URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Ianuarie 2021, 11:22

Preşedintele Klaus Iohannis s-a vaccinat împotriva Covid-19: "Este o procedură simplă, nu doare. Acest vaccin e sigur şi eficient" (VIDEO)

Preşedintele Klaus Iohannis s-a vaccinat împotriva Covid-19: 'Este o procedură simplă, nu doare. Acest vaccin e sigur şi eficient' (VIDEO) (Sursa foto: Presidency.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, vineri, prima doză de vaccin împotriva Covid-19, la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila". 

Şeful statului urmează să o primească a doua doză de vaccin Pfizer - BioNTech, conform procedurii, peste 21 de zile.

"Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare şi vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient şi recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor de restricţie, ne vor scoate din pandemie. Vă doresc multă sănătate!", a declarat Iohannis, la ieşirea din spitalul "Dr. Carol Davila".

Iohannis a anunţat încă de marţi că se va vaccina anti-Covid public, pentru a marca începutul celei de-a doua etape a campaniei de imunizare.

Vineri, în România a început a doua etapă de vaccinare, după imunizarea cadrelor medicale.

Conform strategiei de vaccinare, în această etapă se pot imuniza persoanele de peste 65 de ani, dar şi cele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă: diabet zaharat, obezitate, afecţiuni cardio vasculare, afecţiuni oncologice, pulmonare, neurologice, renale, sindromul Down, afecţiuni hepatice, pacienţi transplantaţi, paicenţi care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosterioizi şi cei infectaţi cu virusul HIV/SIDA. 

De asemenea, în etapa a doua vor mai fi vaccinaţi muncitorii care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale: insituţiile statului, personalul din sectorul economic vital cum ar fi procesare, distribuţie şi comercializare a alimentelor de bază, şi anume: panificaţie, lactate, carne, fructe şi legume; uzine de apă, epurare, transport şi distribuţie apă; centrale electrice, producţie, transport şi distribuţie curent electric; unităţi de producţie, transport şi distribuţie gaze; unităţi de producţie, transport şi distribuţie combustibili lichizi şi solizi; unităţi de producţie, transport şi distribuţie medicamente şi materiale sanitare; transport de persoane şi mărfuri; noduri feroviare, aeroporturi civile şi militare, porturi esenţiale; comunicaţii, şi anume Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, radioul şi televiziunea naţionale;  personalul din unităţile de învăţământ şi creşe; personalul poştal şi din servicii de curierat; personalul cultelor religioase; personalul din mass-media care desfăşoară activităţi cu risc crescut de expunere la infecţia cu coronavirus şi personalul din domeniul salubrităţii şi deşeurilor.

În Bihor, vineri, au fost deschise doar şase centre de vaccinare din cele 23 pregătite pentru această etapă a campaniei. Potrivit unui comunicat transmis de DSP Bihor, celelalte centre vor fi deschise etapizat, în funcţie de numărul de vaccinuri primite. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Oare pe ce "peroada" va fi ferit? Fara "comorbitati"!
Din imagini reiese ca cititorul de prompter are timp nu doar de tenis, golf si schi, dar si de sala de forta. Toate astea in timpul serviciului, fireste.
Postat 16 Ianuarie 2021, 23:15 de 1x1
Să-i fie cu folos ... iar peste 3 săptămâni să ia și doza finală !?!
Atât de bun și eficient este vaccinul ăsta, încât trebuie să se reînțepe bufonul tot de două ori la 6 luni ... plus că poate oricând să se infecteze cu Covid și să transmită altora din jur !?! Pe pariu că pe domnișoara Carmen o să o lovească la genunchi ?!?
Postat 15 Ianuarie 2021, 21:54 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON