URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Februarie 2023, 14:00

Actrița italiană Elisabetta Pellini, party în Oradea cu designerul Cătălin Botezatu. Unde s-au distrat cei doi (VIDEO)

Actrița italiană Elisabetta Pellini, party în Oradea cu designerul Cătălin Botezatu. Unde s-au distrat cei doi (VIDEO) capturi video / Instagram
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În această perioadă, Oradea este casa vedetelor. Sosită în orașul de pe Crișul Repede pentru filmările producției „21 de rubini”, actrița italiană Elisabetta Pellini a ieșit la petrecere cu Cătălin Botezatu, la Ambasador, în seara în care pe scenă a urcat Antonia. 

Elisabetta Pellini a publicat pe Instagram o serie de imagini cu petrecerea, inclusiv cu o parte din concertul Antoniei pe scena orădeană. De asemenea, atât actrița, cât și apropiații ei au publicat pe aceeași rețea clipuri în care Elisabetta Pellini primește o serie de cadouri din partea lui Botezatu și a brandurilor cu care acesta colaborează. 

Amintim că designerul Cătălin Botezatu petrece destul de mult timp în Oradea în ultima perioadă, colaborând în diferite proiecte de lifestyle cu Marius Molan, deținătorul unei agenții de manechine, și spunând că nu exclude să se stabilească aici. 

Cu un palmares de numeroase seriale, scurtmetraje și lungmetraje, în special produse în Italia, Elisabetta Pellini a ajuns la Oradea zilele trecute, publicând încă de la început mici clipuri cu centrul urbei, despre care a spus că este „cel mai frumos oraș din România”. 

Filmul „21 de rubini”, care se turnează zilele acestea în Oradea, face o radiografie a României post-decembriste, văzută prin ochii preotului orădean Ciprian Mega. Populat cu primari, foști securiști, politicieni și clerici, toți mai mult sau mai puțin corupți, scenariul nu diferă mult de viață. 

În această perioadă, producția i-a adus la Oradea pe Anthony Delon, Elisabetta Pellini, Dana Rogoz, Daniel Buzdugan, Corina Moise și alții, iar săptămâna viitoare este așteptată sosirea celebrului Mickey Rourke, care va juca, la rându-i, în „21 de rubini”. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Se stie..
..ce cauta la Orade..Merge la Balc la castel..A uitat coana Leana chilotii acolo..trebuiesc recuperati de chilotarul cel vestit!
Postat 13 Februarie 2023, 09:55 de grigore
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON