URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Noiembrie 2017, 14:50

Scandal în Arabia Saudită: 11 prinţi reţinuţi pentru corupţie, la ordinul moştenitorului la tron

Scandal în Arabia Saudită: 11 prinţi reţinuţi pentru corupţie, la ordinul moştenitorului la tron foto: CNN
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unsprezece prinţi au fost reţinuţi în Arabia Saudită, la decizia unei comisii anticorupţie, formată de regele Salman bin Abdulaziz Al-Saud şi condusă de prinţul moştenitor Mohammad bin Salman (foto), informează CNN, citat de Mediafax.

Trei miniştri, al Economiei şi Planificării, Adel bin Mohammed Faqih, al Gărzii Naţionale, prinţul Miteb bin Abdullah bin Abdulaziz, şi comandantul forţelor navale, amiralul Abdullah bin Sultan bin Mohammed Al-Sultan, au fost destituiţi.

Regele Salman a iniţiat campania anti-corupţie ca parte a ”unei agende active de refomare ce are ca scop atacarea unei probleme persistente ce îngreuna dezvoltarea eforturilor în Regat în ultimele decenii”, conform unui comunicat al Ministerului saudit pentru Comunicaţii.

Conform CNN, decretul regal în cauză era necesar ”din cauza predilecţiei unor persoane pentru abuz, punerea intereselor personale deasupra celor publice şi delapidarea fondurilor publice”.

Prin această mutare, prinţul moştenitor pare că încearcă să pună capăt contestărilor interne înaintea transferării oficiale a puterii de către tatăl său, regele Salman, în vârstă de 81 de ani.

Comitetul anti-corupţie, condus de prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, are autoritatea de a investiga, aresta, emite interdicţii de călătorie şi de a îngheţa bunurile unei persoane, dacă aceasta este acuzată de corupţie.

Prinţul moştenitor este o figură proeminentă în politica saudită. De la numirea sa în funcţie, unele restricţii asupra femeilor au fost înlăturate, iar în octombrie, acesta a promis că va distruge ”ideologiile extremiste” într-o încercare de reîntoarcere ”la un islam moderat”. Regele Salman a promis că va ”găsi” o cale şi se va lupta cu corupţia la toate nivelele. 

Printre "vedetele" reţinute în Arabia Saudită se numără şi investitorul miliardar Alwaleed bin Talal, care este de asemenea şi prinţ saudit. Pe lângă cei 10 prinţi şi patru miniştri în funcţie, în "marea curăţare" se numără şi zeci de foşti miniştrii ai ţării. Alwaleed bin Talal ar avea o avere de peste 20,3 miliarde de dolari. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON