URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Martie 2022, 21:27

S-a încheiat a doua rundă de negocieri Rusia - Ucraina. Ce au stabilit reprezentanţii lui Putin şi cei ai lui Zelenski (VIDEO)

S-a încheiat a doua rundă de negocieri Rusia - Ucraina. Ce au stabilit reprezentanţii lui Putin şi cei ai lui Zelenski (VIDEO) (sursa foto: Facebook, Ukraine UA)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În timp ce bombardamente continuă în mai multe zone ale Ucrainei, provocând pierderi de vieţi omeneşti, delegaţiile trimise de Rusia şi de Ucraina în Belarus au încheiat o a doua rundă de negocieri pentru pace.

Nu s-au făcut mari progrese, însă reprezentanţii lui Vladimir Putin şi cei ai lui Volodimir Zelenski au convenit să creeze coridoare umanitare pentru civili, cu posibilitatea încheierii focului în anumite zone pentru evacuarea acestora, scrie G4Media.ro. 

Concret, şeful delegaţiei ruse Vladimir Medinsky a transmis presei de la Moscova că cele două părţi au convenit asupra coridoarelor umanitare pentru civili. "Am discutat temeinic trei puncte – militar, internaţional şi umanitar, iar cel de-al treilea este o problemă a unei viitoare reglementări politice a conflictului. Ambele poziţii sunt clare şi scrise. Am reuşit să cădem de acord asupra unora dintre ele, dar principalul lucru asupra căruia am ajuns la un acord astăzi a fost o chestiune de salvare a civililor care s-au aflat în zona de ciocniri militare. Ministerele apărării din Rusia şi Ucraina au convenit să ofere coridoare umanitare pentru civili şi despre o posibilă încetare temporară a focului în zonele în care au loc evacuari", a declarat Medinsky presei.

Discuţiile au durat două ore şi jumătate.

Consilierul preşedintelui ucrainean Zelenski, Mykhailo Podolyak, a transmis că "rezultatele de care are nevoie Ucraina nu sunt încă obţinute". 

Totuşi, el a confirmat vestea privind coridoarele umanitare. "Părţile au ajuns la înţelegerea de a asigura coridoare umanitare pentru evacuarea populaţiei civile, dar şi pentru livrarea medicamentelor şi a produselor alimentare în locurile cu cele mai dure lupte, cu posibilitatea încetării focului pe perioada în care va avea loc evacuarea. Adică nu peste tot. Doar acolo unde se află coridoarele umanitare este posibilă încetarea focului pe perioada efectuării evacuărilor. Cu acest scop, în scurt timp vor fi realizate canale de comunicare şi vor fi create proceduri logistice. Vom continua să negociem toate problemele în privinţa păcii probabil în cel mai scurt timp", a declarat consilierul lui Zelenski imediat după negocieri, potrivit Euronews România. 

A treia rundă de negocieri între Rusia şi Ucraina ar urma să aibă loc la începutul săptămânii viitoare, în Belarus, a mai spus Podoleak, potrivit agenţiei oficiale de la Minsk, Belta, preluată de Tass.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
https://www.opendemocracy.net/en/odr/why-ukraine-needs-foreign-debt-cancellation-now/
De la izbucnirea războiului din Donbas în 2014, instituții financiare internaționale precum FMI și Banca Mondială s-au implicat profund în Ucraina. Din 2014, Banca Mondială a împrumutat 8,4 miliarde de dolari, FMI a împrumutat 17 miliarde de dolari, iar Comisia Europeană a avansat țării cu cel puțin 13 miliarde de euro. Aceste împrumuturi au fost condiționate de o restructurare neoliberală radicală în întreaga economie ucraineană, pe măsură ce conflictul a făcut ravagii în fundal, cu cereri de reforme în pensii, sectorul energetic, agricultură, ocuparea forței de muncă de stat, privatizare și guvernanță politică.
Postat 04 Martie 2022, 10:32 de excalibur
Nimeni de la propaganda euro-atlantică nu vorbește despre punctul 7 al negocierilor RU-UK.
Este vorba de propunerea Rusiei de răscumpărare a datoriei externe achiziționate de la Ucraina, în 2018, de către imperiul financiar-bancar Rotchild. Practic, suma de 100 miliarde USD s-a ridicat la peste 130 miliarde acum, iar fagmilia Rotchid este proprietara "de facto" a Ucrainei. Acesta este fondul problemei de drept ... cine comandă la Kiev !?!
Postat 04 Martie 2022, 09:22 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON