URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Septembrie 2023, 09:58

Stop joc! Inspectoratul în Construcții a oprit lucrările la vila unei funcționare din Prefectura Bihor 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În urmă cu puţin timp, BIHOREANUL dezvăluia cum o funcţionară din Prefectura Bihor, Alina Anca Rosmenteniuc-Bogdan, şi-a ridicat o viloacă de aproape 500 mp, mai înaltă decât toate clădirile din jur, cu parter, etaj şi un pod mansardat, cu patru apartamente şi două intrări, sub masca unei locuinţe unifamiliale.

Ei bine, în urma articolului, după cum a aflat Bihorel, construcţia a fost luată la verificat şi de specialiştii Inspectoratului în Construcţii, care au confirmat neregulile semnalate.

Ca atare, inspectorii i-au „ars” pe proprietari cu o amendă consistentă şi au dispus oprirea lucrărilor până când vor intra în legalitate. Iar dacă totuși proprietarii refuză să respecte regimul de înălțime, doar funcţionarii Primăriei sau judecătorii vor putea dispune demolarea.

La cum se mișcă cele două instituții, n-ar fi exclus ca respectiva construcție să fie demolată din cauza trecerii timpului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Sandu cel cu buda in curte
Bai tarane. Nu traim din turism, mai termina cu propaganda. Nici 1% din buget sau oradeni nu traiesc din turism. Turism viseaza seful tau de partid, cel ce iti da ciorba stricata.
Postat 22 Septembrie 2023, 05:40 de vasi13
Sursa de provenienta a banilor
Cat impozit a platit aceasta femeie ? Pe ce venit a platit impozit ? E simplu de facut ordine daca se vrea.
Postat 21 Septembrie 2023, 22:29 de Riviera
scotianu
Eu nu-mi joc de orașul ăsta, și DA traim de pe urma turismului din ceea ce s-a construit acum 100-130 de ani ( dar Oradea inca nu trăiește de pe urma turismului, adevărat ca ajuta ) pt ca spre exemplu in perioada de care tu vorbești ROMÂNII aveau nevoie de buletin Unguresc doar ca să poată întra în Oradea, de construit nu mai zic, Românii nu aveau voie sa construiască, doar câteva excepții. În Oradea sunt construcții haotice începând din 25 decembrie 1989 și aici sa format o cultură,. În cazul ălora din Grigorescu e o greșeală pt că li se permite asta, și aici autoritățile trebuie sa facă ceva. Totuși eu nu as face nimic pt ei, pt ca sau hazardat să-și cumpere teren agricol la preț mare, și apoi sa ceara pretenții, pretenții pe banii Orădenilor, să-și bage singuri facilități.
Postat 21 Septembrie 2023, 22:03 de Sandu2100
@Sandu
orasul acesta este fain, insa faptul ca ne batem joc de el este dureros. traim de pe urma turismului din ceea ce s-a construit acum 100-130 de ani - asta nu te deranjeaza? faptul ca in oras sunt constructii haotice, ILEGALE, care nu au autorizatii de functionare dar care fac alimentatie publica sau incearca sa faca turism clandestin (in cazul articolului, familia de bugetari tinea chefuri in restaurantul deschis in Grigorescu pana la 2 noaptea in fiecare week-end, la care veneau si alti bugetari cu greutate, daca intelegi) in vazul lumii, ar trebui sa revolte opinia publica. despre asta e vorba.
Postat 21 Septembrie 2023, 21:32 de scotianu
scotianu
In orașul ăsta e fain, bineînțeles nu e fain dacă ești propagandist. Aia chiar nu e fain.
Postat 21 Septembrie 2023, 21:16 de Sandu2100
continuare la indigo
fetita biggie, faptul ca tu esti cu genunchii juliti ca doamna din poveste de la atata pupat dosul partidului si pocaitilor nu te face respectabila sau credibila. // continuare: stimati ziaristi, va rugam sa investigati a cui este ditamai blocul care se ridica semet in buricul targului, pe horea 22 destinat clar turismului, la indigo cu situatia din articol? - punem pariu ca este cineva din zona publica iar, un functionar necajit, bugetar? zona permite P+1, si totusi cladirea respectiva e P+3 - avem institutii treze, care sa isi faca datoria, fiind platiti din bani publici si pusi sa vegheze la respectarea si aplicarea legii? sau toti bugetarii sunt adormiti si coplesiti asemeni lui biggie?
Postat 21 Septembrie 2023, 21:06 de scotianu
@scotianu
"Fereasca Dzeu sa aveti probleme la primarie!" Cred ca de cand ai mers in Scotia sa stergi la fund batrani, n-ai trecut pe la primarie, sau sa-ti rezolvi problemele online. Atata poti, sa schimbi scutece si sa vorbesti prostii fara sa ai habar de ce se intampla in orasul asta. Stai acolo in Scotia si aduna niste fier vechi sa-ti poti plati cotizatia la haur. Chiar nu te obliga nimeni sa-ti cresti copiii aici.
Postat 21 Septembrie 2023, 20:36 de Biggie
@scotianu
"treziti-va! in acest oras vreti sa creasca copiii vostri?". Cel mai bine ar fi ca tu sa-ti cresti copiii in Scotia si sa nu mai comentezi aici. Noi si copiii nostri am crescut aici, unde vor creste si nepotii nostri. Fara sa mearga steaga batrani la fund, asa cum faci tu in Scotia sau unde ti-ai gasit cururi de sters. Da?
Postat 21 Septembrie 2023, 20:25 de Biggie
infractorii + politia = love
treziti-va! in acest oras vreti sa creasca copiii vostri? unde politia locala inchide ochii? ca sa ne exprimam bland.. unde vocea presei este nula? voturi de la cei pe care nu-i respecta? de la oamenii simpli care se milogesc sa nu le taie putinul verde dintre blocuri? putin ii pasa daca castigul este gras! n-au decat sa traiasca in ghetouri ca pe vremea lui ceausescu! fereasca Dzeu sa aveti probleme la primarie! in cazul in care nu aveti pile... sau daca nu sunteti Rosmenteniuc!
Postat 21 Septembrie 2023, 20:03 de scotianu
@pinonel
"99% si-au edificat constructiile in ultimii ani, in administratia ciumei galbene". Poti sa ne dai niste linkuri de unde ai luat informatia asta? Nu poti, pentru ca bagi niste fake news in cel mai pur stil kagebist. Repeta o informatie falsa pana va deveni credibila, spun invataturile kgb catre voi elevii lor. Asta faci tu si kp pe acest site. Procentul de pe vremea ciumei rosii a fost doar 1%? Cred ca esti un pesedist dus cu pluta. Sau esti chiar kp. Sau mang.
Postat 21 Septembrie 2023, 15:15 de Biggie
E plin orasul de jmecheri care fac ceva pe primarie, isc, comisii si comitete!
Pe Muntele Gaina trei cazuri. Pe Stefan Zweig cinci. Despre toate a scris presa. Si? La nivelul Oradiei sunt sute de cazuri. 99% si-au edificat constructiile in ultimii ani, in administratia ciumei galbene.
Postat 21 Septembrie 2023, 14:58 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON