URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 August 2021, 13:46

Premierul Cîţu recunoaște că a făcut două zile de închisoare, pentru că a condus băut

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul Florin Cîţu a recunoscut, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a făcut 2 zile de închisoare, după ce a condus băut, în SUA.

Potrivit acestuia, este vorba despre o faptă comisă "acum 20 de ani".

"A fost vorba de conducerea sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenţie. Am făcut o greşeală acum 20 de ani", spune Florin Cîţu.

Premierul a adăugat că, pentru a plăti amenda, a fost nevoit să îşi vândă maşina şi că a circulat un an pe jos.

"Eu am condus, a fost o greşeală, am plătit foarte scump, a trebuit să-mi vând şi maşina şi am mers un an de zile pe jos. Nu e ceva cu care să te mândreşti", a mai arătat Cîţu.

Cât despre faptul că informaţia a apărut abia acum, Cîţu spune că are legătură cu campania internă din PNL. 

"Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie. Apare acum, în competiţia internă din PNL", a spus el.

Povestea a ieşit la iveală după ce site-ul flux24.ro a publicat sentinţa Curţii de Justiţie din Iowa, potrivit căreia actualul prim-ministru a fost condamnat, în anul 2001, la 2 zile de închisoare şi plata unei amenzi de 1000 de dolari.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
"Fara penali in functie"
Noroc ca romanii au mintea scurta.
Postat 12 August 2021, 17:13 de User anonimizat
Nu a fost "conducerea unui autovehicul sub inflența băuturilor alcoolice".
Numai în mintea bolnavă a susținătorilor "liberalismului românesc" poate fi vorba de alcool și/sau de o simplă contravenție. A ieșit nervos fostul șef SIE, ca să ne demonstreze că acest Câțu e "generalul" cu rol dublu în schema "programată" a Statului Român. Atât "de drept" cât și "paralel". Cine are minime cunoștințe în materie penală știe că în caz de alcool nu se pune problema implicării și negocierii din partea unui procuror federal. A fost vorba de consum și posesie de droguri peste limita utilizării în regim propriu. Un polițist a sesizat că "neterminatul" nu circula "în linie" și l-a oprit la timp. "Doctorandul" a vrut să conteste și astfel a ajuns ca un procuror să se pună deha curmezișul, făcând din Câțu un "turnător". Pentru că a "vărsat" totul iar procurorul a aflat astfel de unde erau drogurile, cu cine s-a mai împărțit, etc, etc, i-a acordat clemență și l-a lăsat cu orele petrecute în arestul poliției de sâmbătă până luni, la care judecătorul i-a pus și o amendă de 1.000 USD, plus cheltuielile judiciare, închise după 3 luni de la faptele comise de măscăriciul ajuns astăzi premier într-o țară "bananieră" după standardele din SUA. "Colonia" numită România este condusă astăzi de liberali. La Cotroceni e președinte un sociopat vândut străinătății, în legislativul țării e la vârf un bețivan notoriu, iar la guvernare e premier un drogat. În rest, serviciile și instituțiile lucrează pentru bănci, multinaționale și ambasade, iar țara a ajuns ca pe vremea "fanarioților", la cheremul "oportuniștilor" și "mercenarilor".
Postat 12 August 2021, 14:17 de KP
betivii
o intrebare care ne ingrijoreaza ; tara aceasta numai betivi poate sa aiba la conducere ? primul ministru inca nu s-a trezit, dar poporul?
Postat 11 August 2021, 14:47 de sarbi
Ei las…
stiu unu, ce probabil te sustine, ce a avut permisu suspendat pentru exces de viteza, un fleac de 70 la ora peste. stai linistit, poate uita celalalt buletinu acasa si declanseaza involuntar schizofrenia de campanie.
Postat 11 August 2021, 14:08 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON