URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Octombrie 2023, 07:23

Salontanii au câştigat un nou titlu de campioni naţionali la fotbal-tenis. Pentru CSM Slatina...

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Odată cu disputarea turneului de play-off de la Târgu Mureş din data de 7 octombrie, a căzut cortina peste ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Fotbal-Tenis. Bazându-se pe aportul celor patru jucători salontani de la CS Tengo, CSM Slatina şi-a păstrat titlul cucerit în 2022, ajungând la trei trofee consecutive naţionale.

Jocurile rundei finale au fost găzduite de sala Liceului cu Program Sportiv „Szász Adalbert” din Târgu Mureş, aliniind la start cele mai bune cinci formaţii din întrecerea organizată de Federaţia Română de Fotbal-Tenis Cluburi şi Asociaţii Judeţene.

După ce la etapa de la Alexandria şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul pe probe, dar şi în ierarhia generală, CSM Slatina a avut un parcurs aproape perfect şi la turneul final, asigurându-şi primul loc încă înainte de disputarea meciurilor de triplu.

Echipa formată din Alex Sorean, Nagy Darius, Halász Dániel, Vasile Sorean jr. şi slătineanul Sebastian Jecu a obţinut victorii pe linie la simplu şi la dublu, învingând atât principala rivală, Proactiv Târgovişte, cât şi formaţiile Comexim Lupeni, CS UNEFS Bucureşti şi CSM Alexandria.

Deja campioni înainte de meciurile de triplu, slătinenii au învins echipa din Lupeni, Bucureşti, dar şi pe salontanii de la Tengo (calificaţi în play-off la aceaastă probă), iar ultimul meci al sezonului cu Proactiv nu a mai avut miză pentru ei. A ieşit un spectacol sportiv agreabil care a fost câştigat în final de dâmboviţeni cu scorul de 2-1 (13-11, 7-11, 11-9).

Alex Sorean, jucătorul campionatului

Festivitatea de premiere a fost oficiată de către Frederico Da Luz Tavares, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal-Tenis. Pe lângă trofeele şi medaliile acordate formaţiilor clasate pe podium la cele trei probe şi la general, au fost desemnaţi şi cei mai buni jucători ai sezonului 2023.

Astfel, au fost recompensaţi: Varo Norbert (Proactiv Târgovişte), pentru cel mai bun apărător, Marius Stoenică (Comexim Lupeni) - cei la prolific jucător şi Alex Sorean (foto, CSM Slatina) - cel mai complet jucător din campionat.

„Analizând rezultatele obţinute, e clar că am fost nu doar cea mai bună echipă din campionat, ci şi cea mai constantă. Ne bucurăm, că prin aportul celor patru jucători salontani, am obţinut al treilea titlu naţional pentru CSM Slatina. E o senzaţie stranie să obţii primul loc, jucând pentru alt oraş, dar trebuie să fim realişti şi să recunoaştem, că, cel puţin din punct de vedere al susţinerii financiare, o asemenea performanţă nu ar fi post posibilă pentru Salonta, cel puţin la ora actuală. Ne onorează faptul că cel mai complet jucător al campionatului intern a fost ales salontanul Alex Sorean”, a precizat Vasile Sorean, preşedintele clubului Tengo care este şi antrenorul formaţiei campioane.

Municipiul bihorean a fost reprezentat în campionat de echipa Tengo, care a încheiat sezonul pe locul 5 la triplu şi pe 6 în celelalte două probe (simplu şi dublu), respectiv la general.

Lotul CS Tengo a fost format din jucătorii: Marc Bence, Lăzău Norbert, Suciu David, Bagosi István şi Ilyés Gergő.
Clubul bihorean şi-a mai trecut în palmares şi o medalie de bronz la senioare, prin echipa Andreea Neag, Mădălina Istrate şi Andreea Banyai, dar şi două participări în campionatele de juniori I şi II.

Toate meciurile se pot revedea pe canalul oficial de YouTube al Federației Române de Fotbal-Tenis.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON