URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Iunie 2018, 21:19

Salonul "vinurilor excelente" se deschide, vineri, la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii sunt invitaţi, de vineri până duminică, la prima ediţie a Salonului Vinurilor Millésime care se va desfășura în Cetate.

Acolo vor fi prezenţi 22 de producători de vinuri din România şi patru importatori care vor prezenta peste 200 de vinuri "excelente", după cum a asigurat, marţi, într-o conferinţă de presă, enologul Dorin Popa, iniţiatorul evenimentului.

Salonul Vinurilor Millésime este organizat de Asociaţia pentru cultura şi civilizaţia vinului Millésime, care din anul 2010 s-a dedicat culturii şi civilizaţiei vinului, educării consumatorilor şi promovării vinului românesc.

"Dorim să avem un salon de top din toate punctele de vedere. Salonul e adresat atât consumatorilor cât şi reprezentanţilor din domeniul HoReCa", a precizat preşedintele Asociaţiei Millésime, Dorin Popa, în conferinţa pe care a susţinut-o alături de directorul salonului, Bogdan Bocşe.

Salonul se va ţine în corpul L al Cetăţii Oradea, mai precis în Galeria Vinurilor, unde vor avea standuri 26 de expozanţi. Cramele prezente, între care Jelna, Prince Ştirbey, Davino, Amtiteatrul Vitis, Casa de Vinuri Cotnari şi Crama Oprişor - aduc vinuri din toate regiunile viticole ale ţării, iar importatorii vor veni cu vinuri din Portugalia, Italia, Franţa, Austria, Noua Zeelandă şi Chile.

Pe lângă salonul propriu zis, în Cetate se vor organiza şi câteva masterclassuri, pe diverse tematici, susţinute de către oenologi, formatori WSET, degustători autorizaţi din România şi reprezentanţi ai producătorilor de vinuri.

Biletul de intrare la o zi a Salonului de Vinuri costă 40 de lei dacă estre achiziţionat online, de pe pagina salonul.millesime.ro, respectiv 50 de lei dacă este cumpărat la faţa locului. De asemenea, un bilet de acces la toate cele trei zile ale salonului costă 100 de lei online, respectiv 125 de lei la faţa locului.

În prețul biletului, orădenii și turiștii vor primi câte un pahar și vor putea degusta și afla detalii despre peste 200 de vinuri.

Masterclass-urile se vor plăti separat. Participarea la unul dintre cele costă între 50 şi 100 de lei.

Află mai multe detalii în articolul: In vino veritas: Orădenii sunt invitați la primul salon de vinuri din oraș, unde vor degusta peste 200 de varietăţi din țară și străinătate

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON