URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Februarie 2023, 09:52

Orașul starurilor: Cum decurg filmările la producția „21 de rubini” și ce spune despre Oradea celebrul actor Mickey Rourke (FOTO/VIDEO)

Orașul starurilor: Cum decurg filmările la producția „21 de rubini” și ce spune despre Oradea celebrul actor Mickey Rourke (FOTO/VIDEO) (foto: BIHOREANUL / Instagram)
Orașul starurilor: Cum decurg filmările la producția „21 de rubini” și ce spune despre Oradea celebrul actor Mickey Rourke (FOTO/VIDEO) Instagram / Mickey Rourke
Orașul starurilor: Cum decurg filmările la producția „21 de rubini” și ce spune despre Oradea celebrul actor Mickey Rourke (FOTO/VIDEO) (foto: sursă BIHOREANUL)
Orașul starurilor: Cum decurg filmările la producția „21 de rubini” și ce spune despre Oradea celebrul actor Mickey Rourke (FOTO/VIDEO) Instagram / Anthony Delon
Orașul starurilor: Cum decurg filmările la producția „21 de rubini” și ce spune despre Oradea celebrul actor Mickey Rourke (FOTO/VIDEO) foto: Eirina Film, Laura Mega
Orașul starurilor: Cum decurg filmările la producția „21 de rubini” și ce spune despre Oradea celebrul actor Mickey Rourke (FOTO/VIDEO) foto: Instagram / Loredana Groza
Orașul starurilor: Cum decurg filmările la producția „21 de rubini” și ce spune despre Oradea celebrul actor Mickey Rourke (FOTO/VIDEO) Instagram / Loredana Groza
Orașul starurilor: Cum decurg filmările la producția „21 de rubini” și ce spune despre Oradea celebrul actor Mickey Rourke (FOTO/VIDEO) foto: Instagram / Elisbetta Pellini
Orașul starurilor: Cum decurg filmările la producția „21 de rubini” și ce spune despre Oradea celebrul actor Mickey Rourke (FOTO/VIDEO) Instagram / Mickey Rourke
Orașul starurilor: Cum decurg filmările la producția „21 de rubini” și ce spune despre Oradea celebrul actor Mickey Rourke (FOTO/VIDEO) foto: Paul Lelea / BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mickey Rourke la vânătoare într-o pădure de lângă Oradea, Anthony Delon la petrecere în pijama într-un restaurant din oraş, Elisabetta Pellini la clubbing cu Cătălin Botezatu, iar Loredana Groza - în ţinută fancy - încântată de o cină cu gulyás şi pălincă, sub clar de lună...

Încă din timpul filmărilor, producţia "21 de rubini" a oferit scene inedite şi memorabile, în special orădenilor. Unele dintre acestea au fost anume create pentru peliculă, iar altele s-au întâmplat spontan în pauze...

Lumea în care trăim

Apreciat şi premiat pentru filmele sale "Dimineaţa care nu se va sfârşi" şi "Glasul care strigă în pustie", preotul ortodox Ciprian Mega, stabilit în Oradea, a transformat oraşul într-un mare platou de film pentru noua sa producţie, "21 de rubini".

Mega-starul din distribuţie este Mickey Rourke (70 de ani), actor premiat cu Globul de Aur, BAFTA şi nominalizat la Oscar. În "21 de rubini" joacă şi alţi actori de marcă precum Anthony Delon, fiul celebrului Alain Delon, italianca Elisabetta Pellini, Dorel Vişan, Dana Rogoz. Filmul o are în centru pe Nina, o tânără procuroare interpretată de Corina Moise, a cărei poveste pare inspirată din actualitatea politică românească şi face trimitere la personaje reale.

"Nina împreună cu iubitul ei, Yuri (Anthony Delon), regizor de film, lucrează la dezvoltarea unui scenariu, inspirat dintr-un tablou de familie. Tensiunile politice de la sfârşitul anului 2022 o aduc pe Nina în atenţia publică, numele ei fiind vehiculat pentru poziţia de Procuror General al României. Numirea în această funcţie depinde, însă, de Mickey Mandovanis (Mickey Rourke), Secretar de Stat al Guvernului american, şi de Nicoletta Delalachiessa (Elisabetta Pellini), reprezentanta Comisiei Europene", au publicat creatorii în sinopsis.

"Experienţă incredibilă!"

Începute pe 6 februarie în interiorul Imprimeriei de Vest din Oradea, filmările au continuat săptămâna trecută în mai multe locaţii, inclusiv cu implicarea unor "actori de o zi". Zeci de bihoreni şi nu numai s-au dus ba la Teatrul Regina Maria, ba la Sinagoga Sion - aici îmbrăcaţi în ţinute de gală - pentru a face figuraţie în noua producţie a lui Ciprian Mega.

Ajuns în Oradea luni, primele imagini cu Mickey Rourke pe platourile de filmare (în foto cu Ciprian Mega) au fost făcute publice marţi de la restaurantul Corsarul din Cetatea Oradea, fiind semnate de Laura Mega, producător al filmului. Tot de-acolo a ieşit la iveală un clip în care actorul hollywoodian îi cere o binecuvântare preotului-regizor înaintea unei scene.

foto: Eirina Film, Laura Mega

Marţi seara, orădenii care s-au înscris să facă figuraţie în "21 de rubini", l-au putut vedea în carne şi oase la Sinagoga Sion, pentru scena unei recepţii oficiale, pe Mickey Rourke, un adevărat star de Hollywood, cu o carieră impresionantă şi un trecut tumultuos. "Am vrut să fim parte din proiect, să-i vedem, să atingem lumea asta", a spus una dintre figurante.

Rourke şi-a făcut apariţia după ce echipa de producţie terminase set-up-ul, fiind încadrat de doi bodyguarzi locali, el călătorind, de altfel, în România doar cu asistentul său personal. "My team is one person" (Echipa mea este o singură persoană), avea să explice el BIHOREANULUI într-un interviu exclusiv.

La gulyás şi pălincă

În timp ce Mickey Rourke s-a ferit de întâlniri prea lungi cu publicul, Anthony Delon şi Elisabetta Pellini s-au fotografiat cu mai mulţi fani.

Miercurea trecută, filmările au continuat la Astoria şi în clădirea Teatrului, iar seara la restaurantul Rivo, unde, aparent, s-a "tras" scena unei petreceri în pijamale, după cum a dezvăluit pe pagina sa de Instagram Anthony Delon (foto), care a publicat imagini cu atmosfera, precum şi cu el, dansând de zor.

Foto: Instagram

Joia trecută, filmările s-au mutat într-o pădure de la ieşirea din Oradea, pentru o scenă de vânătoare, Mickey Rourke postându-se pe Instagram în ţinută adecvată şi cu o puşcă la purtător.

Şi Loredana Groza şi-a făcut apariţia în respectiva locaţie de filmare, unde n-a rezistat unei porţii sănătoase de gulyás (foto) şi unui pahar cu pălincă.

Foto: Instagram

Loredana a avut de filmat abia a doua zi, vineri, care a fost totodată ultima zi de filmare pentru Mickey Rourke în Oradea.

"Este o experienţă grozavă. Abia aştept să mă întorc aici", scrisese încă de miercuri actorul pe contul său de pe aceeaşi reţea de socializare.

Sâmbătă, Loredana a publicat pe rețelele de socializare o fotografie în care apare alături de Mickey Rourke. Ea s-a destăinuit fanilor că s-a îndrăgostit de actorul american cu mulți ani în urmă, după ce l-a văzut în filmul „9 săptămâni și jumătate”. „N-am încetat să visez că într-o zi îl voi întâlni. Și-acum suntem aici, împreună, pe platoul filmului 21 de rubini, scris și regizat de Ciprian Mega”, a scris artista. 

Oradea, pe Instagramul vedetelor

De altfel, vedetele prezente la Oradea nu s-au ferit să publice tot soiul de imagini, ba de pe platou, ba de prin oraş, ţinându-şi fanii la curent cu activităţile lor. Anthony Delon a cam suferit de frig, mai ales în primele zile în Oradea, după cum a mărturisit chiar el, dar totuşi a ieşit la shopping prin oraş, despre care a spus că este "super beau" (foarte frumos). 

Totuşi, Elisabetta Pellini a fost cea mai expansivă dintre artiştii din distribuţie. Ea a ieşit la un party la sala Ambasador din Oradea alături de designerul Cătălin Botezatu, cu care a dansat de zor şi care i-a făcut cadou diverse ţinute, întreaga distracţie publicând-o chiar ea pe Instagram.

Foto: Instagram

Tot italianca a fost cea care a lăudat Oradea şi arhitectura oraşului cel mai mult în "story-urile" ei, dar şi într-o discuţie cu BIHOREANUL.

"Îmi place să fac fotografii, iar la Oradea sunt atâtea locuri superbe de pozat. În acest fel şi italienii vor putea vedea frumuseţile acestui oraş...", a spus actriţa. Aşadar, cu producţia "21 de rubini", nu numai că vedetele au venit în Oradea, ci îi cheamă şi pe alţii să ne descopere oraşul...


INTERVIU CU MICKEY ROURKE:

"Trebuie să fii neînfricat"

Idol hollywoodian, boxer profesionist, actor premiat, Mickey Rourke a fermecat în celebrul film cu scene erotice "9 săptămâni şi jumătate", alături de Kim Basinger, l-a înfruntat pe Robert De Niro în thriller-ul "Angel Heart" şi a fost protagonistul unei reveniri spectaculoase în 2008 cu drama "The Wrestler", despre un luptător aflat la final de carieră, pentru care a fost premiat cu Globul de Aur şi BAFTA şi nominalizat la Oscar.

Aflat la Oradea pentru a filma în producţia "21 de rubini", Mickey Rourke, altfel o prezenţă discretă, a acceptat să acorde un interviu BIHOREANULUI chiar într-o pauză de filmări...

- Ce impresie v-a lăsat România şi, în special, oraşul nostru, Oradea?

- Îmi place oraşul vostru mult. Oamenii sunt foarte amabili. Filmările de astăzi (n.r – miercuri, 15 februarie) au mers foarte bine. Toţi oamenii din România care lucrează în echipa de producţie au fost drăguţi, serviabili şi într-o dispoziţie grozavă. Aşadar, este uşor (n.r. - să filmezi) când toată lumea zâmbeşte în timp ce lucrează.

- Aţi mai fost în România, dar nu şi la Oradea...

- Am mai fost în România şi (zâmbeşte) am petrecut multe nopţi în oraş cu Ilie Năstase, aşa că nu-mi amintesc prea multe... Am încercat să iau legătura cu el, dar este într-un oraş aflat la depărtare de aici, voiam să-l salut. Aşa că: Ilie, salut, ce faci? Îmi este dor de tine. Mi-aş fi dorit să te văd în această călătorie, dar cu următoarea ocazie.

- Vă rog să ne povestiţi despre munca alături de regizorul Ciprian Mega.

- Când am auzit că urmează să lucrez cu un regizor care are şi o altă carieră (n.r. - este preot) m-am gândit: "Wow, trebuie să fie complicat". M-am întrebat cum poţi să jonglezi cu ambele lumi şi am avut nişte emoţii fiindcă este vorba despre două lumi total diferite. Cum se îmbină acestea? În prima zi când l-am întâlnit mi-am dat seama că da, poate să le facă pe amândouă. Asta mi-a spus instinctul. Sunt o persoană care se bazează pe instinct. Nu sunt cea mai inteligentă persoană din lume, dar am instincte bune şi am avut instincte bune în ceea ce-l priveşte pe regizor. În toate scenele şi lucrând cu diferiţi actori, el ştie exact ce vrea să facă. Dacă nu iese aşa cum vrea, spune: "Mai vreau o dublă". Şi dacă nici aceea nu e bună, spune: "Mai vreau una!" şi imediat ajungem la încă patru duble (râde). Dar îmi place asta şi îl respect fiindcă vrea perfecţiune, vrea să se ştie despre filmul lui şi despre complicaţiile din lumea de astăzi. Şi cred că asta este admirabil. În felul lui, face un lucru binecuvântat pentru lume transmiţând acest mesaj...

- Am văzut un clip în care i-aţi cerut regizorului o binecuvântare înainte de o filmare. Sunteţi un om religios?

- Da, mă rog în fiecare zi de ceva vreme...

- Asta înseamnă că aveţi o conexiune specială cu dl. Mega?

- Da, bineînţeles că am! Nu m-aş afla aici vorbind cu dvs. dacă nu aş fi avut. Aş fi plecat acasă încă din prima zi.

- Aţi apucat să vedeţi ceva din oraşul nostru?

- Nu prea, fiindcă lucrăm intens şi avem un buget limitat. Trebuie să lucrăm cu toţii ca o echipă, să fim cu toţii pe platou la timp, echipa de producţie, toţi.

- Aveţi o carieră impresionantă şi mulţi actori sunt încântaţi de prezenţa dvs. în România. Aveţi vreo lecţie de carieră pentru cei care vor să reuşească în industrie?

- Cel mai sincer lucru pe care-l pot spune este că, dacă vrei să fii bun sau foarte bun, ca actor, trebuie să fii neînfricat. Ca actor, nu poţi să-ţi laşi emoţiile să-ţi stea în cale, trebuie să-ţi depăşeşti slăbiciunile. Când regizorul spune "let’s go", trebuie să fii pregătit să joci fără frică. E simplu.

- Trebuie să ai ceva în comun sau ceva anume care să-ţi placă la personajul pe care-l joci?

- Da, dar nu pot să transmit asta dacă nu lucrez cu regizorul potrivit, dacă nu am scenariul potrivit. Scenariul (n.r. - în cazul filmului "21 de rubini") este scris foarte bine, regizorul îşi face treaba foarte bine, iar munca mea devine mult mai uşoară. Aşadar, în fiecare zi vin cu plăcere la muncă. Şi asta nu se-ntâmplă întotdeauna... (râde).


PRIETENII LUI MICKEY
Visul numit "Loki-Ville"

Mare iubitor de câini, cărora le-a adus mulţumiri şi în discursul său de la Globurile de Aur, Mickey Rourke a destăinuit BIHOREANULUI o dorinţă veche de a sa, care nu s-a împlinit, aceea de a ridica în România un adăpost pentru câinii vagabonzi. El a mărturisit că atunci când, în urmă cu ani de zile, a vizitat Bucureştiul, a luat cu el în America o căţeluşă fără stăpân, "dintr-o pădure", pe care o botezat-o Angel.

"Mi-am spus că mă voi întoarce în SUA şi voi încerca să adun destui bani ca să construim un adăpost pentru câinii vagabonzi, unde să fie dresaţi atât cât să poată fi adoptaţi. Dar nu am putut obţine niciun dolar de la toţi aceşti oameni care pretind că iubesc animalele. Eu, personal, nu am banii necesari să construiesc adăpostul. Încă mă simt ruşinat că n-am reuşit, fiindcă mi-am dorit atât de mult", a povestit deschis Mickey Rourke.

El voia să numească adăpostul după unul dintre câinii lui, Loki, care a murit: "Peste 200 de ani, când de mine va mai fi doar praful, mi-ar fi plăcut să cred că acest loc ar fi fost încă acolo. Şi toţi aceşti câini, în loc să fie omorâţi, ar fi fost duşi în Loki-Ville...".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON