URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 August 2017, 15:22

Patru luni întârziere. Drumul din faţa aquapark-ului este în curs de finalizare. Vezi cum arată! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Drumul din faţa aquapark-ului este în curs de finalizare. "Drumul a fost mutat către linia ferată, şoseaua a fost asfaltată, parcarea a fost lărgită cu 118 locuri plus alte trei locuri pentru autocare, iar la intersecţia străzilor Aleea Ştrandului, Olteniei şi Piatra Craiului a fost amenajat un sens giratoriu", a declarat viceprimarul Florin Birta, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la faţa locului.

Potrivit edilului, până la sfârşitul lunii, constructorii mai au de marcat trotuarele şi pista pentru biciclete, de amenajat rigolele, de nivelat terenul şi de amenajat spaţiile verzi.

"În următoarea perioadă vom căuta un parteneriat privat care să amenajeze un spaţiu verde în sensul giratoriu nou construit. În paralel vom planta în toamnă de-a lungul liniei ferate un aliniament de arbori cu rol de perdea verde", a spus Birta.

Programată să se încheie cel târziu pe 1 mai, înainte de deschiderea sezonului estival, reamenajarea zonei a întârziat nu mai puţin de patru luni.

În ciuda acestui fapt, asocierea de firme formată din Gauss Topo, Abed Nego şi Ritmoteh, care şi-a asumat finalizarea lucrărilor în termen de şase luni începând de la data de 1 noiembrie 2016 nu va fi penalizată.

"Şantierul a fost închis pe timpul iernii, când nu s-a putut lucra, după care în primăvară lucrările au fost întârziat de intervenţii cum ar fi înlocuirea reţelelor de termoficare care traversează zona pe sub parcare sau lucrări suplimentare precum amenajarea pistei pentru biciclete", a spus Birta.

Potrivit viceprimarului înainte de sfârşitul anului orădenii vor putea ajunge la aquapark cu bicicleta pe pista deja amenjată în parcul Brătianu.

Mai mult, aceasta va fi prelungită din dreptul bazei sportive Dinamo, unde se opreşte în prezent, până la Podul Constantin Prezan unde se va conecta la pista existentă în Calea Clujului.

Lucrările de reamenajarea a zonei au costat 3,7 milioane lei şi au implicat inclusiv întubarea Pârâului Întunecat care traversează zona.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON