URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Februarie 2023, 16:24

Exclusiv! Imagini în premieră de pe platoul de filmare al peliculei „21 de rubini” din Oradea. Vezi cine sunt protagoniștii! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luni au început la Oradea primele filmări ale peliculei "21 de rubini", în scenariul şi regia preotului orădean Ciprian Mega, în care joacă şi celebrul actor american Mickey Rourke, dar şi alte VIP-uri, între care şi fiul lui Alain Delon.

BIHOREANUL a intrat în culisele primei zile de filmări şi vă prezintă protagoniştii!

"Atenţie, filmăm!"

Echipa de filmare a ieşit în teren luni încă înainte să se lumineze de ziuă. "Am început filmările dimineaţă, la ora 7, cu mai multe secvenţe de la o deplasare cu maşina în zona centrală a oraşului", a declarat pentru BIHOREANUL scenaristul şi regizorul Ciprian Mega.

Primele cadre de interior au fost filmate în cursul după-amiezii, în sediul "Imprimeriei de Vest", din Calea Aradului.

Actorii Corina Moise şi Anthony Delon au intrat în rolurile personajelor - procuroarea Nina, respectiv prietenului ei, Yuri -, în scena unui interviu în studio susţinut cu oameni de radio interpretaţi de moderatorul Daniel Buzdugan şi actriţa Dana Rogoz.

Pregătirile au început încă din prima parte a zilei, cu amenajarea studioului, iar filmările au implicat o echipă formată din peste 50 de tehnicieni, specialişti de platou şi artişti.

"E prima zi de filmări şi totul e foarte nou pentru mine. Am emoţii foarte mari, dar sper să fie constructive. Regizorul Ciprian Mega este un om foarte generos, care te face să te simţi în siguranţă şi să te mobilizezi să dai tot ce ai mai bun", a declarat pentru BIHOREANUL actriţa din rolul principal, Corina Moise.

Aceasta se află la prima colaborare cu regizorul orădean și a sosit la Oradea vineri, aşa că a găsit răgaz să viziteze oraşul.

"Am mai fost în Oradea în urmă cu câţiva ani. De atunci oraşul s-a schimbat foarte mult, e foarte frumos, se vede că orădenii s-au implicat în dezvoltarea lui", a spus Corina Moise (foto jos).

O poveste românească

Filmul "21 de rubini" încheie trilogia cu acelaşi nume care mai cuprinde peliculele "Dimineaţa care nu se va sfârşi", despre drama femeilor emigrante, şi "Glasul care strigă în pustie", despre viaţa părintelui Calciu Dumitreasa.

Noua producţie se doreşte a fi o radiografie a societăţii româneşti post-decembriste.

Nina, interpretată de actriţa Corina Moise, este o tânără procuroare, prietenă cu regizorul Yuri, rol jucat de actorul franco-american Anthony Delon (foto jos), fiul celebrului Alain Delon.

Acţiunea se petrece la sfârşitul anului 2022, iar Nina ar putea fi nominalizată pentru funcţia de procuror general al României. Doar că această nominalizare depinde de poziţia secretarului de stat al Guvernului SUA, Mickey Mandovanis, personaj interpretat de Mickey Rourke.

Actorul urmează să ajungă şi el la Oradea, în zilele viitoare, la fel ca Elisabetta Pellini, care o joacă pe reprezentanta Comisiei Europene Nicoletta Delalachiessa.

Filmul de autor "21 de rubini" îl are ca scenarist şi regizor pe preotul orădean Ciprian Mega (foto jos).

Producătorii peliculei sunt Laura Mega şi Silviu Ciobanu, iar director de imagine, Liviu Mărghitan. Producători executivi sunt Natalia Neag şi Kimberly Hines.

Montajul va fi semnat de Corina Stavilă, iar sunetul de Mihai Bogos.

Foto: Instagram / 21 de rubini  (credit foto: @momentsbysarafoto)

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, între primii care au ajuns la Oradea a fost actorul Anthony Delon, care s-a plimbat, sâmbătă, prin Parcul Brătianu. "Filmul este despre jocuri politice. Deloc rău, nu?", a spus Delon, concluzionând că "e puţin frig aici", făcând referire la zăpada depusă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON