URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Decembrie 2023, 17:58

"PNL, sluga PSD". Poliţia Locală Oradea a amendat USR Bihor cu 18.000 lei pentru afişaj ilegal (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia Locală Oradea a aplicat USR 18 amenzi în valoare de câte 1.000 lei pentru afişaj ilegal, cu mesaje anti-liberale. Poliţiştii locali au surprins la începutul lunii decembrie trei echipe care, folosindu-se de maşini, inclusiv de una aparținând biroului notarial al soției liderului USR Bihor, Silviu Dehelean, s-au deplasat în oraş şi au lipit ilegal pe diferite clădiri afişe cu mesaj politic.

La lipit de afişe anti-liberale...

"În seara zilei de 3 decembrie, agenţii Poliţiei Locale Oradea au surprins trei grupuri a câte 2 persoane, care folosind o maşină a Partidului Uniunea Salvaţi România (USR) şi două maşini ale unor entităţi private, respectiv Novativ Imobiliare S.R.L şi Birou Individual Notarial Renata Dehelean, au lipit în mod ilegal afişe politice în mai multe zone din oraş", a anunțat miercuri Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Potrivit informării, acţiunea s-a desfăşurat "în afara perioadei electorale", iar afişele au fost lipite în zone precum Parcul Traian, Calea Aradului şi Bulevardul Decebal.

Afişele ilegale purtau mesaje politice anti-liberale, cum ar fi "PNL foame de bani" şi "PNL sluga PSD" şi făceau trimitere la pagina de internet "pnltaxemari.ro" asumată oficial de USR.

"Pentru afişele nelegale amplasate de USR în municipiul Oradea au fost aplicate, până la acest moment, 18 amenzi contravenţionale, fiecare în valoare de câte 1.000 de lei (minimul prevăzut de actul normativ pentru această faptă)", se menţionează în comunicat.

Sancţiunile au fost aplicate în baza Regulamentului de organizare şi desfăşurare a activităţii de publicitate instituit prin Hotărârea de Consiliu Local 370 din 2020.

"Vom contesta amenzile"

Contactat de BIHOREANUL, deputatul Silviu Dehelean, preşedintele USR Bihor, a spus că nu ştia despre numărul mare de amenzi primite de USR. "Ştiam de 9 amenzi aplicate la nivel naţional, nu de 18 amenzi date doar în Oradea", a spus Dehelean.

Informat cu privire la comunicatul Primăriei Oradea, USR-istul a refuzat să poarte o discuție și a ţinut să îşi precizeze punctul de vedere în scris.

"Afişele despre care se vorbeşte în comunicat nu sunt electorale, ele comunică un adevăr, iar cineva trebuie să spună acest adevăr, pentru că mass-media sunt de multe ori plătite să cosmetizeze sau să ascundă adevărul", a transmis Dehelan, care a precizat că "amenzile care au ajuns la noi vor fi contestate".

Deputatul consideră justificat demersul USR. "Campania exprimă un adevăr simplu şi uşor de verificat: PNL creşte taxele românilor şi o face de când a intrat în colaborarea toxică pentru România cu PSD. PNL gestionează ministerul Finanţelor şi a distrus bugetul ţării şi a frânat economia", a mai scris el.

Acesta nu a menţionat, însă, care a fost motivul pentru care USR a apelat la soluţia afişajului ilegal pentru a-şi face cunoscut mesajul anti-liberal și nu a făcut nicio referire legată de prezența mașinii biroului notarial al soției sale la acțiunea de lipire a afișelor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
:::::))))))
Am urmărit cat timp USR a fost în ședință de articol, am avut mai multe LAICURI ::::)))) USR se Lacu LAICURI, eu nu . Nici nu-s curios ::::))))) Dar totuși faptul ca propagandistii de seamă nu au comentat, ma face sa cred de la UZR sau PZD. Nu e prima oaracsnd ăștia își dau în cap :::)))
Postat 15 Decembrie 2023, 00:53 de Sandu2100
Pinonel
Cum a decurs ședința de ieri, nu prea ai comentat :::::))) ordin de la Dehelean ::::))) ai dat jos afișele, te-am văzut.
Postat 14 Decembrie 2023, 11:57 de Sandu2100
@excalibur
Noi îl hrănim, noi îi dăm să sugă! Cum? Bӑgȃndu-l in seamӑ, răspunzȃndu-i! Ignoră-l!
Postat 14 Decembrie 2023, 10:03 de pinonel
Spuneți-mi și mie să nu mor prost
Care îi diferența între afișe și reclamele plătite pe fb cu dezinformare? De ce în parlament la tribună pot să spună orice neadevăr, lucru relatat de televiziuni după? Șoșoacă declară niste idioțenii de stă râma-n coate, și nu am auzit să ia vreo amendă. Să poliția locală din Oradea a găsit adevăratul inamic al monstruoasei coaliții PNL+ PSD+ UDMR. Ne mirăm după aia cum se ridică aur și Șoșoacă... Îi merităm! Și la cum merge lumea la vot, o să ajungă în parlamentul european. După aia să vă aud mândri că suntem români, când urlă ca urangutanul pe acolo.
Postat 14 Decembrie 2023, 06:58 de Vio_427
excalibur
Știu ca deranjez, dar unde e comentatorii sportivi acum :::))))) Se vede ca propaganda de la.USR, între timp PSD tace și învață :::::)))
Postat 13 Decembrie 2023, 23:17 de Sandu2100
excalibur
Pe mine nu ma oprește nimeni, pt ca asta înseamnă libertatea PRESEI, după cum se vede, fraierii ceilalți nu comentează acum :::))))
Postat 13 Decembrie 2023, 23:14 de Sandu2100
It's a feature, not a bug
Totisi, nu-l opreste nimeni pe psihopatul asta?? Am reusit performanta sa-l ignor cu desavirsire, in ultima vreme,precum nu aud si nu vad reclamele TV, dar se pare ca a luat sub ocupatie blogul asta. Nu e un defect, e o insusire/caracteristica. Bleah...ani si ani de perversiuni. Asa dau faliment democratiile, cind dai drepturi fara discernamint. Bibliografie: votul cenzitar
Postat 13 Decembrie 2023, 23:03 de excalibur
Nu aveți curajul sa comentați
::::::))))
Postat 13 Decembrie 2023, 22:44 de Sandu2100
MU13PSD
MU13USR
Postat 13 Decembrie 2023, 22:43 de Sandu2100
Maikeltroll USR
Am mai multe, când aud de proști, doar proști se bucură de LAICURI ::::)) GOAGLE, FEISBUCE și TICTOACE ::::))) BOTOX ETC. ASTA SUNTEI VOI USR PROPAGANDA = PSD
Postat 13 Decembrie 2023, 22:43 de Sandu2100
Proasta satului
Ai "DISLAICURI" si cand ai dreptate, stii de ce!? Pentru că esti mai prost si mai idiot decât orice ființă de pe Terra!Pam,Pam!!!
Postat 13 Decembrie 2023, 22:39 de Maikeltroll
Am observat
Ca la câteva minute, dacă propaganda e in ședință ( acum e în ședință fraierii ) am și eu mai multe LAICURI, e buzy propaganda ::::::))))) ședințe, peste ședințe amu :::::)))) Dar comentarii de la ei Znici gând, se vede ca e în ședință PROPAGANDA :::::::))))
Postat 13 Decembrie 2023, 22:04 de Sandu2100
Totuși nu văd un articol de genul pe Bihon, dacă tot se zice ca e presă Libera
Dar nici PROPAGANDA nu e activa acum ::::))))
Postat 13 Decembrie 2023, 21:45 de Sandu2100
O fi ședință la USR și PZD
De ce nu apar comentatorii obișnuiți :::::)))) va trageți aerul în piept amu :::::))))) Dar nu va gândiți de ce sunteți PROȘTI :::::)))) O SA AVEM RĂSPUNSUL LA URMĂTOARE ALEGERI. Oradea și Bihorul merge mai departe, cu bune cu rele, cu taxe mărite sau nu. DTIM CE DA VOTAM
Postat 13 Decembrie 2023, 21:35 de Sandu2100
sanduivanov
După cum vezi e bine la ORADEA MARE dar și în BIHOR, FRAIERII AU AVUT TIMP DESTUL SA FACĂ PT CETĂȚENI, DAR ȘI-AU FACUT BUZUNARUL LOR, No amu vezi tu BOLOJAN și BIRTA FAC PT NOI, SI CHIAR DACĂ MA COPIEZI, SPER CA NU ESTI ATÂTA DE PROST SA NU VEZI CA BOLOJAN si BIRTA schimbă Oradea si BIHORUL Tu, USR și PZD sunteți IDIOTI cu i mare.
Postat 13 Decembrie 2023, 21:21 de Sandu2100
vasi/adi13 aka KP aka Mihăiță aka Petre93 aka Maikeltroll și alta propagandă mai nou Sanduboschetaru, mai nou sanduivanov, PINONEL, DRIAN PLATONA.
Unde sunteți, Cum apare un articol cu BOLOJAN sau BIRTA, nu dureaza 30-40 de minute si sunteți călare pe comentarii DERIZORII. Acum nu aveți curajul MIZERABILILOR.
Postat 13 Decembrie 2023, 21:13 de Sandu2100
https://m.ebihoreanul.ro/stiri/maxim-porky-usr-istul-daniel-palaghianu-ventilator-de-calomnii-fata-de-jurnalisti-177567.html
Alt cont USR FALS de PROPAGANDĂ. La ultimele alegeri ați luat su 5% , la următoarele NICI VOI NU O SA VA VOTAȚI :::::))))) Dar cu siguranță o sa începeți do CAMPANIE de PROPAGANDĂ IMPOTRIVA POLIȚIEI LOCALE.
Postat 13 Decembrie 2023, 21:11 de Sandu2100
vasi/adi13 aka KP aka Mihăiță aka Petre93 aka Maikeltroll și alta propagandă mai nou Sanduboschetaru, mai nou sanduivanov, PINONEL, DRIAN PLATONA.
Nu aveți curajul FRAIERILOR. NOAPTEA CA HOȚII .
Postat 13 Decembrie 2023, 21:07 de Sandu2100
USR = NOAPTEA CA HOȚII
Păi bă nebunilor, voi strigați " NOAPTEA CA HOȚII " catre PZD și ce faceți voi acum ::::)))) Bineînțeles sunteți ELECTORALĂ, MIZERABILILOR, asa vreti votul Orădenilor si Bihorenilor, Păi voi ne faceți PROȘTI pt ca VOTAM BOLOJAN și BIRTA, tuvă la guriță de NESIMȚIȚI. Bineînțeles mesajul se adresează local, BĂI IDIOTILOR, voi nu vedeți ca noi ACCEPTĂM TAXE MARITE, pt ca la noi din banii noștri se face pt noi ( IDIOTILOR ) si noi vedem asta, si va vedem cat de PROSTI e USR . Păi voi strigați PNL = PSD, Păi mă NEBUNILOR voi ați făcut PARANGHELIE împotriva lui BOLOJAN.
Postat 13 Decembrie 2023, 21:03 de Sandu2100
https://m.ebihoreanul.ro/stiri/strategi-la-cafeluta-cum-se-coc-mesajele-anti-pnl-ale-usr-si-psd-bihor-la-terasa-158306.html
Mai este materiale ::::))))
Postat 13 Decembrie 2023, 20:45 de Sandu2100
e si campanie electorala, dar e si vandalism
daca as fi locatar in blocul ala, as cere si asociatiei sa le intenteze un proces ptr vandalizarea blocului privat. Acolo nu e spatiul publicitar, bre partid de Muianu cu "arta" moderna. Nu mai lipiti voi afise pe portile caselor ca ies la voi cu coada de matura, sau cu avocatul.
Postat 13 Decembrie 2023, 20:41 de unu
PNL+PSD
Sunt in faza aia de nevroza cind numai o autodetonare le mai poate excita simturile. Un fel de sevraj, care cere o plonjare in gol, eliberatoare. Devastator cit de jos a ajuns establishmentul politic in tara asta. Pe vremea lui Dancila credeai ca nu poate fi nimic mai dezastruos. Ei , se poate. Ne-am dus la vale constant si sigur. Acuma mi-e dor de Dancila, o persoana terna, dar pozitiva. Ma ingrozeste gindul ca incepe sa-mi fie dor de Ciuca, cel cu frica de D-zeu. Ciolacu forever...
Postat 13 Decembrie 2023, 20:40 de excalibur
https://m.ebihoreanul.ro/stiri/usr-leaks-scandal-la-usr-bihor-cu-acuzatii-de-santaj-obsesii-anti-bolojan-si-target-uri-de-donatii-159062.html
Sa ne aducem aminte ce au facut in ultima campanie electorală.
Postat 13 Decembrie 2023, 20:36 de Sandu2100
USR FACE CA LA ULTIMELE ALEGERI
Sa ne aducem aminte când erau împreună cu PSD Împotriva lui Bolojan, Pavel ( PSD ) Bunoiu ( USR ) felicitări pt reușită :::::))) Dar tot nu învățați nimic , părerea me ca sunteti copii proști. Îi cunosc de la comentarii de pe Bihoreanul sau Bihon, același creon ::::)))
Postat 13 Decembrie 2023, 20:35 de Sandu2100
FSN
PNL+PSD=FSN. doua partide de tot rahatul unul mai prost ca altul, unul cu hoto mai mari ca altul. USR e singurul partid care se faulteaza singur, nu are nevoie de amenzi si FSN. Oricum Ciolacu ii plimba in leasa pe toate slugile si pe toti liderii din PNL, inclusiv pe Klaus, Bolojan e un zero absolut in sondaje, hop s-or gasit sa dea amenzi cand te vezi la 10-15 % din voturi. Klaus parca face intentionat lumea sa urasca cat mai mult PNL.
Postat 13 Decembrie 2023, 20:19 de sanduivanov
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON