URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Septembrie 2019, 18:55

Măsuri anti-ambuteiaj. Parcări şi giraţie sub viaductul drumului rapid peste strada Louis Pasteur din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Două noi parcări publice vor fi date în folosinţă luna aceasta sub viaductul pe care drumul rapid supratraversează străzile Gheorghe Doja şi Louis Pasteur.

"În urma întubării pârâului Paris au apărut două amplasamente, fără o legătură între ele, pe care şoferii parcau în condiţii improprii. Cele două platouri cu ieşire la străzile Gheorghe Doja şi Louis Pasteur au fost asfaltate şi urmează să fie marcate pentru a putea fi folosite ca locuri de parcare", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Florin Birta.

În plus, în această toamnă municipalitatea ia în calcul amenajarea unui sens giratoriu care să fluidizeze traficul auto, îngreunat la ore de vârf, pe principala cale de acces către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

"Pe strada Louis Pasteur, în vecinătatea noii parcări, se va amenaja un sens giratoriu pentru că în prezent atât urcarea spre drumul expres, cât şi coborârea de pe el, se face cu greutate", a spus Birta.

Peste zi, la orele de vârf, traficul pe drumul rapid şi strada Louis Pasteur este blocat de autovehiculele care doresc să urce sau să coboare de pe drumul expres.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Sandu de la ...Birtin
Ai gresit adresantul,Sanducule.Raspunsul corect ti-l poate da chiar mentorul tau, primarul Bolojan@Co,care se pise pe toti oradenii,atat la propriu,prin paraul Paris(ajutat de prietenul Carp,prin Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea),cat si la figurativ,prin atitudinea si modul de solutionare a problemelor utilitare, de stricta necesitate si urgenta revendicate de cetatenii oradeni si ignorate de administratia Bolojan.Invit cu aceasta ocazie,pe toti alogenii si turistii care doresc sa admire si sa se convinga de maretele realizari ale acestui primar,sa adaste la aceasta parcare amenajata chiar intr-o zona deschisa, neintubata a paraului Paris:rambleu CFR, intre strazile Doja si Pasteur.Ce mireasma,ce iz de dejectii,de material fecaloid...demne de maretia proiectelor initiate de acest primar,ordonator principal de credite pe Oradea,Ilie Bolojan.
Postat 19 Septembrie 2019, 02:34 de platona
PLATONA
Pisoarul Paris, cum se comportă??
Postat 17 Septembrie 2019, 12:05 de Sandu1206
@Christa- Verificarea calitatii constructiei,este reglementata prin....
Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcții-"Art.3o. Proiectantul, specialistul verificator de proiecte atestat, fabricanții și furnizorii de materiale și produse pentru construcții, executantul, responsabilul tehnic cu execuția autorizat, dirigintele de șantier autorizat, expertul tehnic atestat răspund potrivit obligațiilor ce le revin pentru viciile ascunse ale construcției, ivite într-un interval de 10 ani de la recepția lucrării, precum și după împlinirea acestui termen, pe toată durata de existență a construcției, pentru viciile structurii de rezistență rezultate din nerespectarea normelor de proiectare și de execuție în vigoare la data realizării ei.Art.33.Art. 33.Inspectoratul de Stat în Construcții - I.S.C. exercită controlul statului cu privire la aplicarea unitară a prevederilor legale în domeniul calității construcțiilor, în toate etapele și componentele sistemului calității în construcții, constată contravențiile, aplică sancțiunile și măsurile prevăzute de lege și dispune oprirea lucrărilor realizate necorespunzător. " Seful Inspectoratului Județean în Construcții Bihor, Chindlea Lucian,membru de nadejde al PNL Bihor...se pare ca este multumit de calitatea lucrarilor si a proiectelor initiate de Dorel,de la Primaria Oradea...asa ca,asteptam o parere,o reactie si din partea altor institutii de control, mai neutre, mai independete....precum Parchetul,..sau DNA-ul....
Postat 17 Septembrie 2019, 00:04 de platona
Perfect
Nico o parcare , nu trebuie uitată. Eu oriunde mă duc, caut parcare și plătesc. Hai sa nu ne amaram de 10 lei.
Postat 15 Septembrie 2019, 22:22 de Sandu1206
Conditiile improprii
din punct de vedere PMO inseamna ca se putea parca fara plata. Pun pariu pe viata mea ca o sa rasara si un parcometru pe acolo, prin vecinatate. :)
Postat 15 Septembrie 2019, 21:35 de Kid
Cooperativa "Munca în Zadar" lucrează la foc continuuuu ... !?!
Cât timp nu se realizează o coborâre directă și paralelă din viaduct până în buza străzii Pasteur, toate aiurelile astea cu parcări sub drum, sensuri giratorii și alte fantasmagorii inutile, care costă mai mult decât merită ... nu fac altceva decât să provoace răsul oricărui conducător auto cu experiență în ceea ce înseamnă, în mod real, fluidizarea traficului !?!
Postat 15 Septembrie 2019, 21:01 de CrisDumi
Lucrare abandonata de 3-4 ani....
O lucrare pe fonduri EU abandonata acu 3-4 ani se finalizeaza pe taxe si impozite locale. Acum nici nu poti spune ca s-a finalizat caci din poza se poate observa usor cum arata zona caselor demolate. A cui este sarcina de a aduce la un grad civilizat zona? A celor demolati? Nu era normal ca aceste lucrari sa fie facute la acel timp tot pe fonduri EU? Asa dar cu "ganditorii" din pmo nu era! Nu poti spune ca bolovan nu are bani de "aiurit" la cate taxe aduna de la cetateni!
Postat 15 Septembrie 2019, 20:57 de scortosul
bine bine, dar...
Orice investitie este laudabila si utila. Este de recomandat cu o strategie pe termen lung si cu o respectare a principiilor bunei puneri in opera. O mica evaluare la cativa ani ar fi de luat in considerare. Deja apar deficientele. Pluvialele nu sunt corect realizate , iarna se creaza patinoare pe trotuarele de pe Pasteur. Clasa de beton nu a fost corecta sau pluvialele nu au fost corect realizate sau poate chiar etanseizarile rosturilor nu sunt eficiente, ca deja au aparut fragmentari ale elementelor de beton. Ca o paranteza, poate ar trebui un articol cu starea investitiilor dupa 2-3 ani. Sa vedem calitatea executiei si gandirea proiectantului.
Postat 15 Septembrie 2019, 19:16 de Christa
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON