URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Septembrie 2019, 08:31

"Oradea mea": La concertul Rapsodia Toamnei, dirijorul Romeo Rîmbu şi-a prezentat propunerea pentru imnul oraşului (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În cadrul concertului simfonic caritabil "Rapsodia Toamnei", care a avut loc miercuri seara în Piaţa Unirii, dirijorul Romeo Rîmbu şi-a prezentat cea mai recentă compoziţie, intitulată "Oradea mea", pe care a propus-o pentru a deveni imnul oraşului.

Opere internaţionale

Concertul susţinut de Filarmonica de Stat Oradea şi organizat de Clubul Rotary a adunat circa 1.300 de orădeni dornici să asculte muzică bună, dar şi să sprijine acţiunea caritabilă susţinută de eveniment, şi anume construirea unei case de copii în Oşorhei pentru 12 copii orfani care locuiesc acum în Centrul de Plasament nr. 2 Oradea.

Pe lângă artiştii instrumentişti, la concert au fost invitaţi şi soliştii vocali Florina Mariş-Hinsu şi Florin Mariş-Hinsu, care au interpretat atât opera naţionale cât şi internaţionale.

Lucrarea care a avut cea mai mare priză la public a fost "Văduva veselă" a lui Franz Lehár. Unii orădeni nu s-au sfiit să o cânte ba chiar şi să danseze preţ de câteva momente pe ritmul operei celebre.

Programul a fost unul variat şi a cuprins partituri celebre precum "Lacul lebebdelor" a lui Piotr Ilici Ceaikovski, "Marş turc" de Wolfgang Amadeus Mozart, "Coţofana hoaţă" de Gioachino Rossini, "Uvertura la Cavaleria Uşoară", operetă de Franz von Suppé şi "Dans ţărănesc" a lui Constantin Dumitrescu. 

Imnul oraşului

La spectacol au fost prezenţi şi mulţi copii, însoţiţi de părinţii lor. "Am adus-o pe fetiţa mea mai aproape de scenă pentru a vedea instrumentele", a spus orădeanca Corina Cioară.

În faţa scenei s-au mai adunat şi alte micuţe fane ale muzicii clasice, printre care şi o fetiţă care exersa cu graţie mai multe mişcări de balet, spre bucuria mamei sale care o filma de la distanţă. 

Ultima melodie interpretată pe scena din Piaţa Unirii, a fost "Oradea mea", o lucrare vocal-instrumentală compusă de dirijorul orădean Romeo Rîmbu, ale cărui versuri au fost "prinse" repede de orădenii prezenţi la concert, care au şi cântat-o împreună cu artiştii de pe scenă.

"Aceasta a fost interpretată pentru prima dată şi este propunerea mea pentru imnul oraşului Oradea", a declarat Romeo Rîmbu pentru BIHOREANUL.

Majoritatea spectatorilor au stat până la final, printre ei numărându-se şi rectorul Universităţii Oradea, Constantin Bungău.

Video din timpul interpretării melodiei „Oradea mea”:

Vezi care a fost atmosfera din timpul concertului simfonic:

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Slab rau
Te iubesc Oradea si te pretuiesc, esti orasul meu...bla bla, versuri pe care le putea scrie si un copil. Pacat, d-nul Rimbu este un dirijor apreciat, nu trebuia sa se penibilizeze cu astfel de versuri.
Postat 05 Septembrie 2019, 12:05 de Cata78
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON