URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Decembrie 2017, 07:39

Larisa Florian a fost desemnată, din nou, cea mai bună sportivă a judeţului Bihor! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca de obicei, la sfârşit de an, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor analizează rezultatele sportivilor de peste an, iar pe cei mai buni îi premiază. De această dată, Gala Sportului Bihorean - ediţia 2017 s-a desfăşurat miercuri seară, la Restaurantul Vandana, unde s-a reunit elita sportului bihorean.

Premianții

Gala a debutat cu intonarea imnului naţional, după care directorul DJST Bihor, Petruţ Drăgan, a vorbit despre rezultatele sportivilor din an şi a declarat deschisă gala.

Primii premiaţi au fost conducătorii asociaţiilor judeţene pe ramuri de sport şi cluburi sportive. Astfel, s-au acordat plachete reprezentanţilor asociaţiilor judeţene de atletism, baschet, culturism, handbal, karate tradiţional, fotbal, tir cu arcul şi şah.

După premierea reprezentanţilor presei sportive, s-a trecut la premierea efectivă a celor mai buni sportivi. Prima secţiune premiată a fost cea a sporturilor neolimpice, la probele individuale. Deşi nu au prins primele trei locuri ale acestui clasament, au fost premiaţi ca laureaţi, pentru rezultatele bune avute, Ionuţ Florin Lupaş, de la powerlifting, şi Silvia Anamaria Szentgyorgyi (karate, de la CS Good Dragon Marghita, antrenor Takacs Mihaly).

Pe locul III la sporturi neolimpice s-a situat Marius Ilaş (CSU Oradea, karate kyokushin, antrenor Harris Wallmen), locul II i-a revenit lui Cătălin Topai (CS Tae Kyon Oradea, taekwondo – ITF, antrenor Alexandru Sas), iar cel mai bun sportiv neolimpic al judeţului a fost desemnat Raul Tudorică (CS UAMT – Agora Oradea). Deşi se află la final de carieră sportivă, acesta a avut un an foarte bun, printre altele fiind campion mondial la fukugo individual şi campion mondial cu echipa la kata.

După un prim moment artistic, susţinut Larisa Oneţ, care a ocupat locul III la cunoscutul concurs Next Star, conducerea DJST Bihor a premiat instituţiile publice locale şi judeţene pentru buna colaborare. Printre cei prezenţi s-a numărat şi preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, subprefectul Iulius Delorean, decanul Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport, profesorul Alexandru Ilieş şi inspectorul de specialitate de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, Călin Hoţupan.

CSM Digi, pe primul loc

A venit apoi rândul sporturilor olimpice să fie premiate. S-a început cu jocurile sportive. Pe locul IV a fost desemnată echipa de polo juniori I de la CS Crişul (antrenori Eugen Băjenaru şi Adrian Alexandrescu), campioană naţională. Pe locul III s-a situat echipa de polo feminin CS Crişul (antrenori Liviu Garofeanu şi Dorin Sava), vicecampioană naţională de senioare.

Locul al II-lea la această secţiune a fost decernat echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea (antrenori Cristian Achim şi Milan Mitrovic), situată pe locul III în Liga Naţională în ediţia 2016-2017.

În fine, cea mai bună echipă sportivă a judeţului în 2017 a fost desemnată formaţia de polo CSM Digi Oradea (antrenori Kadar Kalman şi Gheorghe Dunca), vicecampioană naţională de seniori, situată pe locul II în Cupa României şi finalistă în LEN Euro Cup. Componenţa echipei i-a avut pe:  Gojko Pjetlovic, Andrei Creţu, Tiberiu Negrean, Ramiro Georgescu, Istvan Szabo, Nicolae Diaconu, Mihnea Gheorghe, Andrei Prioteasa, Viktor Kovats, Boris Pavlovic, Nikola Radjen, Mateja Asanovic, Mihnea Chioveanu şi Cristian Dobre.

Înainte de premierea laureaţilor sporturilor olimpice, au fost premiate şi cluburile sportive, fiind nominalizate: CSM Oradea, CS Crişul, LPS CSS Bihorul, CSU Oradea, dar şi Federaţia Română de Karate Kyokushin, care are sediul la Oradea, precum şi şeful bazelor sportive, Ovidiu Clonda.

Din nou pe locul 1

În ce priveşte premierea laureaţilor de la sporturi olimpice în probele individuale, nu au prins primele trei locuri, dar au avut rezultate foarte bune în acest an şi au fost răsplătiţi şi ei: Vlad Luncan (judo, LPS Bihorul, antrenor Aurelian Fleisz), Bianca Benea (scrimă, CSM Oradea, antrenor Nicolae Ille) şi Ioana Buzlea (înot, CS Crişul Oradea, antenoare Gergeta Schier şi Cristina Madău).

Pe locul al III-lea în clasamentul celor mai buni sportivi ai judeţului în acest an s-a situat judoka Vlad Vişan (CSM Oradea, antrenor Aurelian Fleisz), pe locul II - înotătoarea Huszar Ingrid (CS Crişul, antrenoare Georgeta Schier şi Cristina Madău), iar cea mai bună sportivă a Bihorului în 2017 a fost declarată din nou judoka Larisa Florian (CSM Liberty Oradea, antrenor Aurelian Fleisz).

În acest an, Larisa a ocupat locul II la Campionatul European de Tineret, a participat la Campionatul Mondial de seniori, de asemenea şi la Campionatul European de seniori, s-a situat pe locul I la Cupa Europei de la Baku, pe locul secund la Cupa Europei de la Minsk, pe poziţia a III-a la Cupa Mondială de la Abu Dhabi şi la Cupa Europeană de la Dusseldorf, pe locul I la Campionatul Naţinal de seniori. Larisa este însă şi componentă a lotului naţional.

"A fost un an destul de bun. Nu sunt mulţumită în totalitate, deoarece îmi doream foarte mult să obţin o medalie la Campionatul Mondial şi la Campionatul European de seniori, însă eu pot să zic că m-am maturizat foarte mult, am şi progresat foarte mult, atât psihic cât şi fizic, şi îmi doresc ca anul 2018 să fie foarte bun şi să obţin acele medalii pe care mi-le doresc foarte mult", a declarat, pentru BIHOREANUL, cea mai bună sportivă a judeţului, Larisa Florian.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON