URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 August 2023, 20:44

Prietenii naturii: Tabără de ecologie pentru copii din medii vulnerabile (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru mulți dintre copiii din orfelinate, din familii monoparentale sau crescuți de bunici, vacanța de vară nu vine la pachet cu tabere sau alte asemenea activități plăcute, dar norocul lor este că există și oameni care nu îi uită. Aceștia sunt voluntarii Asociației Cătunul Verde, care, în parteneriat cu Centrul Prietenia Popești, au dus zeci de copii într-o tabără de ecologie.

Din 7 până în 11 august, 60 de copii și tineri au fost în tabăra „Prietenii naturii”, la căsuțe amplasate într-un cadru natural plăcut, în Bulz. Prima lecție de ecologie a fost cea despre folosirea transportului public, drumul spre tabără făcându-l cu trenul. Apoi, după ce s-au cunoscut între ei și au descoperit locul în care au ajuns, copiii au aflat cum pot avea grijă de natură și cum îi pot motiva și pe cei din jurul lor să o facă.

„L-am avut aproape pe Marcus Drimba de la asociația Aqua Crisius, care le-a făcut copiilor un traseu prin care au avut ocazia să descopere și să observe natura din jur, flora și fauna. În timpul drumețiilor au învățat despre plante, cum să identifice animalele după urme, cum se urmăresc păsările, cum arată cuiburile animalelor și multe alte informații valoroase”, au transmis organizatorii.

Alți voluntari i-au învățat pe copii despre importanța păstrării unui mediu curat, iar împreună cu copiii au făcut diferite activități eco, inclusiv reciclând flacoane într-o plută și creându-și suveniruri din materiale reciclate.

Tinerii care au participat ca voluntari în tabără și au coordonat activitățile au fost premiați de Centrul de Tineret Oradea administrat de Direcția Județeană de Sport și Tineret Bihor.

Tabăra a fost posibilă datorită oamenilor care au donat bani pentru asociația Cătunul Verde, asigurând astfel costurile cu mâncarea necesară. De asemenea, tabăra dedicată copiilor din medii defavorizate a fost sprijinită de firmele Celestica, VPK Packaging Salonta, carmangeria Moza Oradea, brutăria și patiseria Dolary Bratca, de Banca pentru Alimente Oradea, Asociația SOS Șansa Copiilor la Educație, Asociația Avram Iancu Beiuș, Asociația Serviciul Internațional de Salvare a Copiilor.

„Suntem recunoscători tuturor celor care au făcut posibilă această tabără devenită emblematică pentru activitatea noastră! Abia ce s-a terminat tabăra și am primit informații cu privire la posibilitatea unei colaborări pentru organizarea taberei și în 2024”, au mai transmis organizatorii, care și-au făcut un obicei din a crea clipe unice pentru copii în fiecare vară.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON