URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2020, 17:24

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan: Punem la dispoziţia orădenilor măşti de protecţie cu 1,5 lei. Vor fi cantităţi suficiente

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii îşi vor pot cumpăra măşti la preţul de 1,5 lei de la chioşcurile OTL, din pieţele Oradiei şi de la Primărie.

Este vorba despre măşti de protecţie (cu trei straturi) achiziţionate exact la acelaşi preţ de Primăria Oradea, prin ADLO, de la un producător local. Vor fi stocuri suficiente, anunţă primarul Oradiei, Ilie Bolojan. Vânzarea a început deja, vineri, prin chioşcurile OTL. 

Măsuri pentru sănătate

Primăria Oradea a anunţat, vineri după amiază, că vine în sprijinul cetăţenilor, punând la dispoziţia acestora măşti de protecţie. 

"În conformitate cu legislaţia în vigoare pentru instituirea stării de alertă la nivel national, în instituţiile publice şi în alte spaţii închise, precum şi în timpul călătoriei cu mijloacele de transport în comun, cetăţenii au obligaţia de a folosi masca de protecţie. Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, municipalitatea orădeană prin Administraţia Domeniului Public (ADP) şi OTL pune la dispoziţia acestora măşti de protecţie la preţul de 1,5 lei/bucata, măşti care vor fi comercializate începând de azi (n.r. – vineri) în 12 puncte de vânzare ale chioşcurilor OTL", se arată în comunicatul Primăriei. 

De luni,18 mai, măştile vor fi vândute şi la punctele ADP din pieţele agroalimentare ale Oradiei. 

Tot de luni, accesul publicului în instituţia Primăriei Oradea este permis doar cu mască şi/sau vizieră şi cu verificarea temperaturii la poarta de acces. "Prin urmare, un punct de vânzare a măştilor de protecţie va fi instalat de luni, 18 mai, la intrarea în Primăria Oradea, pentru cetăţenii care vor intra în instituţie", au transmis reprezentanţii municipalităţii.

Până la urmă... 1,5 lei 

Măştile puse în vânzare de Primăria Oradea au fost achiziţionate prin Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea de la un producător local. Ele sunt vândute la preţul cu care au fost cumpărate: 1,5 lei. 

Trebuie precizat că un prim stoc de măşti a fost vândut, vineri dimineaţa, prin chioşcurile OTL la preţul de 2 lei / bucata. Preţul a fost dat de faptul că măştile respective erau ambalate individual, lucru care, nu se întâmplă, spre exemplu, nici în farmacii. 

"Cantităţi suficiente"

Măsura privind vânzarea măştilor a fost anunţată şi de primarul Ilie Bolojan, pe Facebook. În mesajul său, edilul a subliniat că vor fi cantităţi suficiente de măşti. 

"Începând cu această după-amiază (n.r. vineri), prin chioşcurile de bilete ale OTL se vor pune în vânzare măşti de protecţie împotriva coronavirusului la preţul de 1,5 lei. De luni dimineaţa, toate chioşcurile vor avea cantităţi suficiente de măşti pentru a satisface cererea, astfel ca cetăţenii să poată folosi în siguranţă mijloacele de transport în comun", a precizat Bolojan.

El a subliniat că măştile se vând astfel ca urmare a faptul că nu toate farmaciile locale au acceptat înţelegerea potrivit căreia trebuiau să vândă aceste materiale de protecţie la preţ plafonat.

"Am decis să punem în vânzare în acest mod măştile fiindcă, din păcate, înţelegerea pe care am avut-o cu farmaciile nu a funcţionat, doar o parte dintre farmacii acceptând să pună în vânzare măştile furnizate la preţul convenit. În această situaţie, am convenit să comercializăm măştile prin punctele de vânzare ale unităţilor din subordinea Primăriei Oradea. (...) Sperăm că în felul acesta vom contribui la reintrarea în normalitate şi la limitarea răspândirii coronavirusului", a transmis edilul Oradiei. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Mastile, premisa unor amenzi fructuoase
OMS-ul a calculat ca dezinfectarea strazilor e ineficienta si chiar periculoasa.Manusile sunt inutile,daca te speli pe miini,iti creaza o falsa protectie...mai mult efect psihologic.Cu mastile e de studiat.Am vazut un documentar cu 2 medici americani care pledau contra mastilor,filtrarea aerului inspirat ducind la "adormirea" sistemului imunitar,care intra in cazarmi,marind vulnerabilitatea organismului la toti patogenii,nu doar covid.Altii zic ca, neputind expulza eficient aerul viciat,il regurgitezi(re-inhalezi) marindu-ti astfel propria toxicitate.Cert e ca masca e buna ca sa-i protejezi pe ceilalti,pentru sine...mai putin.E buna si pentru mascati.Pentru fabricantii de masti.Pentru hoti.Chiar si pentru primari.
Postat 17 Mai 2020, 13:21 de excalibur
ionel
Cumpara cateva si testeaza. Daca nu-ti permiti, sunt dispus sa-ti cumpar eu 10 buc. Cu titlu de donatie!
Postat 17 Mai 2020, 10:05 de Neutryno
?!
Cunoscandu-i primarului talentul de a da cu oistea-n gard mereu, intreb: ce masti, ce grad de protectie, cine le-a certificat? Ca-i plina piata de kkt-uri carora li se spune ..masti"!
Postat 17 Mai 2020, 05:32 de pinonel
CrisDumi
Nu ne zici nimic
Postat 16 Mai 2020, 13:57 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON