URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2021, 08:55

Percheziții în vama Borş. DGA și Parchetul Bihor caută dovezi într-un dosar de corupţie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţişti ai Direcţiei Generale Anticorupţie, coordonaţi de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au descins, marţi, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş I, acţiunea fiind declanşată într-un dosar de corupţie. 

Percheziţiile s-au desfăşurat în clădiri administrative din PTF Borş, pe arterele destinate controlului de frontieră, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară. 

Punctul de intrare în ţară a fost blocat marți dimineață pentru o perioadă de timp, pe ambele sensuri, vehiculele fiind dirijate spre Punctul de trecere a frontierei Borş ll. 

Imagini transmise BIHOREANULUI arată că în zona Borș I s-au format cozi de mașini.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, acţiunea ar fi una comună, desfăşurată atât de autorităţile judiciare române cât şi cele din Ungaria, şi vizează fapte de corupţie.

Potrivit aceloraşi surse, faptele ar fi fost comise în perioada 2020 - 2021.

Vor fi puse în aplicare 6 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru audieri.

La acţiune participă, spun aceleaşi surse, aproximativ 100 de poliţişti DGA, dar și mai multe echipaje de jandarmi.

Vom reveni cu informaţii suplimentare în momentul în care acestea vor fi disponibile. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Tot la 10-11 ani.
Ciclic, cam la trecerea fiecărui deceniu, se numără și se răresc frontieriștii care au exagerat în acumularea de capital propriu. Cei mai isteți trec peste orice verificări, reușind să ajungă precum Vasile Blaga, Marius Rotar sau Călin Gal, în medii "septice" care îi spală precum conductele de apă la interior.
Postat 07 Decembrie 2021, 16:06 de KP
Lupte interne doar
Sunt doar lupte interne ale statului paralel. Se schimba cadrele la conducere si trebuie un pic de agitatie. Nimic mai mult. Corupția va continua la fel. Dacă se dorea eliminată toți polițiștii se plimbau cu Logan și nu aveau atâtea terenuri și case trecute pe neamuri și pe prieteni și nu era așa bătălie pentru Borș de 25 de ani încoace. Se câștiga acum 10-15 ani și 3000 de Euro/zi, la agenții mici. La ăia mari dă cu virgulă.
Postat 07 Decembrie 2021, 16:05 de georgemarian
Cauza-efect
Vamesii au in fisa postului putina coruptie, mai multa sau mai putina... DNA-ul a rezolvat marile probleme de coruptie ale bihorului,respectiv ale tarii, si, prin urmare,a venit rindul " înlesnirea intrării în spaţiul Schengen a unor cetăţeni care nu îndeplinesc condiţiile pentru acest lucru" . Sa mori tu...Suntem zguduiti. Desigur ,faptul ca un kwh se scumpeste cu 100%, de la 0.75 la 1,50 lei, e un fapt natural,legal,pastorit de pnl,sri,guvern,presedinte. Asta in timp ce hidroelectrica,nuclearelectrica,romgaz marcheaza profituri de cartea recordurilor: [ https://www.topfirme.com/profit/ ].Sa traiti bine...
Postat 07 Decembrie 2021, 11:13 de excalibur
@andy11
normal, toti vamesii sunt plini de bani cu vile si masini scumpe. Toata lumea stie ca daca ajungi la vama te-ai realizat, si nu pentru ca ai cine stie ce salariu imens. Dar la noi judecatorii, in "naivitatea" lor, spun ca saracii sunt la prima abatere, le da 1-2 ani cu suspendare si ii pensioneaza anticipat - ca si in cazul vamesului prins cu spaga de acum cateva luni, pentru ca a fost la prima batere. Ceea ce e aberant, pentru ca nu poti sa ai 2 abateri de luare de mita, pentru ca dupa prima te da automat afara, si nu mai poti s-o comiti pe a 2-a :). Dar unde-i interes, se gasesc tot timpul scuze ca sa-i scapi. Si probabil la fel se va intampla si in cazul de fata
Postat 07 Decembrie 2021, 10:30 de marius_ro
praf in ochi
cu o floare nu se face primavara, singura solutie e intrarea in shenghen si desfiintarea punctului, altfel ies toti la pensie cu pensii speciale si buzunare pline de spaga, 80% din cei de acolo iau spaga la greu...
Postat 07 Decembrie 2021, 10:11 de andy11
pensionare
Se agita degeaba, probabil vor primi 1 an cu suspendare si pensionare anticipata, pentru ca li se face mila la judecatori de ei
Postat 07 Decembrie 2021, 09:27 de marius_ro
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON