URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Decembrie 2010, 10:55

Peste 2000 de studenţi, masteranzi şi tutori de practică sunt aşteptaţi să se înscrie în PracTeam

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Studenţii, masteranzii şi tutorii de practică interesaţi să se înscrie în grupurile ţintă ale proiectului cu finanţare europeană "PracTeam. Practica studenţilor economişti. Parteneriat inter-regional pe piaţa muncii între universităţi şi mediul de afaceri", la care participă facultăţile de profil din cadrul Universităţii Oradea, Universităţii de Vest din Timişoara şi Universităţii "Ştefan cel Mare" Suceava o pot face până pe 14 ianuarie 2011 la sediul universităţilor implicate în proiect.

Potrivit Ancăi Dodescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Oradea şi, totodată, managerul de proiect, în grupurile ţintă ale proiectului vor fi incluşi 162 tutori de practică, angajaţi în cadrul organizaţiilor gazdă pentru practică cu care se vor încheia acorduri de practică, 1620 studenţi şi 810 masteranzi.

"Tutorii vor trebui să aibă recomandarea din partea responsabilului de practică, angajamentul unităţii de practică de implicare în proiectul Practeam şi vor fi desemnaţi de către conducătorul unităţii de practică sau organizaţiei gazdă şi vor semna un angajament de implicare în proiect", a declarat Dodescu.

Studenţii care vor să participe la proiect trebuie să fie înmatriculaţi în anul II de studiu al universităţilor partenere, să nu fie angajaţi cu contract de muncă, contract civil sau alte forme şi să nu beneficieze de finanţare prin alte proiecte pentru efectuarea stagiului de pregătire practică.

În cazul masteranzilor, aceştia trebuie să fie înmatriculaţi la unul dintre programele de masterat de aprofundare acreditate organizate de universităţile partenere în anul de studiu în care este prevăzută activitatea de practică, să nu fie angajaţi cu contract de muncă, contract civil sau alte forme şi să nu beneficieze de finanţare prin alte proiecte pentru efectuarea stagiului de pregătire practică. "Atât studenţii, cât şi masteranzii trebuie să dea dovadă de interes şi motivaţie, seriozitate, pregătire respectiv experienţă extracurriculară", a mai arătat managerul de proiect.

Campania de informare şi înscriere în proiectul "PracTeam. Practica studenţilor economişti. Parteneriat inter-regional pe piaţa muncii între universităţi şi mediul de afaceri" este deschisă până pe 14 ianuarie 2011.

Proiectul urmăreşte dezvoltarea aptitudinilor de muncă ale studenţilor economişti în perioada stagiilor de pregătire practică şi intership, realizate în cadrul unui parteneriat inte-regional pe piaţa muncii înjtre universităţi şi mediul de afaceri, în vederea inserţiei economiştilor pe piaţa muncii.

Astfel, studenţii şi masteranzii vor face practică în cadrul acestui proiect, iar tutorii de practică, adică angajaţi ai firmelor care vor primi studenţi în practică, vor fi pregătiţi pentru a şti să sprijine tranziţia de la şcoală pe piaţa muncii a studenţilor.

Proiectul se va derula până pe 30 septembrie 2013 şi are o valoare totală de peste 19,8 milioane de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
interesant
si ca sa fie mai atractiv proiectul, enumerati firmele la care se va putea face practica..
Postat 26 Decembrie 2010, 21:49 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON