URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 10 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Septembrie 2016, 18:54

S-a răzgândit degeaba: Ministrul de Interne a dispus eliberarea din funcţie a chestorului Liviu Popa

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chestorul Liviu Popa, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor s-a răzgândit degeaba, de miercuri până joi, asupra demisiei. Ministrul Afacerilor Interne, Ioan Dragoş Tudorache a anunţat, joi, că ofiţerul orădean aflat în vizorul DNA urmează să fie eliberat din funcţie.

„Ministrul afacerilor interne, Ioan-Dragoș Tudorache, a dispus luarea măsurilor administrative necesare pentru eliberarea din funcție a inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, chestor de poliție Liviu Popa, și punerea acestuia la dispoziția unității", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi seara, de Direcţia de Informare şi Relaţii Publice a MAI. 

Potrivit informării, conducerea Inspectoratului de Poliție Bihor "urmează să fie asigurată de unul dintre adjuncți". Aceştia sunt comisarii şefi Adrian Bucur şi Eugen Boc.

După cum se ştie, chestorul Liviu Popa a trimis, miercuri seara, la Inspectoratul General al Poliţiei Române un raport de încetare a raporturilor de serviciu, documentul fiind înaintat, potrivit unui purtător de cuvânt al IGP, la Ministerul Afacerilor Interne pentru a fi trimis la Preşedinţie, procedură obligatorie în cazul chestorilor de Poliţie.

Ulterior, în cursul zilei de joi, Popa a declarat unui ziar local că "un număr mai mare de colegi din Poliţia Bihor" l-ar fi convins să revină asupra deciziei şi, în consecinţă, a mai trimis la Bucureşti un raport de revenire asupra deciziei iniţiale. Din câte se vede, miinistrul de Interne a ignorat această răzgândire.

Liviu Popa a fost audiat, miercuri, în calitate de suspect, timp de aproximativ 3 ore, în dosarul în care mai mulţi şefi de poliţii din Bihor - între care şeful Poliţiei Municipiului Beiuş, Remus Indrei, şeful Poliţiei Rurale Beiuş, Dorin Vesa, şeful Postului de Poliţie Pietroasa, Gheorghe Bat, şi şeful postului de poliţie Cărpinet, Raul Rotar - sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie.

Chestorul Liviu Popa a fost numit la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor în anul 2005, funcţie la care a renunţat în 2009 pentru a prelua conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie, iar apoi, în 2010, conducerea Poliţiei Române. Din 15 mai 2012 ofiţerul a revenit la cârma Poliţiei Bihor, pe care a condus-o până acum.

Citiţi pe aceeaşi temă şi: Șeful Poliției Bihor, chestorul Liviu Popa, și-a dat demisia. Dar parcă s-ar mai gândi...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@point-P-I
Ha ha ha! Vazandu-i postarea, exact asta am vrut sa zic si eu, dar ai fost mai "iute".
Postat 24 Septembrie 2016, 22:45 de User anonimizat
cu musca pe caciula
Sa inteleg ca va raspunde Ardeleanul?, sau trimiteti un nou angajat?
Postat 24 Septembrie 2016, 08:48 de point-P-I
,, anticomunistu"
suna omule poate...... ai noroc,,,,
Postat 23 Septembrie 2016, 11:01 de Ardeleanul
Cum gasesti un politist corupt
intr-o sectie de politie. Suni la respectiva sectie. Nu conteaza cine raspunde la telefon!
Postat 23 Septembrie 2016, 08:54 de User anonimizat
Si-a spalat pacatele acum cinci ani
"Eu as vrea sa se faca disponibilizari.[...]Avem destui betivi, nenorociti, care nu au fost dati afara, ci doar sanctionati pentru diverse abateri". Chestorul Liviu Popa, Cluj, nov. 2011.
Postat 23 Septembrie 2016, 05:50 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON