URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iulie 2019, 16:17

Poliţia Locală a aplicat 1.245 de sancţiuni proprietarilor terenurilor neîngrijite. Ce amenzi se dau pentru ambrozie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cine nu îşi ţine terenul curat plăteşte! Poliţia Locală a aplicat anul acesta 1.245 de sancţiuni proprietarilor terenurilor neîngrijite.

Întâi, se dă avertisment...

"În cursul anului 2019 au fost identificate un număr de 1.245 terenuri, iar în scopul salubrizării terenurilor respective au fost întocmite tot atâtea procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor persoanelor fizice şi juridice, deţinători ai terenurilor", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Potrivit directorului adjunct al Poliţiei Locale, Ioan Găluţ (foto), sancţiunile au fost aplicate gradual.

"Prima dată se aplică sancţiunea avertismentului. Agentul constatator stabileşte un termen de intrare în legalitate în funcţie de suprafaţa terenului, pentru că una este să cureţi o grădină mică şi alta să cureţi hectare întregi, şi doar dacă la expirarea termenului proprietarul nu s-a conformat, se aplică sancţiunea cu amenda", a declarat Găluţ.

Amenda, aplicată în baza HCL 873 din 2018, este de 1.000 – 2.000 lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv 2.000 – 2.500 lei în cazul firmelor.

Amenzi mult mai mari pentru ambrozie

Dacă poliţistul local descoperă pe teren şi ambrozie, situaţia se complică. Potrivit Legii 62 din 2018 privind combaterea ambroziei, agentul constatator este obligat să sesizeze cu privire la acest fapt comisia constituită la nivel de judeţ, prin ordin de prefect.

"În acest caz, amenda pentru ambrozie nu o mai aplicăm noi, ci comisia, şi este mult mai mare", a spus directorul adjunct al Poliţiei Locale.

Concret, proprietarii terenurilor infestate vor primi avertismente, iar în caz de neconformare, riscă amenzi între 750 şi 5.000 de lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv 5.000 - 20.000 de lei, în cazul firmelor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Pompierul piroman
Ambrozia e o problema.MARE. E declarata planta de carantina cu pericol biologic in UE.Raspindeste foarte mult polen.Polenul ajunge in narile tuturor. Cei mai sensibili au deja alergia declansata.Pentru ceilalti e o chestiune de timp pina vor face alergia, un an, doi...daca nu se iau masuri.Masura cu amenzi e discutabila.Se incadreaza la categoria celor cu hranitul porumbeilor si pisicilor contra amenzi.Pe logica politiei locale, daca ai un teren,fie si neingrijit,in viitor poti fi amendat daca pe ternul tau sunt rozatoare,pisici,porumbei,ciori,tintari,ciini. Daca ai ghinionul ca o haita de ciini sa atace sau chiar sa omoare pe cineva, mergi la puscarie.Pentru ca nu l-ai ingradit,pazit etc.Primaria, ca prim gospodar al orasului ,ar trebui sa abordeze problema frontal,profesionist,executiv.Angajeaza o firma de exterminatori profesionisti sa rezolve calamitatea.Costurile vor fi suportate din impozitele colectate cu drag de la cetateni,firme etc.Chiar cu riscul de a se mari nitel,taxele.Desigur exista riscul ca defrisarea sa coste de 10 ori mai mult decit ar fi normal.Dar merita,pentru un oras curat, pentru dezvoltare...
Postat 23 Iulie 2019, 01:20 de excalibur
@kuler
Poliția municipiului nu este poliția locală. Una aparține de MAI și are ca scop principal prinderea infractorilor și cealaltă aparține de Promarie având ca obiect ducerea la indeplinire a normativelor acesteia.
Postat 22 Iulie 2019, 23:08 de bde
Taiati-va buruienile de langa casă
Nu așteptați mila Domnului
Postat 22 Iulie 2019, 20:23 de Sandu1206
Nutrinol !
(...) Cum sa fii elegant cu cineva care din mandrie raporteaza ca a servit un HCL care incalca drepturile unora pe seama nevoilor altora? Filozofia dreptului nu s-a scris in Romania.
Postat 22 Iulie 2019, 20:18 de Boron
Frumosilor
Ar fi interesant sa vedem si moacele voastre, apoi votam si decidem cine arata ca un handi. Nu asa ar fi corect, "domnilor" care va legati de aspectul fizic al cuiva? Am pus ghilimelele pentru a sublinia faptul ca nu pareti nici pe departe niste domni, mai degraba precupete.
Postat 22 Iulie 2019, 19:21 de Neutryno
@ Boron
CENZURAT
Postat 22 Iulie 2019, 17:50 de Kuler
Interesant...
https://www.bihorel.ro/gradina-salbatica-balarii-inalte-de-jumatate-de-metru-la-sediul-politiei-municipiului-oradea/
Postat 22 Iulie 2019, 17:48 de Kuler
Suntem furati la bani prin amenzi.
Este o histerie totala de ja cu ambrozia asta, in fapt ea fiind o planta medicinale. Cine sufere de alergie nu are decat sa se trateze pe banii statului, nu sa ne oblige pe noi la munca si amenzi. Primaria cum sta cu extirparea ambroziei? (***)
Postat 22 Iulie 2019, 16:59 de Boron
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON