URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2021, 08:53

Pepinieră de cadre: Încă un angajat de la Inspectoratul în Construcții ajunge șef în Primăria Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul de Stat în Construcţii Bihor devine, pas cu pas, pepinieră de cadre pentru Primăria Oradea şi alte structuri subordonate.

La câţiva ani după ce fosta şefă a instituţiei, Adriana Lipoveanu, s-a mutat de la ISC la conducerea Urbanismului municipal, actualul inspector-şef Lucian Chindlea se pregăteşte să preia funcţia de director general al Companiei de Apă Oradea, iar unul dintre inspectori, inginerul drumar Sebastian Marchiş, va deveni, din 8 septembrie, şef peste Direcţia Tehnică a Primăriei, cu detaşare pe 6 luni, după pensionarea fostului director Mircea Ghitea.

Bihorel a aflat că Marchiş, clujean la origine, este nu doar unul dintre cei mai "ai dracului" inspectori de drumuri, care a băgat groaza în firme ce au făcut lucrări de mântuială, ci şi instructor de dansuri populare şi membru al Asociaţiei Fiii Cămăraşului, din comuna clujeană Cămăraşu, cu care chiar a şi reprezentat România la festivaluri internaţionale de folclor.

Rămâne de văzut, de luna viitoare, dacă va pune constructorii să joace după muzica lui sau viceversa...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
"Trofeul calitatii",oferit de decidentii primariei Oradea "stafului"de la ISC Oradea 1
Pupincurismul, slugarnicia si obedienta fata de "puternicul zilei" sunt criterii de baza, prioritare in stabilirea competentei profesionale pentru ocuparea unor posturi de conducere, in Directiile si Institutiile "pastorite"de Primaria Oradea.Ce era de dovedit , ati reusit.....fara nicio justificare, fara pic de rusine fata de cetateanul simplu oradean,onest si credul ..... Oare si Institutiile statului din Bihor, cu atributiuni de control si sanctionare a celor care incalca Legea, sa fie subordonate "puternicului zilei" de la Oradghia Mare?
Postat 31 August 2021, 12:52 de platona
Re: nihil.
OK să ce? Chiar crezi că dacă directorul general de la CAO și cel de la Dir. Tehnică a primăriei pleacă un an în vacanță de nu mai aude nimeni de ei, o să ai apă mai puțină la robinet și străzile mai murdare? E suficient să-ți spun că, în 2009, Chindlea s-a dus cu plicul cu 50.000 Euro la sediul PDL din Modrogan, ca să nu-l dea afară guvernul Boc din poziția pe fare o avea la locanta din Oradea. Așa că, l-au făcut șef peste ditamai regionala de la Cluj, pus pe motive de evidentă competență, nu-i așa? A lucrat doar cu hârtii tot timpul, habar n-are ce înseamnă programul pe Bihor al introducerii apei la toți cei 600.000 de locuitori și, totodată, realizarea canalizărilor în 101 de localități ale județului.
Postat 30 August 2021, 17:09 de KP
titlul e gresit
mai corect era camarila in loc de pepiniera. dar poate se vor dovedi buni manageri, ca pana acum au facut doar teorie...si practica te omoara
Postat 30 August 2021, 16:01 de ferfeleaga
@kp
Pai daca i-i cunosti spune-ne si daca sunt ok pe posturile alea, nu doar istoricul. Spagile in posturile alea(sub o forma sau alta) sunt omniprezente nu ajuta mult informatia aia.
Postat 30 August 2021, 13:29 de nihil
Îi cunosc oe Chindlea și pe Marchiș ca pe buzunarul meu.
De două decenii încoace, că a fost vorba de Cluj sau de Oradea, s-au menținut pe posturi bune, dând parandărăt la șefi de partide din șpăgile luate de la patroni de firme din domeniu. Ca să ajungi director CAO am convingerea că s-au pus la bătaie cel puțin 100.000 Euro. Iar pentru postul de director al Dir. Tehnice din PMO pe la 50.000 Euro. Mai ales că, până în urmă cu un an, în mod sigur nici Chindlea și nici Marchiș nu erau membri PNL.
Postat 30 August 2021, 09:43 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON