URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Octombrie 2017, 17:18

Revenire cu ghinion: Luceafărul a pierdut meciul de pe teren propriu cu CS Afumați

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au pierdut primul joc pe care l-au susţinut la baza sportivă proprie, de la Sânmartin, din acest sezon. Reîntoacerea acasă pentru Luceafărul nu a fost de bun augur, pentru că sâmbătă, în cadrul etapei a XII-a din Liga a II-a, bihorenii au cedat cu scorul de 1-2, jocul pe care l-au disputat în compania celor de la CS Afumaţi.

Partida, care s-a desfăşurat pe un teren bun, în faţa a aproximativ 350 de spectatori, a reliefat un joc echilibrat, cu ocazii la ambele porţi. Bihorenii au atacat mai mult, în timp ce oaspeţii au fost bine organizaţi şi au replicat foarte periculos pe contraatac.

După ce au condus cu 1-0, prin golul marcat de Cl. Codoban, în minutul 15, gazdele s-au văzut egalate în minutul 28, când Alin Zaharia a înscris un eurogol, iar în minutul 81 chiar conduse, după ce, la o greşeală colectivă în apărarea bihoreană, Vlad Tudorache a înscris pentru victoria ilfovenilor.

Prima ocazie a meciului au avut-o tot oaspeţii, în minutul 6, când Mugurel Dedu a şutat de la 22 de metri, portarul Goia a respins în faţă, iar pericolul a fost îndepărtat de fundaşii bihoreni. În replică, în minutul 14, Cl. Codoban a prins un şut bun, din poziţie centrală, de la 22 de metri, dar portarul Marinescu a respins, cu dificultate, în corner. Lovitura de colţ a fost executată scurt, până la acelaşi Claudiu Codoban, care, în minutul 15, din colţul careului mare a trimis un şut centrare la colţul lung, iar mingea i-a păcălit pe toţi jucătorii din careu şi a intrat în poartă.

Oaspeţii au revenit în atac şi, în minutul 27, M. Dedu a şutat la colţul scurt, dar a respins portarul Goia în corner, iar din lovitura de colţ rezultată Alin Mutu a deviat periculos, dar a respins încă o dată Goia. Totuşi, în minutul imediat următor, oaspeţii au egalat, prin Alin Zaharia, care a tras puternic din unghi închis, de la marginea careului, iar mingea a lovit bara şi a intrat în poartă.

Deşi până la pauză Luceafărul a fost mai insistentă, după primirea golului nu a reuşit să pună în pericol poarta oaspeţilor şi s-a intrat la vestiare cu scor egal, 1-1.

În repriza a doua, gazdele au început bine şi în primul minut de la reluare, Ţegle a şutat pe lângă poartă de la 20 de metri.

Pe contraatac oaspeţii au devenit periculoşi, iar în minutul 52, M. Dedu a şutat din interiorul careului,  însă mingea a fost respinsă de un fundaş în corner, de la 3 metri de poartă. A fost o perioadă în care meciul s-a jucat pe contre, iar în minutul 56, Cl. Codoban a intrat în careu şi a şutat spre poartă, mingea a lovit un adversar, a gazdele au cerut penalty pentru henţ, dar arbitrul sătmărean Florin Ovidiu Mazilu a acordat doar corner.

În minutul 60, pe contraatac, cel mai bun jucător de pe teren, Ştefan Vasile, de la oaspeţi, a trimis puţin pe lângă poartă, din 18 metri. Bihorenii au replicat în minutul 76, când după o centrare a lui Trif, de pe stânga, Vlad Rusu a reluat peste poartă din şapte metri.

În minutul 81 însă, oaspeţii au dat lovitura. Rezerva Avram a centrat de pe dreapta, a preluat Vlad Tudorache în careul mic, a driblat subtil un adversar şi a marcat din unghi, pe sub portar.

Finalul partidei a adus alte ocazii. Mai întâi, în minutul 87, Ştefan Vasile a şutat din careul mare, portarul Goia a deviat în bară, iar apoi s-a semnalizat o poziţie de ofsaid. La cealaltă poartă, în minutul 90, Cl. Codoban a reluat din vole, din 8 metri, dar a respins portarul Obretin.

În fine, ultima ocazie a jocului a fost consemnată în prelungiri, în minutul 90+1, când Tudorache şi-a mai încearcat o dată norocul, dar a trimis pe lângă poartă. Astfel, bihorenii au pierdut jocul, au rămas cu 7 puncte şi au ajuns pe ultimul loc al clasamentului, al 20-lea.

În etapa următoare, Luceafărul Oradea va evolua în deplasare, la Călăraşi, pe terenul echipei Dunărea, sâmbătă, 21 octombrie.


"Au jucat pragmatic şi au câştigat"

"E regretabil faptul că am condus cu 1-0, n-am ştiut să gestionăm momentele jocului. Am întâlnit o echipă pragmatică, ştiam acest lucru, pentru că i-am studiat bine, ştiam că sunt o echipă care joacă de un an împreună, au jucători cu experienţă, jucători tehnici. Am reuşit să conducem cu 1-0, după care am primit un gol pe o neatenţie în apărare, la fel şi golul doi, după greşeli colective şi chiar individuale, pentru că nu poţi să nu-ţi marchezi omul în zonele respective. La fel am păţit şi la Baloteşti, dar am lucrat bine. Totuşi ne-a lipsit Andrei Tânc, un jucător care ne va ajuta foarte mult, un jucător cu experienţă în zona apărării. La fel, ne lipseşte Roşu. Felicit adversarul, că a ştiut să profite de greşelile noastre. Ei au jucat pragmatic şi au câştigat", a declarat, după finalul partidei, antrenorul principal al Luceafărului, Cristian Dulca.


Luceafărul Oradea - CS Afumaţi 1-2(1-1)

Au marcat: Cl. Codoban (min. 15 Cl. Codoban) / A. Zaharia (min. 28) şi V. Tudorache (min. 81)

Stadion: Luceafărul (Sânmartin). Spectatori: 350

Luceafărul: Goia - Balea, D. Ciobanu, A. Mutu, Trif - Feher, Ţegle - Al. Dulca (min. 76 I. Ban), Cl. Codoban (cpt.), Antohi (min. 65 Ad. Bedea) - Vl. Rusu. Antrenor: Cristian Dulca

CS Afumaţi: Andr. Marinescu (min. 46 Obretin) - Onea, Robicek, Patriche (cpt.), Perju - Vas. Olariu, Tudorache -  Şt. Vasile, Mug. Dedu, D. Burlacu (min. 64 M. Vlada) - Alin Zaharia (min. 64 R. Avram). Antrenor: Vasile Neagu

Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) - Marian Truţă (Băbeni - Vâlcea) şi Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea).


Etapa a 12-a a Ligii a II-a la fotbal:

Sâmbătă:

Sportul Snagov - Pandurii Târgu Jiu 0-0
Ştiinţa Miroslava - Olimpia Satu Mare 2-1
Foresta Suceava - Dunărea Călăraşi 0-2
Luceafărul Oradea - CS Afumaţi 1-2
Ripensia Timişoara - CS Baloteşti 1-2
Dacia Unirea Brăila - CS Mioveni 2-2
FC Argeş - Academica Clinceni 1-1
Chindia Târgovişte - Metaloglobus Bucureşti 3-0

Duminică, ora 15.30:

ASU Politehnica Timişoara - UTA - 2-1

Marţi, ora 19.30:

ASA Târgu Mureş - AFC Hermannstadt 2-2


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
UTA...
... nu UTA Arad. UTA = acronim de la Uzina Textilă Arad, asa ca...
Postat 14 Octombrie 2017, 21:56 de ineuanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON