Sediul Poliţiei Municipiului Oradea intră în şantier, iar, până la finalizarea lucrărilor, poliţiştii orădeni se vor muta cu chirie în fostul sediu al Proiect Bihor, de pe strada General Gheorghe Magheru.
Anunţul a fost făcut marţi, de şeful Inspectoratului judeţean de Poliţie Bihor, chestorul Alin Haniş, într-o conferinţă de presă organizată la sediul Poliţiei Oradea, unde oamenii legii erau, deja, în plină mutare.
"De trei zile, colegii împachetează şi încarcă mobilier, tot, pentru a goli clădirea. Începând din 25 septembrie, până la finalizarea lucrărilor, sediul temporar al Poliției Municipiului Oradea se va afla pe strada General Gheorghe Magheru 23", a explicat chestorul Alin Haniş.
În perioada 18 - 24 septembrie, perioadă în care are loc relocarea, pentru situații aflate în competența Poliției Municipiului Oradea, cetățenii sunt rugați să se adreseze la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, din strada Parcul Traian nr. 18, unde, echipe de polițiști orădeni, specializate pe domeniile din competență, vor prelua și soluționa sesizările sau solicitările acestora.
"Vom pune panouri de informare şi aici, şi la sediul IJP Bihor, şi la noul sediu al Poliţiei Municipiului, de pe General Magheru, ca oamenii să ştie unde să se adreseze. Eu sper ca şantierul să înceapă de săptămâna viitoare", a mai arătat chestorul Haniş.
Poliţia Municipiului Oradea se mută în fostul sediu al Proiect Bihor de pe strada General Gheorghe Magheru nr. 23
Concret, execuția lucrărilor de renovare energetică la clădirea situată în strada Calea Aradului nr. 6 va începe din 25 septembrie, acest an, având un termen de finalizare a lucrărilor data de 30 iunie 2024. Până la finalul anului 2023, vor fi realizate lucrările în interiorul clădirii și refacerea acoperișului.
Valoarea totală a proiectului (cu TVA) este de 15,2 milioane lei, dintre care 5,3 milioane lei sunt fonduri externe nerambursabile, iar 9,8 milioane lei reprezintă finanțare publică națională.
Poliţiştii orădeni vor avea o clădire "smart", dar şi stații de încărcare vehicule electrice cu putere de peste 22 KW.
Proiectul prevede izolarea pereţilor exteriori ai clădirii, înlocuirea uşilor şi a ferestrelor, respectiv a tâmplăriei interioare, înlocuirea și termoizolarea conductelor de încălzire și apă caldă, precum și refacerea instalațiilor electrice, termice și sanitare.
De asemenea, clădirea va avea sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald, cu ventiloconvectoare racordate la unități de răcire tip chiller, cu funcționare în regim de pompă de căldură, recuperatoare de căldură, iar pe acoperiş vor fi montate panouri fotovoltaice și panouri solare cu tuburi vidate pentru producerea de apă caldă.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.