URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Aprilie 2024, 11:35

Premieră pentru Oradea! Poliţia Locală a confiscat trei maşini folosite la abandonarea gunoiului (FOTO)

Premieră pentru Oradea! Poliţia Locală a confiscat trei maşini folosite la abandonarea gunoiului (FOTO) foto: Poliția Locală Oradea
Premieră pentru Oradea! Poliţia Locală a confiscat trei maşini folosite la abandonarea gunoiului (FOTO) foto: Poliția Locală Oradea
Premieră pentru Oradea! Poliţia Locală a confiscat trei maşini folosite la abandonarea gunoiului (FOTO) foto: Poliția Locală Oradea
Premieră pentru Oradea! Poliţia Locală a confiscat trei maşini folosite la abandonarea gunoiului (FOTO) foto: Poliția Locală Oradea
Premieră pentru Oradea! Poliţia Locală a confiscat trei maşini folosite la abandonarea gunoiului (FOTO) foto: Poliția Locală Oradea
Premieră pentru Oradea! Poliţia Locală a confiscat trei maşini folosite la abandonarea gunoiului (FOTO) foto: Poliția Locală Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În premieră, Poliţia Locală a confiscat anul acesta trei maşini folosite de proprietari la abandonarea gunoiului în Oradea.

Atunci gunoiul, pierzi şi maşina!

Autovehiculele - o dubiţă Iveco, un Volkswagen Transporter şi un Volkswage Golf - au fost imobilizate în depozitul municipalităţii din strada Academiei.

"Maşinile vor rămâne în custodie până la finalizarea tuturor contestaţiilor, după care vor fi predate către ANAF pentru a fi valorificate", a declarat vineri pentru BIHOREANUL directorul Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian.

Potrivit acestuia, proprietarul autoturismului VW Golf şi-a recunoscut fapta, în timp ce deţinătorii celorlalte două maşini au contestat sancţiunile.

Aceştia au susţinut, deloc credibil, că au descărcat provizoriu gunoaiele ce ar proveni din gospodărie ori din demolarea unor construcţii şi intenţionau ca ulterior să le ridice şi să le predea la groapa de gunoi.

"Cei trei şoferi şi-au descărcat gunoaiele din maşini într-o livadă, pe un teren al CFR-ului şi pe un amplasament din Episcopia. Unul dintre şoferi şi-a descărcat maşina seara, dar doi au acţionat ziua în amiaza mare", a explicat Milian.

Prinşi în flagrant

Contravenienţii au fost prinşi de polițiștii locali în flagrant.

"Șoferii au fost surprinși în timp ce descărcau gunoaiele din mașini după ce poliţiştii locali au supravegheat zonele în care au început să apară depuneri ilegale de gunoi pentru a stăvili fenomenul abandonului acestuia în oraş", a mai spus directorul Poliţiei Locale Oradea.

Proprietara autovehicului Iveco, o firmă, a fost amendată cu 50.000 lei, iar ceilalţi doi şoferi, persoane fizice, au fost amendaţi cu 30.000 lei.

Complementar, agenţii constatatori au dispus confiscarea maşinilor şi salubrizarea locului de către contravenienţi.

"Şoferii care şi-au aruncat gunoaiele în oraş au făcut curăţenie în urma lor", a spus Milian.

1.467 de sancţiuni

Potrivit evidenţelor Poliţiei Locale Oradea, în primul trimestru al acestui an, agenţii de teren au aplicat 1.467 de sancţiuni privind încălcarea legislaţiei de mediu.

Acestea au avut ca scop descurajarea abandonării sau depozitării ilegale a deşeurilor în Oradea, precum şi colectarea selectivă a acestora.

Conform OG 92 din 2021, este interzisă abandonarea, incendierea ori îngroparea deşeurilor, iar deţinătorii acestora sunt obligaţi să le colecteze selectiv.

Persoanele fizice riscă amenzi între 30.000 lei şi 45.000 lei, iar cele juridice - între 50.000 lei şi 70.000 lei. 

Suplimentar, poliţiştii locali pot dispune şi confiscarea autovehiculului folosit la transportul și abandonarea gunoiului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Dacă tot le-a confiscat ...
... atunci să și acopere impozitele auto aferente. Că altfel, după o lege trecută ca gâsca prin apă printre parlamentari, după 12 luni trebuie să restituie autovehiculele cu pricina proprietarilor, în aceeași stare tehnică în care le-a luat.
Postat 13 Aprilie 2024, 11:23 de KP
tot despre masini este vorba
Foarte buna masura! O intrebare: pe Strada 12 Octombrie, in dreptul casei...roz/rosii, pe partea dreapta, stau o duba si un autoturism de aproape 2 ani, cu rotile dezumflate, zgariate, etc...au numere de inmatriculare iar locatarii din zona spuneau zilele trecute ca au facut sesizari - nu stiu unde - dar masinile zac acolo in continuare. Credem ca avand in vedere ca stau de atat timp, ar putea fi ridicate. Se pare ca u le revendica nimeni.
Postat 12 Aprilie 2024, 15:25 de Oradeamea
Felicitări poliția locală
Din păcate cu toate ca se știe, mai există asemenea oameni. Genul de oameni arunca leșurile in râuri. Aceste acțiuni are trebui intens mediatizate.
Postat 12 Aprilie 2024, 12:30 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON