URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 10 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Februarie 2022, 15:55

Strada Traian Blajovici din Oradea se închide traficului auto. Se amenajează căile de acces spre noua Sală Polivalentă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Strada Traian Blajovici din Oradea se va închide începând de marți traficului rutier, pe o porţiune, pentru lucrări la căile de acces la noua Sală Polivalentă.

Interzis către șoseaua de centură

Comisia Tehnică pentru Probleme de Circulație din cadrul Primăriei a hotărât luni, la propunerea firmei Selina, blocarea accesului auto pe tronsonul delimitat de străzile Făgărașului, de pe malul Peței, și Islazului de lângă cartierul Europa.

„Începând de mâine, nu se va mai putea circula cu mașina pe tronsonul dintre fostul abator și șoseaua de centură. Constructorul va începe amenajarea căilor de acces la noua sală polivalentă. Imediat după podul și linia de tramvai va fi amenajat un sens giratoriu, iar porțiunea nemodernizată din strada Făgărașului de pe malul Peței va fi asfaltată”, a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Marcel Dragoș.

Potrivit viceprimarului, lucrările nu vor afecta circulația tramvaielor pe linia de pe malul pârâului Peța.

Cu inaugurare pe 20 aprilie

Lucrările de amenajare a noii săli polivalente se apropie de sfârșit.

„Căile de acces la sala polivalentă sunt printre ultimele lucrări pe care le mai avem de făcut. Noua sală polivalentă are deja curent și căldură, iar acum se fac probele tehnologice. La începutul lunii martie, constructorul ar trebui să aibă deja avizul ISU Crișana, după care vom putea face recepția”, a spus viceprimarul.

După cum BIHOREANUL a mai scris, noua arenă sportivă a orașului va fi inaugurată pe 20 aprilie cu ediția 2022 a All Star Game-ului baschetului românesc. Competiția va fi organizată pentru a patra oară în Oradea, după edițiile din 2005, 2010 și 2016.

Noua arenă sportivă are o capacitate e 7.000 locuri la spectacole, 5.500 la competiţiile de handbal şi 5.200 la cele de volei şi de baschet.

Investiţia a depăşit în total 28 de milioane de euro, din care aproape 23 de milioane au fost asigurate de Ministerul Dezvoltării prin CNI, iar 5,2 milioane euro din partea Primăriei Oradea.

Municipalitatea acoperă cheltuielile pentru încălzire (inclusiv cu apă geotermală) şi pentru amenajările exterioare (inclusiv o parcare cu centrală fotovoltaică, pe copertinele acesteia urmând să fie montate panouri fotovoltaice, cu o capacitate de 0,85 megawaţi).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON