URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2023, 18:00

Mega-recompensă! Afaceristul Mihai Borciu oferă 100.000 de euro pentru a afla cine a comandat incendierea Porsche-ului său

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Afaceristul bihorean Mihai Borciu a anunţat marţi că oferă o mega-recompensă de 100.000 de euro pentru a afla numele celui care a comandat incendierea autoturismului său. Anunțul vine după ce BIHOREANUL a scris despre acest atac.

Într-un mail transmis redacţiei BIHOREANUL, Borciu spune că „întâmplarea publicată de dvs. este adevărată” și susține că „ofer recompensă 100.000 euro oricui îmi oferă informaţii care duc la identificarea celui care a indrăznit să atenteze la un bun de-al meu”, inclusiv a persoanei trimise să pună în executare comanda. „Îl asigur că nu va avea nicio repercusiune din partea mea sau a organelor de poliţie", adaugă afaceristul din Sântandrei.

În mesajul transmis redacției, Borciu a mai arătat că toate bunurile sale sunt asigurate şi va plăti uriaşa recompensă doar pentru că vrea să afle cine e "cel care a îndrăznit să creadă că-mi poate face rău", însă nu pentru că vrea răzbunare. „Nu trebuie să vă bat eu, că vă bate El. Cel care a gândit-o, nu va putea trăi cu gândul. Dacă nu va avea puterea să vină să-mi spună, se va spânzura ca Iuda", a transmis Borciu, lăsând să se înţeleagă că a apelat inclusiv la preoţi pentru a-l afla pe făptaş, şi nu e pentru prima oară.

„Data trecută am oprit preoţii din rugăciuni, pentru că mi s-a arătat că e un apropiat de-al meu, şi nu i-am vrut necaz în familie", a transmis Borciu, referindu-se la persoana de la care a pornit „incidentul meu cu naşu'” (n.r. -  ex-consilierul local de Sântandrei Mihai Gabor, zis Grecu, cu care Borciu a avut mai multe confruntări).

„Dacă n-am dat curs când am aflat cine a început vorbele online, asta nu înseamnă că de data asta va rămâne aşa". „Până nu se va afla, preoţii nu se opresc, indiferent de ce necaz va apărea în familiile lor", avertizează Borciu. 

Persoane neidentificate au vrut să incendieze una dintre maşinile folosite de angajaţii controversatului afacerist din Sântandrei, un Porsche Cayenne. Incidentul s-a produs în noaptea de 9 spre 10 aprilie, după ora 02. Atacatorul a stropit cu benzină maşina parcată în faţa vilei în care locuieşte familia Borciu, iar apoi a lăsat sticla cu combustibil, cu fitilul aprins, pe plafonul bolidului. 

Incendiul a fost văzut din timp şi a fost stins înainte să ajungă pompierii, focul distrugând doar o parte din plafon şi o aripă a autoturismului.

Cazul se află în ancheta Poliţiei Bihor. „În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Cercetările se desfăşoară sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru identificarea autorului și tragerea acestuia la răspundere penală", a declarat, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar şef Alina Fărcuţa. 


Mesajul integral transmis redacției BIHOREANUL de afaceristul Mihai Borciu: 

"Referitor la articolul publicat de dvs pe ebihoreanul.ro in data de 18.04.2023 precizez următoarele:

Intâmplarea publicată de dvs. este adevărată. Cu această ocazie vreau să anunţ că ofer recompensă, 100.000 euro oricui îmi oferă informaţii care duc la identificarea celui care a indrăznit să atenteze la un bun de-al meu, inclusiv celui care a comis fapta. Pot să-l asigur pe acesta că nu va avea nici o repercursiune din partea mea sau a organelor de poliţie. 

Sunt strict interesat de cel care a îndrăznit să creadă că-mi poate face rău. 

Toate bunurile mele sunt asigurate. 

Cu fapte de genul nu-mi atrage nimeni atenţia, pe mine nu mă impresionează şi nici n-am impresionat niciodată pe nimeni dând foc la maşini sau să bat maşini. Faptele de genul sunt făcute de oameni slabi care nu sunt în stare de altceva. 

Sî facă Dumnezeu dreptate. Nu trebuie să vă bat eu, că vă bate El. Cel care a gandit-o nu va putea trăi cu gândul, dacă nu va avea puterea să vină să-mi spună, se va spânzura ca Iuda. Data trecută am oprit preoţii din rugăciuni, pentru că m-i s-a arătat că e un apropiat de-al meu şi nu i-am vrut necaz în familie. Acum până nu se va afla nu se opresc, indiferent de ce necaz va apărea în familiile lor. 

Şi incidentul meu cu naşu’ tot de la îmbârligături a început. Toti îl vorbiţi urât acuma, dar v-am zis, încercaţi-l dacă aveţi curaj, să vedeţi că nu e cum vorbiţi voi de fricos şi slab. 

Dacă n-am dat curs când am aflat cine a început vorbele online, asta nu înseamnă că de data asta va rămâne aşa".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
adi13-bolnăvel
Ai o propunere de IDIOT
Postat 20 Aprilie 2023, 12:25 de Sandu2100
Era să uit...
...e plin pe autovit cu mașini secondhand că doar nu a fost nouă, era un model mai vechi, iată și prețurile le găsiți aici : *** , totuși este aberant să spui că dai mai mult de 4 ori prețul unei mașini care în fapt nu trece de 20 de mii euro.
Postat 20 Aprilie 2023, 00:14 de Morometul
Doar vorbe aruncate în...
...urechile credulilor și proștilor, oameni buni la așa o mașină ai casco full, mai contează cine și cum a făcut-o, datoria celor de la asigurări este de a cerceta și găsi sursa de incendiu. Cum poți oferii atâția bani, să ai și un Porsche dar asigurare ba. De râsul curcilor... 2 Ovidiu Bocșa este la pușcărie după cum se știe, mai are de executat.
Postat 20 Aprilie 2023, 00:09 de Morometul
sandu2100
Am o propunere sandu2100, mai bine spui ca tu ai fost, primesti 100mii euro, si poti sa te pensionezi, sa nu mai traiesti pe banii PNL, si asa scapam de tine. Faci 1 an de parnaie, apoi cu 100mii toata viata ai ciorbe cate vrei, si nu mai trebuie sa fii o sluga, un postac
Postat 19 Aprilie 2023, 19:30 de adi13
Pont pentru polițai
Sa-l verifice pe Ovi Bocşa, cunoscut hot de masini din Oradea. Politaii stounce au de facut, sa ii verifice telefonul pe celula locului faptei. Posibil sa fie pretabil. Numai ca nu cred ca va da recompensa, chiar daca va fi acest personal, politaii vor spuje ca ei l-au avut in atentie
Postat 19 Aprilie 2023, 14:35 de Clas
Se poate face ordine daca se vrea
Sursa de provenienta a banilor, daca au bani, si cat au platit impozit.
Postat 18 Aprilie 2023, 19:44 de OrbanKula
Rătăciți spirituali
Niște rătăciți spirituali. Și el și preoții dacă fac așa ceva. Asta este o lucrare a Satanei să blestemi sau să te răzbuni să distrugi pe careva. Preoți care fac lucruri din astea NU SUNT oamenii lui Dumnezeu. Lucrurile se vor intoarce și asupra lor (preoți, respectiv clienți) într-o formă sau alta. Nu vă jucați cu lumea ocultă. Să dai 100.000 de euro, dacă iți permiți, ca să afli cine îți vrea răul înțeleg, rațional, logic, acceptabil. Dar să dorești cuiva moartea pentru o mașină care = tablă+PVC e deja în zona nebuniei intelectuale + spirituale. Nici firma Porsche intreagă nu valorează cât sufletul unui OM. Reveniți cu picioarele pe pământ!
Postat 18 Aprilie 2023, 19:39 de georgemarian
Bisnis men...
Eu am impresia ca "afaceristu'" asta n-o vazut 100.000 de Ieuro in viata lui....-:)))
Postat 18 Aprilie 2023, 18:21 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON