URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2022, 14:00

O femeie din Bihor şi-a lăsat casa neîncuiată şi a rămas fără bijuterii de aur de peste 12.000 lei. Unde le-au găsit poliţiştii

O femeie din Bihor şi-a lăsat casa neîncuiată şi a rămas fără bijuterii de aur de peste 12.000 lei. Unde le-au găsit poliţiştii foto arhivă / generic / IPJ Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O femeie din Bihor care a plecat de acasă, lăsându-şi din greşeală casa neîncuiată şi-a găsit locuinţa răvăşită, iar caseta în care păstra bijuteriile, goală.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, păgubita, o femeie în vârstă de 57 ani din comuna Lunca, a anunţat în zorii zilei de miercuri faptul că a fost călcată de hoţi în lipsa sa de la domiciliu, iar din locuinţă îi lipsesc aproximativ 50 de grame de bijuterii de aur în valoare de 12.500 lei. 

"În urma verificărilor și investigațiilor efectuate, la scurt timp de la sesizare, polițiștii din cadrul Poliției orașului Ștei împreună cu polițiștii Secției 10 de Poliție Rurală Ștei au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind o femeie de 30 de ani, din localitatea Vașcău", se precizează în informare. 

Spre norocul păgubitei, poliţiştii au găsit în casa suspectei toate bijuteriile furate, care au fost returnate. 

Hoaţa, care are un copil sugar, va fi cercetată în libertate pentru furt calificat. Ancheta este continuată de poliţiştii din Ştei sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș. 

Recomandări "antifurt"

Poliţiştii reamintesc bihorenilor ca, pentru prevenirea furturilor din locuinţă, la plecarea de acasă să verifice dacă uşile şi geamurile sunt încuiate, balcoanele şi ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior.

Este important, spun oamenii legii, să nu divulgaţi nimănui informaţii despre numărul de telefon, programul de lucru, numărul de persoane din casă şi să-i sfătuiască pe copii să facă la fel. Nu uitaţi să lăsaţi impresia că în casă sau apartament mai locuieşte cineva; dacă ieşiţi seara la plimbare sau cu alte ocazii, lăsaţi radioul deschis sau chiar lumina, într-una din încăperi.

De asemenea, este important să depozitaţi obiectele de valoare - banii, bijuterii, documente - într-un loc sigur.

Acordați maximă atenție persoanelor care sună la ușa umneavoastră sau pe care le introduceți în casă, convingeți-vă de bunele lor intenţii. Dacă persoana necunoscută se prezintă într-o calitate oficială, solicitaţi legitimaţia de serviciu şi notaţi datele de pe document.

Verificaţi cu atenţie persoanele care sună la uşă sub pretextul unor reparaţii de orice fel, încasarea unor taxe, deratizare sau cele care solicită să le închiriaţi o cameră.

Nu primiţi în casă cerşetori, negustori ambulanţi sau orice alte persoane necunoscute.

Obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, să nu trădeze că sunt singuri în casă şi vegheaţi cu atenţie la persoanele cu care se împrietenesc copiii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON