URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2021, 00:00

Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit: Detalii incredibile din ancheta în cazul escrocilor VIP din Salonta

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luni, 30 august, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:

Mafia cămătarilor

BIHOREANUL vă dezvăluie detalii incredibile din ancheta în cazul escrocilor VIP din Salonta, percheziţionaţi de poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate la finele săptămânii trecute.

În urma cercetărilor începute după un articol al BIHOREANULUI, Parchetul Curţii de Apel Oradea a pus sub învinuire 11 persoane, între care avocatul Sallak Ştefan şi notarii Ion Giurgincă şi Szasz Ernö, acuzaţi că lăsau oameni fără case prin şantaje, înşelăciuni şi cămătărie.

Prins în fapt!

Un poliţist din Tileagd, judecat deja pentru purtare abuzivă fiindcă a stâlcit în bătaie un sătean, a ajuns în anchetă disciplinară pentru afaceri dubioase cu lemne.

Agentul şef Sandu Modog a fost prins în flagrant descărcând în curtea unui localnic din Oşorhei lemne luate cu un act suspect din pădurea asociaţiei de pădurit din Brusturi, condusă de propria-i nevastă, care, pentru a-l scăpa de probleme, susţine că voia doar să le... aranjeze.

Campion pe două roţi

Campion naţional la 19 ani, orădeanul Şerban Luncan este unul dintre cei mai promiţători tineri ciclişti ai României.

Fost tenismen de performanţă, tânărul a fost remarcat chiar la prima lui cursă importantă de ciclism, pe când avea 16 ani, de către antrenorul lotului naţional, Viorel Grosu, devenit de atunci mentorul său.

Calvarul lui Ştefan

Micuţul Ştefan Suciu nu poate primi un tratament pentru care s-au strâns 2,2 milioane dolari, deoarece mamei i s-a interzis să scoată copilul din ţară fără voia tatălui, care se opune terapiei.

După sentinţa judecătorilor, părinţii se plâng la procurori: femeia, angajată la Curtea de Apel, îi acuză de abuz pe doctorii care, considerând riscantă injectarea cu Zolgensma, refuză s-o recomande, iar bărbatul, medic la UPU, o reclamă că înfometează copilul ca să-l păstreze la greutatea ce permite administrarea injecţiei.

Neatenţie ucigaşă

OMV Petrom şi un şofer al companiei, obligaţi la despăgubiri de 1,3 milioane lei pentru familia unui angajat mort într-un accident de muncă pe platforma din Suplacu de Barcău.

Firma, ca parte responsabilă, şi şoferul au fost trimişi în judecată de procurorii din Marghita pentru ucidere din culpă, acesta pentru că a uitat să asigure echipamentele dintr-o remorcă, iar o piesă uriaşă a căzut peste un lăcătuş, omorându-l pe loc.

TIMP LIBER:

Oradea... printre rânduri

O tânără din Oradea a lansat un proiect prin care promovează în acelaşi timp lectura şi frumuseţile urbei.

Prin iniţiativa "Oradea citeşte", Beatrix Scripek îi provoacă pe concitadini să citească, dar şi să împărtăşească fotografii cu o carte şi o zonă frumoasă a oraşului, reuşind în scurt timp să adune o comunitate de pasionaţi.

Phoenix la fabrică!

Trupa Phoenix şi liderul ei, Nicu Covaci, vor sosi la berăria Bers Nova din Parcul Industrial Borş, unde pe fani îi aşteaptă o seară cu refrene legendare, cântate în aer liber, precum şi o incursiune în universul berii.

OPINII:

Mircea Chirilă: Vreau reînfiinţarea Poliţiei Locale!

Până şi cea mai amărâtă localitate din ţară are măcar doi-trei boacteri care veghează ca beţivii comunei să nu se uşureze pe statuia mamei primarului, amplasată în parcul construit din fonduri europene. Numai Oradea văd că nu-şi permite un astfel de serviciu.

Colegii îmi spun că pe statele de plată ale Primăriei figurează, totuşi, zeci de cetăţeni care susţin că fac parte din Poliţia Locală. Există chiar un martor care spune că...

Adrian Criş: Vila de protocol

Luni, 23 august, preşedintele Consiliului Judeţean, Ilie Bolojan, a supus votului, pentru a doua oară, vânzarea prin licitaţie a vilei foştilor prim-secretari comunişti din Parcul Brătianu (fost Muncitorilor) nr. 8, după ce prima încercare, din 5 august, s-a soldat cu eşec.

Rezultatul a fost acelaşi, pentru licitaţie votând doar consilierii PNL (care însă nu au majoritatea de două treimi necesară la deciziile privind patrimoniul), în timp ce aleşii UDMR şi PSD s-au opus...

COLȚUL JURIDIC:

Dosarul Electronic Naţional (II). Actele transmise de la cetăţeni  către instanţă

Dincolo de vizualizarea actelor dintr-un dosar aflat pe rolul unei instanţe, Dosarul Electronic Naţional implică şi posibilitatea pentru cetăţeni de a trimite acte către instanţe, în format scanat, evitând risipă de timp şi bani cu multiplicarea documentelor în format fizic.

Din această perspectivă, în procesul de modificare a codurilor de procedură se intenţionează a se propune anumite reguli noi, cu valoare de principiu...

ACTUALITATE LOCALĂ

Nu rataţi selecţia ştirilor de actualitate din BIHOREANUL tipărit! Printre subiecte: Doi poliţişti atacaţi în aceeaşi zi, în două gări din Bihor; CAS Bihor se va muta de pe Şoseaua Borşului în centru; Descoperire uluitoare: Crişul Negru a fost betonat, comisarii de Mediu cer dosare penale; FC Bihor renaşte! Primăria Oradea vrea o formaţie de prima ligă; Primele infectări cu Covid, varianta Delta, confirmate în Bihor ş.a.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON