URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Mai 2014, 09:36

Soţia fostului prim-procuror al judeţului, Viorel Gavra, a fost achitată!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Magistraţii Tribunalului Cluj s-au pronunţat în dosarul deschis pe numele Marianei Gal, soţia fostului prim-procuror al judeţului, Viorel Gavra, trimisă în judecată de procurorii DNA Oradea în 2012 pentru complicitate la trafic de influenţă.

Una da, una ba

Mariana Gal era acuzată că, la intervenţia unei amice, Rodica Mangra, ar fi promis că va pune o vorbă bună pe lângă Gavra în favoarea unui asistent notarial, Daniel Ciuciu, anchetat şi judecat la vremea respectivă în mai multe dosare de escrocherii imobiliare.

În schimbul serviciului, Ciuciu a pus la bătaie o garsonieră pentru Mangra şi urma să dea 20.000 euro, câte 5.000 de euro pentru cei trei judecători ai Curţii de Apel care urmau să emită sentinţa finală în cazul lui, şi 5.000 euro pentru Gal.

În urma procesului care s-a derulat la Tribunalul Cluj, Mariana Gal a fost achitată, magistraţii stabilind că femeia a comis faptele de care e acuzată fără intenţie.

În schimb, Rodica Mangra, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă, a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei pe o perioadă de încercare de 4 ani.

Decizia instanţei nu este definitivă, fiind atacată, deja, prin apel, care se va judeca la Curtea de Apel Cluj.

Dosar cu scandal

În 2012, dosarul deschis pe numele Marianei Gal şi a prietenei sale, Rodica Mangra, a declanşat un imens scandal la Oradea, căci în timpul cercetărilor, procurorii DNA au ajuns să-l reclame pe soţul femeii, Viorel Gavra, prim-procurorul Parchetului Bihor, la Consiliul Superior al Magistraturii, acuzându-l că a făcut presiuni asupra lor ca să o scoată de sub urmărire penală pe soţia sa.

Pentru a-şi scăpa consoarta, în ianuarie 2012, Gavra i-ar fi sugerat procurorului care efectua cercetările, Ciprian Man, să o trimită în judecată doar pe Mangra şi să disjungă ancheta în cazul Marianei Gal, iar după o anumită perioadă să o scoată de sub urmărire penală. Văzând că Man îl refuză, Gavra l-a abordat, apoi, tot fără folos, şi pe şeful DNA Oradea, Marius Iancu, apoi alte persoane influente din mediul politic sau din justiţie.

Toate demersurile erau, apoi, comunicate avocatului Ioan Sava, care îi apăra soţia, dar care în perioada respectivă avea propriul dosar de corupţie, iar discuţiile îi erau interceptate. Aşa se face că, după ce procurorii DNA l-au reclamat pe Gavra la CSM, procesele verbale ale convorbirilor pe care avocatul le-a purtat cu Man în cazul Gal, dar şi discuţiile dintre Sava şi Gavra, au devenit principalele dovezi împotriva prim-procurorului.

Ancheta disciplinară ce a urmat, pentru imixtiuni şi atingere adusă principiului independenţei procurorului, a condus la excluderea din magistratură a prim-procurorului..

Citiţi pe aceeaşi temă articolele:

Soţia şefului Parchetului Bihor, trimisă în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă

Complot la procuror! Procurorii DNA Oradea şi şeful Parchetului Bihor, Viorel Gavra, se acuză reciproc că îşi fac înscenări

Mazilire pentru pile: De ce a fost exclus din magistratură prim-procurorul Viorel Gavra

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
un jeg
doi jegosi de oameni!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 30 Mai 2014, 11:48 de roman
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON