URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2023, 16:23

VIDEO: O bandă de bătăuşi din Rontău şi-au găsit "naşul" într-un fast food din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un scandal pornit de o bandă de bătăuşi pusă pe scandal s-a terminat prost pentru agresori, căci victima a ripostat, iar doi dintre atacatori au fost trimişi la pământ. Incidentul s-a produs în urmă cu o săptămână într-un fast food din cartierul orădean Nufărul, iar poliţiştii din municipiu, chemaţi la faţa locului, au deschis un dosar penal pentru loviri.

Bătaia s-a consumat în localul McNeil, joia trecută, şi a fost surprinsă de camerele de supraveghere din incintă. În înregistrarea ajunsă în posesia BIHOREANULUI, se vede întâi un grup de cinci persoane, apoi cum în local apar încă doi clienţi, iar unul dintre aceştia este acostat şi apostrofat de membrii primului grup.

Discuţiile degenerează în bătaie, căci cel acostat ripostează, mai ales că, la un moment dat, cel cu care polemiza a scos din buzunar un briceag, pe care însă l-a scăpat pe jos. Bărbatul este atacat din toate părțile de grupul de indivizi, dar reușește să scape de ei, lovindu-i cu putere. Sub ploaia pumnilor săi, două persoane cad la pământ, una dintre ele - chiar cea care a ascos arma albă - rămânând inertă. 

Scandalul, care a durat doar câteva minute, s-a terminat în momentul în care victima bătăuşilor a ieșit din local, alături de tânărul care o însoţea. Bărbatul nu a aşteptat, însă, sosirea la faţa locului a echipajului de Poliţie, chemat de martori.

La faţa locului, poliţiştii l-au găsit numai pe unul dintre cei loviți, despre care sursele BIHOREANULUI spun ar face parte dintr-o bandă de bătăuşi din colonia de romi din localitatea Rontău.

"Persoana agresată a declarat că nu dorește să formuleze plângere penală, până în prezent nefiind depusă nicio altă plângere penală", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa. Pe de altă parte, însă, a precizat tot ea, polițiștii orădeni de ordine publică s-au sesizat din oficiu în cauză şi au deschis un dosar penal, începând cercetări pentru "loviri şi alte violenţe".

Ancheta e continuată de Biroul de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

"Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsuri legale în consecință", a declarat Fărcuţa. 

Vezi mai jos întreaga scenă!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
raducu eu nu te-am făcut nici tâmpit nici idiot dar...
Cine vede imaginile video și are puțin habar nu se ia după spusele tale, vezi dacă ceea ce spui tu se încadrează la Legitima apărare. Dacă ai citii și altceva e lesne de înțeles, dar nu pot să-mi bat capul cu dumneata, se vede ce fel de om ești tu în persona, nu restul care mai comentează. Ca atare te invit domnule bine informat să lecturezi puțin. Faptul că el a scos un briceag care putea să cadă în momentul când încăierarea sa produs poate fi interpretată, desigur nu de tine, ca tu să justifici așa ceva e cale lungă. Posibil să tu fi văzut un atac iminent, imaginile arată altceva. Pentru ca să fie îndeplinită situația de Legitimă apărare trebuie să aibă următoarele caractere : Atacul să fie material, Atacul să fie direct, Atacul să fie imediat, Atacul să fie injust. Astfel, doctrinologii a subliniat că, din cauza acestui caracter, numeroase agresiuni de gravitate mică, dar care se comit frecvent, au fost excluse de la posibilitatea de invocare a legitimei apărări, chiar dacă în speţă ar fi fost vorba de un atac material, direct, imediat şi injust. (Cu tot respectul față de cititori, tu ești un individ fără caracter care spune multe despre comportamentul tău). Eu mi-am scris o opinie personală, iar că cineva a fost condamnat vreodată, undeva și cândva nu este treaba ta, sunt persoane care să verifice asta, ori te pomenești că lucrezi la judiciar și noi nu știm! Învață să vorbești politicos și nuți răsfrânge frustrările asupra unor opinii variate, nu ai inventat tu ceara de lumânare în locul spaniolilor sau a macaroanei în locul chinezilor. Eu îmi păstrez opinia fără a face pe nimeni prost sau idiot, așa nu se poate dezvolta un dialog pe diferite teme, mai ales când un individ ca tine devine agresiv verbal. Pe de altă parte iată că tu cunoști faptul cine și cum are cazier lucruri comfidențiale domnule, vezi să nu calci strâmb. Uite îți citez ceva aici din manualele de specialitate (Astfel, specialiști în drept au subliniat că, din cauza acestui caracter, numeroase agresiuni de gravitate mică, dar care se comit frecvent, au fost excluse de la posibilitatea de invocare a legitimei apărări, chiar dacă în speţă ar fi fost vorba de un atac material, direct, imediat şi injust).(În cazul în care apărarea nu se îndreaptă împotriva agresorului, nu mai sunt incidente dispoziţiile legitimei apărări, deoarece fapta ar putea avea caracterul unei răzbunări, situaţie de natură a duce la tragerea la răspunderea penală a făptuitorului). Caracterul faptei ”imediat, iminent” au căzut, nu există, doar o simplă altercație chiar dacă este briceagul pe jos, dacă lama briceagului nu depășește o limită admisă de lege, salutare nene. Te rog pe viitor să încerci să dai pe la un psiholog, cu un caracter ca al tău, posibil pe viitor să îți aducă atât prejudicii morale cât și prejudicii materiale, în rest fi cuminte, ascult-o pe mama ta, că zice bine. O zi bună tuturor.
Postat 14 Februarie 2023, 10:08 de Morometul
Prostu Moromete
@Morometul Briceagul nu a fost "fara lama scoasa" ci a fost scapat pe jos. De ce crezi ca l-a scos? Ca sa-si faca un sandwich? Cum poti debita asa idiotenii? Omul s-a aparat nelasand agresorul sa ridice briceagul scapat pe jos. Cum adica "subiectul nu a fost pus in pericol"? Ce consideri tu organ vital? Cam ce organe nevitale au fost atacate dupa parerea ta de om prost? Apendicele cecal? Sper ca in justitie nu sunt oameni asa de prosti ca tine. De altfel, fara indoiala tiganii au deja dosare penale. Omul care umbla cu briceag la el are puscarie la activ.
Postat 14 Februarie 2023, 02:41 de raducu
Alex07 și Ninu, încerc să răspund amândurora.
1). Alex07, ai mare dreptate cu gramatica, dar uiți un lucru că în România nu se prea mai scrie gramatical, se vorbește peste tot gen cocalară, și scriu precum cocalarii, gramatica s-a schimbat de după 89” încoace de cel puțin 3 ori, iar cu aceste genuri de schimburi eu nu sunt de acord deloc, în schimb vorbim în regionalisme, sau cuvinte împrumutate din engleză, spaniolă, italiană, maghiară, nimic nu mai e limbă pură românească, vezi și în Universități același lucru. Mai ales exprimările celor care vin din provincie la facultăți sau ocupă un loc de muncă în oraș. Dacă tot așa scriu și ei precum vorbesc atunci ne ducem dracului toți. 2). Ninu, să-ți răspund la întrebare, nu cred că ar trebui să primeze naționalitatea, sau ce vrei tu, minoritatea în astfel de situații, au fost și cazuri cum a fost Adi grasu din Nufăru, care și-a împușcat iubita în cap deși polițist nu a fost, întrebarea mea este de unde pistol? Știm că fata respectivă a fost fica unui fost polițist ieșit la pensie. Întreb nu că alții nu ar fi curioși. De ce crezi că românul nu este lafel în țara asta, atât ei cât și maghiarii, sași etc.. Noi am avut programe de asimilarea rromilor (țiganilor), dar din păcate ei ne-au asimilat pe noi cu ei iar acum proiectul sună altfel : Nu contează cine ai fost, cine ești, contează ce vei face, noi trăim sub un acoperiș că vrei că nu vrei cu toate minoritățile de sub umbrela României, nu uita că au mai venit și alte nații decât maghiari sau rromi. Tu nu ai de unde știi cum au fost terorizați românii prin anii 70” de arabi și turci, erau puhoi, luau femeile frumoase de la românași, pentru că ele se vindeau încă de pe atunci pentru un blug, sau 1kg de cafea, țigări sau 50 lei, pe acele timpuri mulți români au luat-o în freză, și cam se pare că va urma iar. Din acest motiv spun că și rromi sunt aproape de ei, unii trăiesc de 10 ori mai bine ca tine, și în jurul lor stau români care fac treaba lor murdară, pentru ce??? Poate acum tu îmi dai un răspuns. În schimb acel om nu mai cred că este obligat să reânvețe gramatica limbi române, o știe el pe cea veche, asta e, este exact ca un cetățean care a avut o paralizie iar acum învață din nou să meargă, tu ce zici. O seară bună tuturor.
Postat 12 Februarie 2023, 22:54 de Morometul
Alex07, din păcate nu este autoapărare.
1). Întradevăr briceagul a fost scos dar nu a fost desfăcut mai precis fără lama scoasă. 2) Subiectul nu a fost pus în pericol atâta timp cât nu a fost un atac iminent spre vre-un organ vital al victimei, în acest caz Alin. Nu vă luați după niște simple imagini un Judecător condamnă după împrejurări, logică, circumstanțe șamd.. Presa nu poate condamna pe nimeni, nici să dea din buzunare ani, asta o poate face doar Justiția.
Postat 12 Februarie 2023, 22:31 de Morometul
vinituri
Astea sunt valorile pe care le atrage Oradea? Ca la primarie sunt numai vinituri
Postat 10 Februarie 2023, 19:52 de Mihaita
Totusi
De când naiba se dau tiganii la români?
Postat 10 Februarie 2023, 19:19 de Ninu
You got the wrong man
Mi dispiace ca nu ti-am putut fi de folos. Fii linistit ca-ti pot onora pretentiile. Am bifat gojdu in anii 80' + 5 ani TM. Nu am probleme cu gramatica, fac fronda cu reforma lui â din a de la inceputul anilor 90. Erai printre noi? Nu cred, de aia simti o urma de respect, care te contrariaza. Nu sunt singurul,dealtfel. Unii sînt si contra lui sunt si contra lui " î și cu â". Ia d'aci: [https://www.catavencii.ro/editorial/mircea-si-codruta-versus-nicu-si-marcel/] . Mai de moda veche. Te astept la o dezbatere pe idei. Nu te limita la nivelul "sandu 2100" ...
Postat 10 Februarie 2023, 18:05 de excalibur
Răspuns pentru inteligent
@excalibur tu cu siguranță ai ceva cu poliția și este problema ta, nu ma interesează dar ramai pe subiect! Eu nu sunt polițist și nici nu mi-am dorit asta vreodată ( pentru ca nu sunt făcut pentru asa ceva). Sunt curios unde vezi tu atâția oameni bătuți de interlopi, ca eu cunosc doar cazuri izolate. Și cu toate ca ai 50+ îți respect vârsta dar am alte pretenții de la tine... învață să scrii corect cu " î și cu â" ca ai grave deficiente privind scrisul corect gramatical! Sănătate..și sa te poți bucura de pensie
Postat 10 Februarie 2023, 11:34 de Alex07
Bate saua ca sa priceapa iapa
Adevarul e ca, la 50+ am dreptul sa fiu cu capul, nu? Fac eforturi mari ca sa discern adevarul, in tot ce ma inconjoara. Pentru asta , trag de el, exagerez, pentru a contracara inertiile, preconceptiile, prostia,ignoranta. Nu ca as fi eu un mare intelept si ginditor, doar asa, incerc sa fiu util cauzei, eventual celor din jur... Daca inca nu ti-ai dat seama, viata noastra e un mare FAKE. Pentru ca omenirea a incaput pe mina unor putini, nealesi, care trag sforile. Revenind la speta din articol, Alin, eroul mcneil, se pare ca avea training in domeniu, nu a avut nici o urma de frica, iar pumnul lui pe multi a mai "raspopit". Fac eforturi mari sa-i bag in cap lui fiu-meu, care are 14 ani, reteta mea de viata de non-combat. Nu da cu pumnii, nu da cu piciorul, poate sa cada, da cu capul ,intra in coma si trebuie sa vind tot ce am ca sa despagubesc victima. El e foarte entuziasmat de alin, daca asa il cheama, sincer si eu, chiar faza e de benzi desenate cu rahan,superman,batman. Specia agresata chiar merita genul asta de corectii. Acum sa ne ocupam de brava politie romana. Stii ca sunt nenumarate cazuri de agresiuni severe, oameni batuti de interlopi, intrati in coma, care, dupa re-venirea la viata, trebuie sa aiba puterea sa faca plingeri penale impotriva agresorilor, sa-si riste existenta si pacea zilnica prin tribunale, ca sa-si gaseasca o bruma de dreptate, poate sanatatea si linistea , niciodata. DE CE? Pentru ca aceste specii de bugetari, numite politisti, 30 pe loc la scolile de politie, de 6 luni, mai nou, nu-si fac treaba. Dupa mintea mea, cercetari in regim de urgenta, amenzi instant pentru tulburarea linistii publice, tuturor, dosar pentru tentativa de omor celui care a scos cutitul, legitima aparare pentru batman... Despre ce vorbim, avem inregistrare clara video, ori nu avem legi ,ori nu avem politie, sau amindoua. Iar, tu , BRUTUS, probabil esti politist si astepti sa iesi in pensie la 45 de ani, sa incepi o viata noua. Cunosc specia...
Postat 10 Februarie 2023, 10:11 de excalibur
Ciudat
@excalibur pana acum, ți-am citit foarte multe comentarii dar niciodată nu am comentat. Într-un timp credeam ca ești cu capu' dar azi mi-am dat seama ca sigurrrr ești cu capu!!!! Toată lumea discuta despre conflictul pornit în fast-food, tu vorbești despre pensionari,despre purtătorul de cuvânt sau despre nu știu ce gunoaie sau amenzi! Ești singurul care comentează care esti total pe lângă subiect. Și asa ca o lămurire, în orice scandal/bătaie într-adevăr se face un dosar penal dar asta nu înseamnă neaparat ca acel om este vinovat. Poliția este OBLIGATA sa facă acel dosar! Trezește-te ca în stilul asta o iei razna total
Postat 10 Februarie 2023, 09:34 de Alex07
Viitori pensionari pe viata, actualmente bugetari
Ce inspiratie sa pui purtator de cuvint o femeie...ma rog ,o fata, la vremea ei. Caci cred ca de vreo 20 de ani "poarta" slovele, mult premiata si probabil eterna alina: Premiul "Purtătorul de cuvânt" al anului 2022 i-a revenit comisarului-şef Alina Fărcuţa, cea care este imaginea şi vocea Poliţiei bihorene. [ https://www.ebihoreanul.ro/user_files/Alina-Farcuta-gala-premiilor-UZP-08022023_30.JPG ]. Bun, nu e rolul ei nici sa gindeasca nici sa faca, fiind de uz intern, dar lasa impresia ca politia romana se ocupa preponderent de videochat...si de plagiat. N-ai ce face, is 30 de candidati pe un loc.
Postat 10 Februarie 2023, 08:17 de excalibur
Izmene la fast-food
Când îi vezi îmbrăcați în izmene (și cu burtă), adică un fel de training mulat care te împiedică la mers, având turul pe la genunchi nici n-are rost să mai comentezi. Izmenele sau indispensabilii, pe vreme rece se iau sub pantaloni, ori băieții au confundat probabil ordinea îmbrăcării și i-au luat peste. Să scoți briceagul = tentativă de omor, așa lejer! Omul a reacționat corect d.p.d.v al dreptului la viață = și l-a apărat ferm, punându-i pe oponenți în stand-by sau pe silent! Probabil că incidentul putea fi evitat dar țiganii în viitor se puteau lega de altcineva (nu-i exclus să se fi legat în trecut). Experiență se pare că au avut ambele tabere:: si tiganii la scandaluri și românul la păstrarea respectului de sine. Morala: niciodată să nu comentezi la fast-food că nu știi peste cine dai. Mai bine aștepți la coadă! Concluzie: Poliția / tribunalul ar trebui să cam șteargă pe jos cu cel care a scos briceagul, așa vreo jumate de an de pușcarie să-i treacă. Recidivă? Inmulțește cu 10.
Postat 09 Februarie 2023, 23:22 de georgemarian
Mna că nu e singur nici Alin...
Eu pe toți îi călcam în picioare treceam la gâtul lor și îmi potoleam setea... Mereu trebuie cetățeanului să-i fie frică pe stradă că apare miau miau sau bum bum și te ia la pumni din senin. Mai sunt și prin zona Gării sau Olosig câțiva care ar trebui să fie puși cu boturile pe labe, că poliția vine mereu când lucrurile s-au rezolvat în vre-un fel...
Postat 09 Februarie 2023, 23:16 de Morometul
O repriza bună!
Au nimerit prost golanii:) , n au stiut romii CV-ul lui Alin...omul încă e forță, i a împachetat frumos.
Postat 09 Februarie 2023, 20:09 de Adrian_Preda
Tara Pensiilor speciale la 40ani
Bravo si iar bravo tipului care i-a altoit. Pina aci e clar. Lucrurile devin neclare cind intra politia pe rol. Care e persoana agresata, care nu depune plingere...who knows? "polițiștii orădeni de ordine publică s-au sesizat din oficiu în cauză şi au deschis un dosar penal"..."Ancheta e continuată de Biroul de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei"..."Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsuri legale în consecință" ... Vai si-amar de organe, asteptind o pensie care nu mai vine...Hai, baieti, mai dati niste amenzi pentru parcare, mai verificati gunoaiele, ce dracu', doar n-o sa va ridicati tiganii in cap. Nu e rau ca Unirea cu sinmartinul incepe din Nufaru, asa cum e si normal...
Postat 09 Februarie 2023, 20:07 de excalibur
Autoapărare
Acel om este înconjurat de 5-6 bărbați iar unul dintre ei scoate un cuțit! Dacă nici în acest caz nu este autoapărare, atunci nu mai știu ce sa zic. Ca idee, ar trebui premiat băiatu' ala..părerea mea
Postat 09 Februarie 2023, 18:09 de Alex07
Si-au luat-o in grup
Cra cra sunt tari cand sunt 3 4. Ii cauti apoi cand sunt singuri si... Vezi ce mielusei se fac. Astia nu sunt tigani clasici, aia au bun simt si sunt oameni deosebiti. Aici avem cra cra cu biscuiți umflati. Acuma au si ochi umflati. Oare de ce nu au depus plangere? Poate au antecedente si iar primesc vreo 2 3 ani cazare all inclusive.
Postat 09 Februarie 2023, 17:20 de poiu
Rontau
Si *** astea intra la categoria turisti? Cu astia ne laudam ca a crescut turismul?
Postat 09 Februarie 2023, 17:07 de Mihaita
Vestu Salbatic = Oradea
Se bat *** unde, cand si cu cine vor. Prostii platesc taxe si inca mai spera...
Postat 09 Februarie 2023, 16:59 de Szaby_Oradea
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON