URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Mai 2020, 17:24

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan: Punem la dispoziţia orădenilor măşti de protecţie cu 1,5 lei. Vor fi cantităţi suficiente

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii îşi vor pot cumpăra măşti la preţul de 1,5 lei de la chioşcurile OTL, din pieţele Oradiei şi de la Primărie.

Este vorba despre măşti de protecţie (cu trei straturi) achiziţionate exact la acelaşi preţ de Primăria Oradea, prin ADLO, de la un producător local. Vor fi stocuri suficiente, anunţă primarul Oradiei, Ilie Bolojan. Vânzarea a început deja, vineri, prin chioşcurile OTL. 

Măsuri pentru sănătate

Primăria Oradea a anunţat, vineri după amiază, că vine în sprijinul cetăţenilor, punând la dispoziţia acestora măşti de protecţie. 

"În conformitate cu legislaţia în vigoare pentru instituirea stării de alertă la nivel national, în instituţiile publice şi în alte spaţii închise, precum şi în timpul călătoriei cu mijloacele de transport în comun, cetăţenii au obligaţia de a folosi masca de protecţie. Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, municipalitatea orădeană prin Administraţia Domeniului Public (ADP) şi OTL pune la dispoziţia acestora măşti de protecţie la preţul de 1,5 lei/bucata, măşti care vor fi comercializate începând de azi (n.r. – vineri) în 12 puncte de vânzare ale chioşcurilor OTL", se arată în comunicatul Primăriei. 

De luni,18 mai, măştile vor fi vândute şi la punctele ADP din pieţele agroalimentare ale Oradiei. 

Tot de luni, accesul publicului în instituţia Primăriei Oradea este permis doar cu mască şi/sau vizieră şi cu verificarea temperaturii la poarta de acces. "Prin urmare, un punct de vânzare a măştilor de protecţie va fi instalat de luni, 18 mai, la intrarea în Primăria Oradea, pentru cetăţenii care vor intra în instituţie", au transmis reprezentanţii municipalităţii.

Până la urmă... 1,5 lei 

Măştile puse în vânzare de Primăria Oradea au fost achiziţionate prin Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea de la un producător local. Ele sunt vândute la preţul cu care au fost cumpărate: 1,5 lei. 

Trebuie precizat că un prim stoc de măşti a fost vândut, vineri dimineaţa, prin chioşcurile OTL la preţul de 2 lei / bucata. Preţul a fost dat de faptul că măştile respective erau ambalate individual, lucru care, nu se întâmplă, spre exemplu, nici în farmacii. 

"Cantităţi suficiente"

Măsura privind vânzarea măştilor a fost anunţată şi de primarul Ilie Bolojan, pe Facebook. În mesajul său, edilul a subliniat că vor fi cantităţi suficiente de măşti. 

"Începând cu această după-amiază (n.r. vineri), prin chioşcurile de bilete ale OTL se vor pune în vânzare măşti de protecţie împotriva coronavirusului la preţul de 1,5 lei. De luni dimineaţa, toate chioşcurile vor avea cantităţi suficiente de măşti pentru a satisface cererea, astfel ca cetăţenii să poată folosi în siguranţă mijloacele de transport în comun", a precizat Bolojan.

El a subliniat că măştile se vând astfel ca urmare a faptul că nu toate farmaciile locale au acceptat înţelegerea potrivit căreia trebuiau să vândă aceste materiale de protecţie la preţ plafonat.

"Am decis să punem în vânzare în acest mod măştile fiindcă, din păcate, înţelegerea pe care am avut-o cu farmaciile nu a funcţionat, doar o parte dintre farmacii acceptând să pună în vânzare măştile furnizate la preţul convenit. În această situaţie, am convenit să comercializăm măştile prin punctele de vânzare ale unităţilor din subordinea Primăriei Oradea. (...) Sperăm că în felul acesta vom contribui la reintrarea în normalitate şi la limitarea răspândirii coronavirusului", a transmis edilul Oradiei. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Mastile, premisa unor amenzi fructuoase
OMS-ul a calculat ca dezinfectarea strazilor e ineficienta si chiar periculoasa.Manusile sunt inutile,daca te speli pe miini,iti creaza o falsa protectie...mai mult efect psihologic.Cu mastile e de studiat.Am vazut un documentar cu 2 medici americani care pledau contra mastilor,filtrarea aerului inspirat ducind la "adormirea" sistemului imunitar,care intra in cazarmi,marind vulnerabilitatea organismului la toti patogenii,nu doar covid.Altii zic ca, neputind expulza eficient aerul viciat,il regurgitezi(re-inhalezi) marindu-ti astfel propria toxicitate.Cert e ca masca e buna ca sa-i protejezi pe ceilalti,pentru sine...mai putin.E buna si pentru mascati.Pentru fabricantii de masti.Pentru hoti.Chiar si pentru primari.
Postat 17 Mai 2020, 13:21 de excalibur
ionel
Cumpara cateva si testeaza. Daca nu-ti permiti, sunt dispus sa-ti cumpar eu 10 buc. Cu titlu de donatie!
Postat 17 Mai 2020, 10:05 de Neutryno
?!
Cunoscandu-i primarului talentul de a da cu oistea-n gard mereu, intreb: ce masti, ce grad de protectie, cine le-a certificat? Ca-i plina piata de kkt-uri carora li se spune ..masti"!
Postat 17 Mai 2020, 05:32 de pinonel
CrisDumi
Nu ne zici nimic
Postat 16 Mai 2020, 13:57 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON