic: Cei 5 bărbați de la bordul submersibilului Titan, declarați morți într-o „implozie catastrofală” (VIDEO) Sursa foto: OceanGate / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bucăţi din submarinul Titan, folosit pentru a duce turişti să vadă epava Titanicului, au fost găsite joi în Oceanul Atlantic, a confirmat Garda de Coastă americană. La bord se aflau cinci persoane, iar submersibilul s-a dezintegrat din cauza unei „implozii catastrofale”. 

În cadrul unei conferinţe de presă la Boston, contraamiralul John Mauger a dezvăluit că o echipă de căutări a descoperit bucăţi din submersibil la o adâncime de aproximativ 4.000 de metri și la o distanță la circa 488 de metri față de Titanic. Mauger a adăugat: „Câmpul de resturi de aici este în concordanţă cu o implozie catastrofală", a relatat Europa Liberă România.

Oficialul de la Garda de Coastă a SUA a mai spus că, cel mai probabil, corpurile celor cinci pasageri de pe Titan nu vor putea fi recuperate.

Și compania OceanGate, operatorul submersibilului Titan, a confirmat că echipajul de la bordul submersibilului "a fost, din păcate, pierdut".

Implozia submersibilului ar fi fost posibilă sub greutatea presiunii colosale a abisului, iar coca sa inovatoare, dar netestată, din fibră de carbon, ar putea fi cauza, scrie G4Media, citând publicația franceză Le Figaro.

Submersibilul a dispărut duminică, în timp ce cobora spre epava Titanicului, iar la bord se aflau un miliardar britanic, un pilot de submarin francez, un om de afaceri pakistanez și fiul său de 19 ani, precum şi directorul executiv al companiei OceanGate. Turiștii au plătit câte 250.000 de dolari pentru a vedea rămășițele Titanicului. 

Contactul cu nava de sprijin de la suprafață a fost pierdut în aceeași zi. După cum a fost concepută nava, rezerva de oxigen era de ajuns pentru 96 de ore. Teoretic, aceasta s-a epuizat joi, în jurul orei 14.00, ora României, însă cei cinci pasageri au murit probabil mult mai devreme.

Epava Titanicului, care s-a lovit de un iceberg în timpul călătoriei sale inaugurale din 1912, se află pe fundul oceanului, la o adâncime de aproximativ 3.810 metri. OceanGate a început să ofere excursii turiştilor aventurieri care doreau să vadă epava Titanicului în 2021.

Autorităţile investighează acum cauzele şi circumstanţele exacte ale accidentului şi intenţionează să analizeze amănunţit plângerile anterioare ale experţilor în domeniu legate de siguranţa acelui submersibil.

Incidentul cu submersibilul companiei OceanGate a captat zile întregi atenția publicului. S-au făcut de asemenea mari eforturi pentru găsirea echipajului. 

Vezi mai jos un videoclip realizat în timpul unei expediții la epava Titanicului, la bordul submersibilului Titan:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
N-au avut noroc sau n-au avut minte ?
Sa ai atatia bani incat sa nu stii ce sa faci cu ei si sa fii atat de prost incat sa urci in acel cosciug dupa ce in prealabil au semnat in trei locuri pe acelasi formular ca se scufunda pe propriul risc. Stiua la ce risc se supun.
Postat 24 Iunie 2023, 06:53 de Timi
si toata empatia si parerea de rau pentru familiile instaritilor exploratori
condoleante pentru clientii nevinovati.
Postat 23 Iunie 2023, 18:23 de unu
CEO ul firmei se lauda
Ca nu angajeaza oameni cu background in armata, nu angajeaza albi, sau oameni la varsta de 50 de ani. Discriminarea (chiar si fie ea denumita de massmedia ca “positiva” pt ca dai job unor grupuri mai defavorizate) e in opozitie fata de meritocratie si calitate. E bine sa vrei sa aduci inovatie, schimbari in abordare, minti tinere si toate cele, vrand sa revolutionezi industria, dar probabil e bine sa nu ignori si sfatul si consilierea batranilor cu experienta, care pot observa lucruri cu care nu te-ai intalnit si la care nu te-ai gandit, iar in loc de revolutie sa te multimesti cu reforma, si un progres stabil.
Postat 23 Iunie 2023, 15:14 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON