URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 10 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Vai, ce tragedie! O firmă din Oradea a blocat programul Casa Verde, lansat cu mult tam-tam și foarte târziu de geniile din Ministerul Mediului. De fapt, firma în cauză n-a făcut decât să ceară să se respecte legea. Or, ea fusese exclusă din lista instalatorilor validați de Administrația Fondului de Mediu, pentru că slujbașii de la Stat nu au respectat procedura, așa că patronii au deschis proces...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
08 August 2017, 15:22

Patru luni întârziere. Drumul din faţa aquapark-ului este în curs de finalizare. Vezi cum arată! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Drumul din faţa aquapark-ului este în curs de finalizare. "Drumul a fost mutat către linia ferată, şoseaua a fost asfaltată, parcarea a fost lărgită cu 118 locuri plus alte trei locuri pentru autocare, iar la intersecţia străzilor Aleea Ştrandului, Olteniei şi Piatra Craiului a fost amenajat un sens giratoriu", a declarat viceprimarul Florin Birta, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la faţa locului.

Potrivit edilului, până la sfârşitul lunii, constructorii mai au de marcat trotuarele şi pista pentru biciclete, de amenajat rigolele, de nivelat terenul şi de amenajat spaţiile verzi.

"În următoarea perioadă vom căuta un parteneriat privat care să amenajeze un spaţiu verde în sensul giratoriu nou construit. În paralel vom planta în toamnă de-a lungul liniei ferate un aliniament de arbori cu rol de perdea verde", a spus Birta.

Programată să se încheie cel târziu pe 1 mai, înainte de deschiderea sezonului estival, reamenajarea zonei a întârziat nu mai puţin de patru luni.

În ciuda acestui fapt, asocierea de firme formată din Gauss Topo, Abed Nego şi Ritmoteh, care şi-a asumat finalizarea lucrărilor în termen de şase luni începând de la data de 1 noiembrie 2016 nu va fi penalizată.

"Şantierul a fost închis pe timpul iernii, când nu s-a putut lucra, după care în primăvară lucrările au fost întârziat de intervenţii cum ar fi înlocuirea reţelelor de termoficare care traversează zona pe sub parcare sau lucrări suplimentare precum amenajarea pistei pentru biciclete", a spus Birta.

Potrivit viceprimarului înainte de sfârşitul anului orădenii vor putea ajunge la aquapark cu bicicleta pe pista deja amenjată în parcul Brătianu.

Mai mult, aceasta va fi prelungită din dreptul bazei sportive Dinamo, unde se opreşte în prezent, până la Podul Constantin Prezan unde se va conecta la pista existentă în Calea Clujului.

Lucrările de reamenajarea a zonei au costat 3,7 milioane lei şi au implicat inclusiv întubarea Pârâului Întunecat care traversează zona.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.614 RON
  • 1 EUR = 4.9679 RON
  • 1 HUF = 0.0131 RON